[Etap II] Wnętrze budynku / standard wykończenia mieszkań / części wspólnych - os. Banacha
-
Re: [Etap II] Wnętrze budynku / standard wykończenia mieszkań / części wspólnych - os. Banacha
@mrowa powiedz mi jak w umowie developerskiej masz zapisane przelewanie środków za kolejny etap? czy masz wpisany warunek dostarczenia przez developera potwierdzenia zakończenia danego etapu? Ja dopiero teraz odkrywam że taki zapis mam tylko w prospekcie a w umowie developerskiej juz go nie ma.
Re: [Etap II] Wnętrze budynku / standard wykończenia mieszkań / części wspólnych - os. Banacha
Do kiedy macie terminy w banku na podpisanie aktu notarialnego? Ja mam do 31.05.2018, a jeżeli sie nie uda to trzeba będzie płacić 150zł i pisać pismo o przeniesienie terminu 

mariusz_ch pisze:@mrowa powiedz mi jak w umowie developerskiej masz zapisane przelewanie środków za kolejny etap? czy masz wpisany warunek dostarczenia przez developera potwierdzenia zakończenia danego etapu? Ja dopiero teraz odkrywam że taki zapis mam tylko w prospekcie a w umowie developerskiej juz go nie ma.
"III. 1. Strona Nabywająca zobowiązuje się zapłacić Deweloperowi całą cenę za lokal mieszkalny, o którym mowa w 3.1. tego aktu w następujących kwotach i terminach:
(...)
8) pierwszą ratę stanowiącą równowartość X% ceny, a zatem kwotę Xzł (słownie zł) brutto w terminie do 7 (siedmiu) dni, licząc od daty przesłania przez Dewelopera (w formie elektronicznej na adres e-mail) Nabywcy lub listem na adres do doręczeń Nabywcy wskazane w tym akcie) zawiadomienia zawierającego informację o zakończeniu prac budowlanych w Budynku Mieszkalnym 2."
mmacaj pisze:Do kiedy macie terminy w banku na podpisanie aktu notarialnego? Ja mam do 31.05.2018, a jeżeli sie nie uda to trzeba będzie płacić 150zł i pisać pismo o przeniesienie terminu
Jeśli dobrze to rozumiem to mój bank daje dużo więcej czasu, bo mowa jest o 2019r.

-
Dzięki, chyba już wiem skąd brak tego zapisu u mnie.
Byliśmy u dvelopera i z tego co mówią to jest opóźnienie około 2 tygodni w stosunktu do pierwotnych planów. Nie ma jeszcze dramatu, ale jakoś zbyt optymistycznie to brzmi w stosunku do tego co widać na budowie i tego co jest na zdjęciach z Etapu I.
Ja mam wpis najpóźniej do grudnia 2018.
Byliśmy u dvelopera i z tego co mówią to jest opóźnienie około 2 tygodni w stosunktu do pierwotnych planów. Nie ma jeszcze dramatu, ale jakoś zbyt optymistycznie to brzmi w stosunku do tego co widać na budowie i tego co jest na zdjęciach z Etapu I.
Ja mam wpis najpóźniej do grudnia 2018.
Byłem w sobotę to płytki na klatkach kładą, ściany otynkowane i wstępnie pomalowane (pierwsza warstwa) i kostka przed blokiem też w miarę położona. Patrzyłem w klatce 1.
Byłem dzisiaj na budowanie i wszystko ładnie robią. Kierownik powiedział, że realny odbiór mieszkań będzie w lipcu. Budowa będzie skończona, ale maj, czerwiec to będą odbiory i pozwolenia budowlane.
mmacaj a robiłes może jakieś zdjecia ?
Nie robiłem bo już niewiele się zmienia
parking przed blokiem już prawie zrobiony. Tylko nie zwróciłem uwagi na drogę którą będzie się zjeżdżać do parkingu podziemnego.

OK byłam tylko ciekawa jak w srodku wykanczaja czy bedzie podobnie jak w budynku nr 1 czy cos innego zrobia 

MagdaEm pisze:OK byłam tylko ciekawa jak w srodku wykanczaja czy bedzie podobnie jak w budynku nr 1 czy cos innego zrobia
Kładą płytki, więc dopiero za parę dni będzie można wejść do środka.

Poniżej zdjęcie z soboty (21/04)
- Załączniki
-
- kostka.jpg (212 KiB) Przejrzano 5233 razy
Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”