Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
Miki79

Re: Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Postautor: Miki79 » 14 kwie 2016, 20:17

Podczas rozmowy przed kupnem usłyszałem, iż koło września mają być takie wstępne wizyty na mieszkaniach, aby był spory zapas na zrobienie poprawek i finalny odbiór pod koniec roku przebiegł gładko.

didiona

Postautor: didiona » 16 kwie 2016, 10:59

Pytałam jakiś czas temu czy bylaby szansa zacząć urzadzanie mieszkania przed odbiorem ale niestety nie zgodzą się na to.

alfaanna

Postautor: alfaanna » 16 kwie 2016, 16:00

zdjęcia z dzisiejszego spaceru:
Obrazek
Obrazek

dimon

Postautor: dimon » 28 kwie 2016, 21:03

No i stoi nowy blok w Krakowie :) Skoro pace są już tak bardzo zaawansowane, to pewnie niedługo przekonamy się, jaki wygląd będzie miał budynek ostatecznie. Teraz tylko czekać na nowe mieszkania, zastanawia mnie ile będzie trwała budowa całego osiedla Prądnik Nowy w Krakowie, ale to akurat idzie im całkiem nieźle i sprawnie, więc to pewnie kwestia tego, jak będzie szła sprzedaż :)

pawel

Postautor: pawel » 30 kwie 2016, 21:35

Budowa idzie szybko. Od przodu jest już ocieplenie i na sporej części tynk. Dziwi mnie tylko że z tyłu nic się nie dzieje - chyba rusztowań brakuje i tył będą robić jak skończą z przodu.

Obrazek

Obrazek

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 01 maja 2016, 10:06

Dzięki za zdjęcia, cieszą oko. Na początku roku dostałem informację, iż koło sierpnia są planowane wstępne odbiory, nawet jak to się trochę przesunie to widać że praca idzie żwawo, miesiące uciekają i lada moment będziemy macać ściany :)

Michał

Postautor: Michał » 02 maja 2016, 7:13

Rozumiem, że informacje o wstępnych odbiorach macie od Developera?
To bardzo dobrze, że planują zrobić takie odbiory przed odbiorami właściwymi, bo jeszcze na budowie będą podwykonawcy i będą niedoróbki naprawiać na bieżąco.
Przy faktycznych odbiorach już każdy będzie miał tak, jak sobie dopilnował i odebrał, dlatego lepiej się do tego przyłożyć i wszystko dobrze posprawdzać, najlepiej z kimś, kto się na tym zna.

Z informacji bieżących dodam tylko, że mam informacje, że tynki wewnętrzne już idą pełną parą :)

Miki79

Postautor: Miki79 » 03 maja 2016, 19:28

Mi też coś takiego przekazano w lutym, za kilka dni będę musiał załatwiać w CPRE jedną sprawę to dopytam jak idzie i jakie plany co do osiedla.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 03 maja 2016, 20:03

swego czasu obiło mi się o uszy, że CPRE będzie pronował wykończenie mieszkań - oczywiście odpłatnie. Słyszeliście coś na ten temat?

Michał

Postautor: Michał » 05 maja 2016, 9:22

bartusstw pisze:swego czasu obiło mi się o uszy, że CPRE będzie pronował wykończenie mieszkań - oczywiście odpłatnie. Słyszeliście coś na ten temat?

Ja osobiście nie słyszałem o tym, ale też się nie dowiadywałem nic w tej sprawie...
Wolę załatwić wszystko ze swoją zaufaną ekipą, gdzie wiem ile zapłacę i jak mi zrobią :)

Trzeba zapytać w biurze u Dewelopera, ale wydaje mi się, że gdyby była taka możliwość to by nagłośnili sprawę, żeby mieć kilka mieszkań, bo dla jednego to raczej nie będą ekip brać :)

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”