[Etap I] Regulacja okien / wymiana szyb w mieszkaniu - os. Piasta Towers

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
ns1992

[Etap I] Regulacja okien / wymiana szyb w mieszkaniu - os. Piasta Towers

Postautor: ns1992 » 24 maja 2018, 13:38

Witam,

Czy dużo osób czeka jeszcze na regulację okien oraz wymianę szyb? Strasznie wolno to idzie.. U mnie jeszcze nikt nie był i zastanawiam się czy tych zgłoszeń jeszcze jest dość sporo, stąd takie opóźnienia czy lecą w kulki.. ;)

bargl

Re: [Etap I] Regulacja okien / wymiana szyb w mieszkaniu - os. Piasta Towers

Postautor: bargl » 24 maja 2018, 20:40

Niestety najlepiej załatwiać wszystko drogą oficjalną.
Polecam maila do spółdzielni. Najlepiej w firmie oficjalnego pisma które ponagla. Waga powinna być usunięte w ciągu miesiąca od zgłoszenia.

U nas wszystkie wady zostały usunięte dopiero po 2 miesiącach bo bezpośrednim kontakcie z kimś z Inter-Budu kto jest bezpośrednio odpowiedzialny za tą inwestycję.

Kuba

Postautor: Kuba » 24 maja 2018, 23:28

Mi jak jakieś 2 tyg temu dali do podpisania protokół usunietych usterek którego nie podpisałem, dalej nikogo nie było.
Trzeba chyba email do administracji napisać

tamyta

Postautor: tamyta » 25 maja 2018, 10:14

Pisać, pisać i jeszcze raz pisać.

bargl

Postautor: bargl » 26 maja 2018, 14:46

Ja po dokładnie 2 miesiącach od odbioru mam usunięte wszystkie usterki ale szybko poszło dopiero jak zacząłem straszyć sądem konsumenckim.
Jak tylko pojawiałem się na mieszkaniu to od razu przychodzili fachowcy i naprawiali wszystko co dało się na miejscu

Uprzedzał że nie jestem upierdliwy tylko szkoda mi pieniędzy na dalszy wynajem skoro to już dawno powinno być zrobione :-) a miałem usterki w wylewce co nie mogło czekać

KKP2

Postautor: KKP2 » 26 maja 2018, 15:45

U nas też są delikatne niedoróbki ....w oknie balkonowym brakuje nam listwy przyszybowej dolnej ... co najgorsze były ostatnio chłodniejsze i wietrzne dni to wiało przy zamkniętym oknie .... a widać że im się nie spieszy zabardzo jak to tak dalej pójdzie to do zimy nie zdarza tego zrobić ...

ns1992

Postautor: ns1992 » 28 maja 2018, 9:54

Ok dzięki za info, będę coś działać :)

jkmb

Postautor: jkmb » 18 sie 2018, 23:15

Czy komuś wymienili już szyby? U mnie w czerwcu zdjęli pomiary i od tamtej pory cisza. Nie przypuszczałam, że to zajmie aż tyle czasu... Czy to normalne?

Kuba

Postautor: Kuba » 18 sie 2018, 23:33

jkmb pisze:Czy komuś wymienili już szyby? U mnie w czerwcu zdjęli pomiary i od tamtej pory cisza. Nie przypuszczałam, że to zajmie aż tyle czasu... Czy to normalne?

Hej, my od kwietnia czekamy na wymianę uszczelek, Pan kilka razy był, ale zawsze było że samemu nic nie zrobi i szedł...

jkmb

Postautor: jkmb » 18 sie 2018, 23:36

Masakra... Przy pomiarze mówili, że to może zająć trochę czasu, ale żeby aż tyle... :x

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”