Miejsce na rowery / wózki w nowym bloku - Piasta Towers (etap I)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
umara

Miejsce na rowery / wózki w nowym bloku - Piasta Towers (etap I)

Postautor: umara » 03 kwie 2018, 10:53

Witam,

Czy deweloper przewidział jakieś miejsce na rowery? Trzymanie jednośladu w mieszkaniu jest trochę słabe.

ns1992

Re: Miejsce na rowery / wózki w nowym bloku - Piasta Towers (etap I)

Postautor: ns1992 » 03 kwie 2018, 13:44

A to pomieszczenie na lewo od wejścia? To chyba na rowery i wózki?

Asi@

Postautor: Asi@ » 03 kwie 2018, 16:13

ns1992 pisze:A to pomieszczenie na lewo od wejścia? To chyba na rowery i wózki?

Z tego, co się orientuję, to to jest właśnie "wózkownia" :).

Kuba

Postautor: Kuba » 03 kwie 2018, 19:23

Hej, no właśnie tam na lewo od wejścia jest miejsce na rowery i wózki. Choć patrząc na wielkość tego to może być lekka tragedia

adrian1235

Postautor: adrian1235 » 26 kwie 2018, 21:32

Jeśli chodzi o miejsce do przechowywania rowerów, najnowsze info jest takie ze na parkingu pomiędzy budynkami będzie zamykana wiata rowerowa przeznaczona do tego celu.

tamyta

Postautor: tamyta » 27 kwie 2018, 9:03

Wózkownia jest zdecydowanie za mała na taka ilość mieszkańców, a trzymanie roweru w domu czy na balkonie... średnio:(

novy

Postautor: novy » 28 kwie 2018, 23:04

tamyta pisze:Wózkownia jest zdecydowanie za mała na taka ilość mieszkańców, a trzymanie roweru w domu czy na balkonie... średnio:(

Ja myślę że dobrym pomysłem , będzie trzymanie wózków na korytarzach przy mieszkaniach :) . A w późniejszym czasie i tak zrobią "parkingi" dla rowerów , a póki co " wozkownia" będzie rowerownią kwestia dogadania się :)

Kuba

Postautor: Kuba » 28 kwie 2018, 23:15

Hej, jak dla mnie trzymanie na korytarzu spoko, tylko szkoda że nie zrobili od razu dodatkowych domofonów na korytarze, i wtedy to była by bajka :-D

novy

Postautor: novy » 28 kwie 2018, 23:22

Kuba pisze:Hej, jak dla mnie trzymanie na korytarzu spoko, tylko szkoda że nie zrobili od razu dodatkowych domofonów na korytarze, i wtedy to była by bajka :-D

Hejka mam kilku znajomych , którzy mieszkają w nowym budownictwie , w różnych inwestycjach i u każdego jest scenariusz taki, że wózek stoi na korytarzu ( nie ma osobnych domofonów ) , chyba taki klimat hehe także myślę , że jako lokatorzy poradzimy sobie z tym bez problemu :) . Lepiej dla nas wszystkich będzie trzymać rowerki w tej wózkowni :)

karola630

Postautor: karola630 » 02 maja 2018, 22:38

Moi drodzy sąsiedzi uważam że wozownia jak sama nazwa wskazuje służy do przechowywania wózków. Sama posiadam 2 rowery i też mam problem z ich ulokowanie ale czekam na wspomnianą wiatę. A dlaczego? Bo przede wszystkim uważam że co jak co ale matki z dziećmi mają większy problem z ich lokowaniem a zajmowanie ciągów komunikacyjnych też nie jest fair rozwiązaniem. Więc postawmy się z tej sytuacji i znajdź my jakieś rozwiązanie zamiast zabierać przywilej wspomnianej chociażby z nawie pomieszczenia.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”