grzegorzb pisze: Myślę, że jednak lepiej, żeby stanął bezpośrednio pod klatką na chodniku na dużo krótszą chwilę i odjechał.
Myślę, że jednak lepiej by nie stawał na chodniku bo chodnik nie był projektowany dla ruchu kołowego zwłaszcza samochodów dostawczych >3.5tony.
I nie bezpośrednio pod klatką, bo ktoś może chcieć wyjść np. z wózkiem z dzieckiem na spacer, więc np. 150cm od klatki chyba nie sprawi problemu dostawcy a nie przysporzy też problemu sąsiadom

Wg mnie to jak najbardziej ok jeśli dostawca po prostu się zatrzyma na chwilę na drodze w pobliżu klatki, wyładuje i odjedzie.
Zatrzymanie OK, parkowanie NOK, trzymajmy się tych kilku minut.
A wracając do sedna: uważam, że powinna być możliwość otworzenia z domu obu bram i nie tylko po wywołaniu z domofonu, ale również bez wywołania tak by móc kogoś wypuścić a nie tylko wpuścić.
Pozdrawiam.
--------------------------------------------------
Hej,
W chwili obecnej jest tak, że na słuchawce domofonu są dwa przyciski,
Jeden otwiera drzwi/bramkę najbliższą kasecie domofonowej z której nastąpiło wywołanie a drugi otwiera bramę, podobnie jak w przypadku drzwi, tą z której nastąpiło wywołanie.
Niestety jak jest/będzie ze szlabanami nie wiem ... obawiam się, że tylko z pilota ...
Można podpytać zarządcę.
Pozdrawiam.