Witam,
mam pytanie do osób, które mają rezerwację mieszkania w II etapie osiedla - czy macie jakieś informacje od dewelopera odnośnie podpisania umowy u dewelopera? W mojej umowie rezerwacyjnej terminem końcowym podpisania umowy notarialnie jest 31.03.2018, a informacji nadal brak (poza tym że wszystko ma być dopięte do końca miesiąca). Został tydzień, więc jeśli chciałabym oddać dokumenty do konsultacji z prawnikiem to praktycznie mogę nie zdążyć.
II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service
Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service
Nie wiem jak u tego dewelopera to wygląda, ale zazwyczaj jest tak że wzór umowy deweloperskiej dostajesz od razu (nawet przed podpisaniem umowy rezerwacyjnej) i z tą właśnie umową możesz iść do prawnika bo finalna musi wyglądać identycznie jak wzór (z możliwością zmiany tylko danych a nie treści).
Termin podpisania już chyba musisz ustalić z deweloperem, pewnie jak ty nie zadzwonisz to oni zadzwonią. Ale dogadanie terminu powinno być raczej w twoim interesie.
Termin podpisania już chyba musisz ustalić z deweloperem, pewnie jak ty nie zadzwonisz to oni zadzwonią. Ale dogadanie terminu powinno być raczej w twoim interesie.
-
Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service
Umowy mają być podpisywane po Świętach. Będą dzwonić.
Witam,
Ja również czekam, jak będziecie mieć jakieś wiadomości to proszę o informacje.
Pozdrawiam
Ja również czekam, jak będziecie mieć jakieś wiadomości to proszę o informacje.
Pozdrawiam
Dzisiaj zostałem poinformowany, że umowy będą podpisywane w drugiej połowie kwietnia w kancelarii na ul. Kordylewskiego. Opóźnienie spowodowane jest dopracowaniem umów pod względem prawomocnych dojazdów do budynku. Budowa PP2 już się zaczęła i podtrzymują termin 1 kwartał 2020.
Tak, ja również otrzymałem informacje odnośnie terminu po 16 kwietnia.
Czy posiadacie informację odnośnie terminów wpłat transz ?
Terminy transz pewnie będą zależne od postępów prac na budowie ale może znacie jakie terminy były w 1 etapie ?
Czy posiadacie informację odnośnie terminów wpłat transz ?
Terminy transz pewnie będą zależne od postępów prac na budowie ale może znacie jakie terminy były w 1 etapie ?
Cześć wszystkim.
Czy czytaliście już wzór umowy? Macie jakieś uwagi bądź spostrzeżenia?
Podobno Wawel Service podtrzymuje termin na I kwartał 2020, a w umowie jest napisane, że Spółka przewiduje zakończenie budowy na II kwartał, a do końca 2020 będą odbiory. Chcą być po bezpiecznej stronie w razie poślizgu? Ciekawe jaki termin zakończenia budowy ma GW... Patrzył już ktoś na tablice informacyjna na budowie?
Czy czytaliście już wzór umowy? Macie jakieś uwagi bądź spostrzeżenia?
Podobno Wawel Service podtrzymuje termin na I kwartał 2020, a w umowie jest napisane, że Spółka przewiduje zakończenie budowy na II kwartał, a do końca 2020 będą odbiory. Chcą być po bezpiecznej stronie w razie poślizgu? Ciekawe jaki termin zakończenia budowy ma GW... Patrzył już ktoś na tablice informacyjna na budowie?
Do tej pory miałam info od sprzedawcy, że te obsuwy m.in. z umowami nie wpływają na termin oddania budynku, ale w emailu jest wyraźna informacja że ten termin się zmienił z I na II kwartał 2020. Może nie mieli odwagi powiedzieć tego wprost? I w umowie to jest, i w emailu.
II kwartał 2020 - zakończenie prac budowlanych
IV kwartał 2020 - odbiór mieszkań
7.1.1. po zakończeniu budowy Budynków i uzyskaniu przez
Spółkę decyzji właściwego organu udzielającej pozwolenia na użytkowanie
Budynków, w terminie do końca IV kwartału 2020 roku,
Śledziłem odbiór mieszkań na Piasta Park I i odbiór odbywał się własnie w grudniu 2017
IV kwartał 2020 - odbiór mieszkań
7.1.1. po zakończeniu budowy Budynków i uzyskaniu przez
Spółkę decyzji właściwego organu udzielającej pozwolenia na użytkowanie
Budynków, w terminie do końca IV kwartału 2020 roku,
Śledziłem odbiór mieszkań na Piasta Park I i odbiór odbywał się własnie w grudniu 2017
Ktoś z Was już podpisał umowę/umawiał się na podpisanie? Macie jakieś zastrzeżenia po przeczytaniu umowy deweloperskiej?
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”