Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Dumel

Re: Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development

Postautor: Dumel » 20 lut 2018, 18:15

Też z niecierpliwością obserwuje postępy prac budowlanych.. I wydaje mi się że może się opóźnić odbiór mieszkań..

Ken

Postautor: Ken » 02 mar 2018, 20:13

Czy ma ktoś nowe zdjęcia z budowy?
Był ktoś wewnątrz- jaki jest stan zaawansowania prac? Wygląda na to że odbiór się mocno opóżni.

Dumel

Postautor: Dumel » 03 mar 2018, 12:22

Tu masz aktualne zdjęcia z budowy dodane 2 dni temu.. [
czyzewskiego1.pl/galeria
Oczywiście że się opóźni.. a nam pozostaje cierpliwie czekać gdyż ustawa deweloperska mówi jednoznacznie,a my żadnego zapisku w umowie nie mamy :roll:

''Deweloper odpowiada za terminowe oddanie mieszkania do użytku. W razie opóźnienia można domagać się od niego odszkodowania lub zapłacenia kary umownej, o ile takie postanowienie zostało zawarte w umowie.''

bassride

Postautor: bassride » 17 kwie 2018, 14:35

niestety ale opóźnienie jest znaczne. Spowodowane brakiem pracowników na rynku.
Informacja od dewelopera "niech Pan sobie organizuje ekipę remontową na połowę lipca" :(

Dumel

Postautor: Dumel » 17 kwie 2018, 17:49

Z tego co się dowiadywalem w biurze sprzedaży to do końca maja zakończenie budowy w czerwcu odbiory budynków.. i w lipcu oddanie kluczy.. ;) Czyli według prospektu lecz na Maxa wykorzystany czas realizacji bo przy dobrych wiatrachi zakończenie budowy miało być w kwietniu :(

Ken

Postautor: Ken » 17 kwie 2018, 21:38

Opóźnienie będzie znacznie większe niż podają. Widać to nie tylko po postępie robót widocznych na zewnątrz. Nie ma nawet 60% zaawansowania robót (sądząc po pobranych zaliczkach z konta powierniczego).

traker

Postautor: traker » 23 kwie 2018, 12:40

A w internecie znalazłem bardzo ciekawą informację na temat tego dewelopera, poprzednio wybudował budynek/ki/ przy Chełmońskiego 106 , brak sufitów w Murapolu, i to nie wszędzie można było sobie dopłacić i zrobili przed oddaniem kluczy to pikuś w porównaniu z tym co przy Chełmońskiego

gowork.pl/opinie_czytaj,21103892

Tragedia jak właścicielka opisała swoje perypetie z tym deweloperem :( :(

A ja z MURAPOLU jestem bardzo zadowolony , nie dopłacałem nic do sufitów bo zrobiłem podwieszane super to wygląda z bardzo oszczędnym oświetleniem LED wbudowanym w sufity i gdy mam zapalone wszystkie punkty świetlne w różnych liniach w pokoju z aneksem kuchennym, przedpokoju, łazience z WC i 2 pokoju to zużycie nie przekracza łącznie 85 W ! :)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę jak najmniej problemów przy odbiorze mieszkania i podczas jego eksploatacji !!! :)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2018, 15:15 przez traker, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 kwie 2018, 13:11

Polecam sprawdzone firmy LC Corp, Atal, N5D budują koporacje międzynarodowe Budimex, Eiffage itd. Wszyscy ci Janusz-Grazyna-Spolka Bud to szkoda słów.

Dumel

Postautor: Dumel » 23 kwie 2018, 16:36

Poruszalismy już w tym temacie ten wątek chyba 2 strony wcześniej.. ;) tu budynki buduje inny wykonawca tak że jak wszędzie trzeba się pilnować przy odbiorze i tyle. . ;)

traker

Postautor: traker » 23 kwie 2018, 19:41

Tak faktycznie był wpis o solidności tego dewelopera i widać ,że jest beznadziejnie ! Ja to bym nawet nie kupił u nich komórki a co dopiero mieszkania i tu cytuję co było napisane przez użytkownika i właściciela mieszkania kupionego od Convector Development , ale nikt nikogo nie zmusza do zakupu u nich mieszkania !! "
Tak... sprawdzony developer... :-(
W czasie zabiegów żebyś kupił mieszkanie - same miłe uśmiechy, wydaje się że profesjonalizm i w ogóle super.
Jak już kupisz, to za każdą zmianę np. gniazdek, instalacji, chcą dużą dodatkową kasę i dochodzisz do wniosku, że sam sobie to zrobisz później 3 razy taniej.
Co do jakości wykonania, to niestety bardzo słabo nadzorują swoje inwestycje i po oddaniu budynków wszystko zaczyna się sypać... W garażach podziemnych po deszczach, po ścianach leje się woda, bo nie przypilnowali żeby dobrze uszczelnić. Balkony wykonane niewłaściwie - przeciekają i zalewają mieszkania poniżej, bo Convector nie przypilnował i źle wykonano izolwacje. Płytki na balkonach odpadają jeszcze w czasie gwarancji/rękojmi, a Developer Ci mówi, że wszystko jest ok i nie poprawi odpadających płytek. Jak mu zwrócisz uwagę, że "ta płytka się rusza", to Ci mówi że taki klimat w Polsce, że ma prawo się ruszać i nie ma zamiaru naprawiać. Dopiero jak sądem straszysz, to może Convector coś jednak naprawi.
Convector robi z klientów idiotów, udaje że nie ma usterek, nie chce ich naprawiać, stara się przeciągnąć temat do zakończenia gwarancji.
Po zakończeniu gwarancji wychodzą kolejne poważniejsze usterki w budynkach, które musi już na własny koszt usuwać wspólnota.
No i tak to jest z Convectorem. Wiem, bo mam od nich mieszkanie i w mieszkam na wybudowanym przez nich osiedlu.
Szkoda, że tak jest bo projekty często mają fajne architektonicznie i lokalizacyjniepoczucie do naprawy usterek... :-(
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, 6:24 przez traker, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”