Witam wszystkich,
a tak może z innej beczki - jak się ma sprawa z negocjacjami cen mieszkań u dewelopera? Podobnie jak z cenami komórek i miejsc postojowych?
Negocjacje ceny mieszkania / komórki / miejsca postojowego z deweloperem Lokum - os. Siesta
Re: Negocjacje ceny mieszkania / komórki / miejsca postojowego z deweloperem Lokum - os. Siesta
Musisz chyba bardziej rozwinąć swoje pytanie
Generalnie w Krakowie w tej chwili bardzo ciężko się negocjuje z deweloperami ponieważ jest duży popyt na sensowne osiedla. Mogę napisać Ci ile udało się zbić na priw.

Re: Negocjacje ceny mieszkania / komórki / miejsca postojowego z deweloperem Lokum - os. Siesta
lucaspl12 pisze:Musisz chyba bardziej rozwinąć swoje pytanieGeneralnie w Krakowie w tej chwili bardzo ciężko się negocjuje z deweloperami ponieważ jest duży popyt na sensowne osiedla. Mogę napisać Ci ile udało się zbić na priw.
Chętnie się dowiem, niestety nie mogę wysyłać jeszcze PW ale odbierać już tak

Nie wiem po co robić takie tajemnice. 2-2,5%
Nam się udało zbić cenę mieszkania o 2,6 % - garaż - 9,5%
onion666 pisze:Witam wszystkich,
a tak może z innej beczki - jak się ma sprawa z negocjacjami cen mieszkań u dewelopera? Podobnie jak z cenami komórek i miejsc postojowych?
A po ile były miejsca parkingowe?
Cena jaką mi zaproponowali:
Garaż: 35tyś
Zewnętrzne: 19tyś (nie jestem w 100% pewny, ale i tak te co zostały były zarezerwowane dla mieszkań 80m2)
Garaż: 35tyś
Zewnętrzne: 19tyś (nie jestem w 100% pewny, ale i tak te co zostały były zarezerwowane dla mieszkań 80m2)
Hej, jesli moge zapytac... jak udalo wam sie zejsc z ceny? jakies konkretne argumenty przyjmuje deweloper? czy negocjuje sie ze sprzedawcami czy jest ktos wyzej? Cena wyjsciowa w tym rejonie wcale nie jest mala....
Ja korzystałem z tego poradnika
jakoszczedzacpieniadze.pl/jak-negocjowac-z-deweloperem-zakup-mieszkania
ale byłem jednym z pierwszych kupujących, więc negocjacje były ciężkie, bo wychodzili z założenia, że na tak wczesnym etapie, jak nie mi, to sprzedadzą komuś innemu.
jakoszczedzacpieniadze.pl/jak-negocjowac-z-deweloperem-zakup-mieszkania
ale byłem jednym z pierwszych kupujących, więc negocjacje były ciężkie, bo wychodzili z założenia, że na tak wczesnym etapie, jak nie mi, to sprzedadzą komuś innemu.
Wróć do „Siesta Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”