Ogródki-ogrodzenie jak rozwiązać problem - osiedle Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
NOWY 2018

Ogródki-ogrodzenie jak rozwiązać problem - osiedle Ozon Kraków

Postautor: NOWY 2018 » 29 kwie 2018, 10:56

Witam
Mając chwile czasu oglądałem ogrodzenie ,jest prosty sposób, wystarczy klucz 13 i pół godziny wystarczy popuścić śruby . i podnieść o
23 cm do góry zostawiając lukę od spodu, ogrodzenie za bardzo jest utopione w grunt.
1) lepiej będzie kosić trawę pod ogrodzeniem nie będzie wzrastać w ogrodzenie
2) trawnik rosnąc sam spulchni ziemie i będzie się podnosić do góry i w ciągu paru lat zniweluje do połowy lukę.
Dogadać się z sąsiadem aby w jednej linii to zrobić.
3) u góry możną dać dodatkowy . aby lepiej usztywnić panel ogrodzeniowy.
Podnosimy . razem z panelem.
Załączniki
Beznazwy-11.jpg
Beznazwy-11.jpg (176.73 KiB) Przejrzano 9503 razy

Agnieszkaaaa

Re: Ogródki-ogrodzenie jak rozwiązać problem - osiedle Ozon Kraków

Postautor: Agnieszkaaaa » 29 kwie 2018, 18:35

pięknie ładnie ale 20 - 30 cm szału nie robi - a na etapie budowy słupki miały 2m wysokości :) to je ścieli

reason

Postautor: reason » 29 kwie 2018, 21:06

A moim zdaniem te 23cm zrobione już teraz to całkiem fajny pomysł. Zawsze to trochę wyższe ogrodzenie i to już, a nie za jakiś czas. Zdecydowanie popieram.

Oczywiście gdybyśmy się dogadali i podnieśli wszystkie ogrodzenia na wysokości 150cm jak obiecał deweloper (bo takie informacje przy zakupie dostałem) lub 160cm to byłbym jak najbardziej za i chętnie zapłacę za podniesienie swojego ogrodzenia.

oxygen

Postautor: oxygen » 30 kwie 2018, 10:45

A nie myślicie, że jeżeli podniesie się ogrodzenie, to na plac zabaw nie będą wchodzić na przykład niewielkie psy i inne zwierzęta, których chyba jednak nie powinno tam być... jak myślicie?

vakossa

Postautor: vakossa » 30 kwie 2018, 13:33

Ja swojego nie podniose w ten sposób, mam male dziecko i tez perspektywa przechodzenia zwierząt dołem mnie nie zachęca, predzej wymiana paneli na wyższe:)

kriskokz

Postautor: kriskokz » 01 maja 2018, 13:53

Witam
Fajna sprawa jestem za a nawet za tym zeby zaslonic ogrodzenie ponieważ dużo jest osób które zaglądają do mieszkania z placu zabaw brak poczucia prywatności .....
Proponuje MATA BAMBUSOWA OGRODOWA OGRODZENIOWA NA PŁOT 1,5x3 lub płot drewniany lub cokolwiek co zasłoni widok z placu zabaw i osób spożywających na placu zabaw

NOWY 2018

Postautor: NOWY 2018 » 01 maja 2018, 16:04

Mój pomysł był raczej skierowany aby nikt nie przechodził przez ogrodzenie,chociaż faktycznie luka powstała by od spodu,koszty wymiany paneli na większe np.1,5m są duże .
Nie wiem czy wszyscy będą skłonni do wymiany, to nie mały koszt.Ktoś napisał ze deweloper obiecał zmienić ogrodzenie ogródków na wyższe,ale chyba wszystkim bo jakby to wyglądało ,jedno wyższe drugie niższe tu płot drewniany,tam mata bambusowa i będzie wyglądało jak,,fawele".
Zamiast się integrować ,będziemy się odgradzać wysokimi płotami,sąsiad powie ze nie chce wysokiego ogrodzenia bo będzie miał cień i pleśń ( akurat od strony placu zabaw słońca będzie najmniej)w ogródku to zostanie ,,wrogiem".
Nie jest moja intencją być złośliwym,ale z powodu 1-2 incydentów trochę narobiło się złej karmy.
Chyba reagujemy zbyt emocjonalnie na każdą rzecz,każdy poniósł koszty i jesteśmy trochę zmęczeni,zdenerwowani.

Agnieszkaaaa

Postautor: Agnieszkaaaa » 05 maja 2018, 16:07

Co jak co, ale przez to ogrodzenie to akurat światło przechodzi:) I zmiana wysokości na 1.5m nie spowodowałaby ciemności w mieszkaniach - a raczej wzrost bezpieczeństwa. Ciemność to spowodują wielkie i wysokie tuje - które jak nie będzie innej alternatywy trzeba będzie zasadzić.

ms32

Postautor: ms32 » 06 maja 2018, 21:36

a skąd jest info ze deweloper podniesie ogrodzenie ?? w bloku 31/33 to nie problem ale w 35 37 od frontu to barierka jest stalowa (mostowa) i chyba nikt tego nie prze-procesuje

Agnieszkaaaa

Postautor: Agnieszkaaaa » 06 maja 2018, 22:44

ms32 pisze:a skąd jest info ze deweloper podniesie ogrodzenie ?? w bloku 31/33 to nie problem ale w 35 37 od frontu to barierka jest stalowa (mostowa) i chyba nikt tego nie prze-procesuje

Jest też tam murek - czyli ogrodzenia są znacznie wyższe.....

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”