Wygląda na to, że wyrośnie nam jeszcze jeszcze jedno
osiedle w Krakowie - Przy Mogilskiej LCC, czyli jego budową zajmie się znany i duży deweloper LC Corp, który zbudował już sporo w naszym mieście, ale również w innych lokalizacjach w Polsce, np. w Warszawie czy Wrocławiu. Jeśli ktoś chce podejrzeć projekty przez nich zrealizowane, to ma na miejscu na przykład
osiedle Centralna Park, bliżej centrum
5 Dzielnica przy Wrocławskiej, a także
Słoneczne Miasteczko Kraków i do tego jeszcze
Grzegórzecka 77, więc jest tego całkiem sporo i dużo jest chyba już w naszym mieście osób, które kupiły od tej firmy nowe mieszkania. W każdym razie firma jawi się jako doświadczona i stabilna, wywiązująca się z zawartych umów. Trzeba przyznać, że realizowane przez nich projekty deweloperskie także całkiem nieźle się prezentują. Docelowo, Przy Mogilskiej Kraków, to ma być ok. 300 nowych mieszkań na Prądniku Czerwonym, stawianych w kilku etapach, więc zapowiada się na całkiem znaczącą inwestycję i to też chyba w niezłej lokalizacji

Jeśli chodzi o architekturę, to nie ma na razie wielu wizualizacji, ale na tej, którą można zobaczyć, nie wygląda to źle. Podobają mi się te elementy imitujące cegłę na elewacji (albo tak mi się wydaje), nawiązuje to trochę na przykład do wyglądu młyna, który znajduje się nieopodal przy Mogilskiej. Wygląda na to, że znajdą się tam obszerne balkony, część okien będzie chyba wyższa niż standardowe. Ciekawi mnie ile będzie tam docelowo budynków, przydałoby się kiedyś zobaczyć plan całego osiedla, ale może niedługo podzieli się nim z nami deweloper LC Corp, albo może ktoś widział już i podziel się informacjami na forum

Dobrze byłoby też wiedzieć, jakie będą ceny nowych mieszkań w Krakowie w inwestycji Przy Mogilskiej - jak obstawiacie, jakie macie opinie w tej sprawie, może podzielicie się na forum, jaka cena byłaby Waszym zdaniem atrakcyjna za tą okolicy

Jeśli chodzi o nowe inwestycje w Krakowie, to Osiedle Przy Mogilskiej jeszcze nie trafiło do sprzedaży, ale pewnie wkrótce się to zmieni, więc jeśli ktoś chciałby mieć duży wybór, to powinien sprawy pilnować. A może znajdą się jakieś osoby, które chcą kupić tam mieszkanie i napiszą coś o tym, jakie mają opinie o tej inwestycji, jakie są plusy i minusy tej okolicy i dlaczego warto kupić tam mieszkanie lub dlaczego lepiej tego nie robić. Mnie podoba się to, że jednak będzie to całkiem blisko centrum Krakowa, a przy okazji nie ma tam jego uciążliwości, nieźle skomunikowane, choć też nie wiem dokładnie, w którym to będzie miejscu, co tam jest teraz. Wie ktoś może, czy będzie to stawiane na działkach z użytkowaniem wieczystym, czy to własność

Kiedy mają być oddawane mieszkańcom pierwsze mieszkania

Przydałyby się także jakieś informacje o tym, jakie ma
opinie deweloper LC Corp, bo pewnie znajdzie się na forum ktoś, kto miał już okazję kupić od nich mieszkanie