Inwestycja Słomnicka 4 Kraków - opinie i forum (wykonawca TK-BUD)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kamil

Inwestycja Słomnicka 4 Kraków - opinie i forum (wykonawca TK-BUD)

Postautor: kamil » 21 gru 2017, 21:00

Witam - powstaje nowa inwestycja na ul. Słomnickiej 4. Czy ktoś zna tą okolicę i/lub dewelopera?
Strona inwestycji: slomnicka4.pl
Ceny ok. 10k/m2

Obrazek

neo

Re: Inwestycja Słomnicka 4 Kraków - opinie i forum (wykonawca TK-BUD)

Postautor: neo » 02 sty 2018, 1:24

Faktycznie wygląda na to, że wyrośnie tam spory budynek mieszkalny - inwestycja Słomnicka 4 Kraków. Sam blok prezentuje się nieźle, ponieważ nie jest jakiś przesadnie wysoki i raczej jest to architektura, która wysokością spasuje. Jeśli chodzi o ceny, to jeśli faktycznie chcą ok. 10 tys. za m2, to wydaje się dosyć drogo, bo jednak w tej okolicy powstaje sporo innych inwestycji, które nie ustępują tej wyglądem, a jednak mieszkania w nich są sporo tańsze :)

Obrazek

Obrazek

Magdalena33

Postautor: Magdalena33 » 21 lut 2018, 15:21

czy te ceny są faktycznie takie wysokie?? czy ktoś już negocjował? ceny sąsiednich inwestycji na wroclawskiej sa znacznie niższe :/

pozdro

Postautor: pozdro » 21 lut 2018, 21:47

Znacznie niższe? ja wiem nowa5dzielnica 7500zł/m2, atal zbożowa 7500zł/m2, ny residence było chyba drożej > 8000zł/m2. Tu jednak jest kilometr bliżej, przy spokojnej bocznej uliczce więc cena 9000zł/m2 nie jest niczym specjalnym. Na przybyszewskiego mieszkania po 8800-9000zł/m2, Na bronowicach po 8000-9000zł/m2, w zasadzie Nowa 5 dzielnica nowe etapy będą pewnie po >8000zł/m2 bo jednak teraz 7000-8000zł/m2 to nawet ruczaj kosztuje.

Magdalena33

Postautor: Magdalena33 » 22 lut 2018, 13:38

tak znacznie niższe bo ceny słomnickiej to 10-12k.... jest różnica od wyżej wymienionych 7.5k, dlatego pytam czy ktoś ma już doświaczenie z negocjacji z tym deweloperem

pozdro

Postautor: pozdro » 23 lut 2018, 20:20

No alr jest przeciez 2x blizej na rynek! Z Wroclawskiej idziesz 2.5km a stamtad 1.25km. Pozatym na ny residence byly po 9 tys. W fabryce czekolady tez podobnie. Tansze byly na nowej5dzielnicy ale to na parterach za 7 tys a wyzej sensowne 8tys a na lobzowie czy azorach 7tys. Wiec tam 10 tys nie jest taka oderwana. 12 tys juz troche batdziej ale to moze jakis super apartament.

Magdalena33

Postautor: Magdalena33 » 26 lut 2018, 22:45

2 razy bliżej może z końca Wrocławskiej, bo napewno nie ze Zbożowej ;)

rmcc

Postautor: rmcc » 09 mar 2018, 14:15

Zastanawiałem się nad Słomnicką ale ceny ciekawszych mieszkań zabijają (>11k za metr, miejsce w garażu o ile dobrze pamiętam w okolicy 40k) i uznałem, że w stosunku do Wrocławskiej aż tak bardzo blisko nie jest i wolę większe mieszkanie.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 mar 2018, 23:33

No tak ale zbozowa jest przy ruchliwej pradnickiej z halasem i spalinami, tu jednak jest fajna osiedlowa jednokierunkowa uliczka dobrze wyizolowana. Znaczy wiadomo pewnie lepiej wybrac inwestycje atala. No ale jednak tam juz wieke mieszkan nie zostalo. Z drugiej stronu stad jest blozej na AGH i Plac Inwalidow. Niz, ze zbozowej. Ja tez bym raczej wybral tansze. Ale popatrzmy na to tak. Po kryzysie mieszkania mocno stanialy, jeszcze 10 lat temu na krowpdrzy gorce przedawano po 8000zl/m2. Teraz ceny wracaja do tych sprzed 10 lat. Taki CNT sprzedaje tylko dlatego taniej po te 7500 bo ma duzo blokow do wybudowania w krotkim czasie cos jak budimex na avie. Jak wpusci 2500 mieszkam w 3 lata na rynek to jest lekka nadpodaz i musi taniej. Jak to wszystko sprzedadza ceny w Krowodrzy wroca do stamdardowych 10 tys za 1m2. Moze tez zabudowa jest lekko bardziej kameralna na cieszynskiej. Wez pod uwage ze na Bronowicach mieszkania po 7500-8000 sprzedaja. Na grzegorzkach po 8000-10000zl/m2. W sumie mysle ze te 2 nowe budynki co CNT stawia beda juz kolo 8000zl/m2, a ostatnie beda kolo 9000zl/m2 sprzedawac. Ogolnie te dzielnice bezposrednio ze srodmiesciem sasiadujace to ceny na poziomie 10 tys zl/m2 to kwestia czasu.w dalszych miejscach jak ruczaj czy czyzyny beda po 7-8 tys powoli. Jedyny problem, ze zarobki az tak nie rosna. Ale juz widac ze podaz mieszkan mocno sie zmniensza. Ja z ciekawosci przegladalem oferty to juz coraz mniej sensownych inwestycji. Znaczy jest coraz wiecej takich nie na zwykla kieszen. Jak chcesz kupic wieksze mieszkanie to juz nawet na ktedyt spora kwota wychodzi. Choc i tak sie bardziej oplaca brac kredyt niz nie brac i wynajmowac a potem na emeryturze pod mostem mieszkac. Nawet w bogatych niemczech jest ten problem ze niemiecki emeryt dostaje skromna emerytire 900 euro na mieszkanie placi 500 euro i 400 euro nie wystarcza na zycie wiec musi dorabiac rozdajac ulotki czy zbierajac butelki. Glownie dlatego ze zamiast kredytu wynajmowal mieszkanie co tam jest popularne bo mieszkania sa naprawde tanie (choc i to sie powoli konczy), ale problem jak nagle jedna z osob umiera i nie ma malozenstwa 2 emerytur tylko zostaje jedna.

rmcc

Postautor: rmcc » 12 mar 2018, 9:00

Ja akurat Zbożowej nie brałem pod uwagę, mieszkam w okolicy i odpadła tak jak Fabryka Czekolady między innymi przez zbyt duży ruch. Słomnicka to też nie jest zbyt kameralna inwestycja (zwłaszcza, że jest blisko kiepskiej Lubelskiej, tam mieszka/kręci się sporo elementu), kameralna to była plomba na końcu Grottgera (ale ma inne wady) czy nowy budynek na Rzecznej (ale tam spóźniłem się i zostały same najgorsze lokale od północy). Ceny tam były porównywalne jak nie niższe i tam byłem w stanie zapłacić więcej. Słomnicka? Niekoniecznie, zwłaszcza, ze standard jakości jest taki jak właściwie wszędzie tam, czyli okolice średniego.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”