[Bud. B] Budowa osiedla Lokum Vista w Krakowie - opinie i zdjęcia na forum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Vista za którą odpowiada deweloper Lokum. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
tiger76

Re: [Bud. B] Budowa osiedla Lokum Vista w Krakowie - opinie i zdjęcia na forum

Postautor: tiger76 » 30 maja 2018, 18:57

magda_ksz pisze:
d123 pisze:A jakie macie ogólne wrażenie po wizycie na budowie ? :)

Zaniepokoił nas jednak mały zaciek na ścianie koło sufitu (ostatnie piętro), ale zobaczymy co z tym dalej będzie. Winda, drzwi i parapety są już zamontowane, na klatkach marmurowe płyty wygląda to naprawdę ładnie :) Dowiedzieliśmy się też, że zamontowane będą kontakty w kolorze stalowym:)

U mnie też widoczne są ciemne plamy, ale poinformowano mnie, że to są poprawki tynkarskie i nie ma mowy o wilgoci. Na klatce nie widziałem marmurowych płyt, najwidoczniej do mnie nie dotarły :mrgreen:

O jakich kontaktach piszesz?

skaner

Postautor: skaner » 01 cze 2018, 18:22

Ja otrzymałem informacje że w standardzie będą zamontowane gniazdka i wyłączniki elektryczne w kolorze srebrnym.
A czy ktoś ma informację co to za nowe wzmianki dotyczące roszczeń hipotecznych w IV dziale KW - bo jest to niepokojące.

magda_ksz

Postautor: magda_ksz » 03 cze 2018, 23:14

tiger76 pisze:U mnie też widoczne są ciemne plamy, ale poinformowano mnie, że to są poprawki tynkarskie i nie ma mowy o wilgoci. Na klatce nie widziałem marmurowych płyt, najwidoczniej do mnie nie dotarły :mrgreen:

Też nas o tym zapewniali, więc może faktycznie to nic takiego, ale będziemy wyczuleni przy odbiorze ;)

tiger76 pisze: jakich kontaktach piszesz?

Gniazdka i włączniki światła :D :mrgreen:

d123

Postautor: d123 » 04 cze 2018, 11:21

skaner pisze:Ja otrzymałem informacje że w standardzie będą zamontowane gniazdka i wyłączniki elektryczne w kolorze srebrnym.

Ja myślałam ze będą białe i w sumie o to nie dopytywaliśmy... Srebrny to raczej do niczego nie pasuje ;/
Pierwszy raz spotykam sie z tym zeby dawali srebrne gniazdka i włączniki, zawsze w standardach są białe które do wszystkiego pasują, tym bardziej ze przed oddaniem mają malować ściany na biało.

magda_ksz

Postautor: magda_ksz » 04 cze 2018, 14:24

d123 pisze:Ja myślałam ze będą białe i w sumie o to nie dopytywaliśmy... Srebrny to raczej do niczego nie pasuje ;/
Pierwszy raz spotykam sie z tym zeby dawali srebrne gniazdka i włączniki, zawsze w standardach są białe które do wszystkiego pasują, tym bardziej ze przed oddaniem mają malować ściany na biało.

Zależy co kto lubi jak dla mnie srebrny/ stalowy jest bardzo nowoczesny i elegancki plus idealnie pasuje choćby do AGD :D poza tym nie zlewa się z białą ścianą ;)

d123

Postautor: d123 » 04 cze 2018, 14:55

magda_ksz pisze:
d123 pisze:Ja myślałam ze będą białe i w sumie o to nie dopytywaliśmy... Srebrny to raczej do niczego nie pasuje ;/

Zależy co kto lubi jak dla mnie srebrny/ stalowy jest bardzo nowoczesny i elegancki plus idealnie pasuje choćby do AGD :D poza tym nie zlewa się z białą ścianą ;)

Każdy ma inny gust :) ja liczyłam poprostu na klasyczne białe. o ile stalowy/szary jeszcze ujdzie to typowy 'srebrny' po prostu dla mnie jest brzydki. Sprzęt też zależy jaki kto planuje bo teraz dużo jest czarnych sprzętów i wtedy taki srebrny do niczego nie pasuje.

dominikaka

Postautor: dominikaka » 06 cze 2018, 21:11

Dziś podpisałam umowę przedwstępną na 2 pokojowe mieszkanie. Przy okazji dopytałam o czynsz- podobno ma być ok 7 zł za metr, z wliczoną wodą i śmieciami. Teraz mieszkam w domu i ciężko mi to porównać- to dużo, mało, normalnie? Co wchodzi w skład takiego czynszu, a co jest płatne poza?

laien

Postautor: laien » 07 cze 2018, 13:08

dominikaka pisze:Dziś podpisałam umowę przedwstępną na 2 pokojowe mieszkanie. Przy okazji dopytałam o czynsz- podobno ma być ok 7 zł za metr, z wliczoną wodą i śmieciami. Teraz mieszkam w domu i ciężko mi to porównać- to dużo, mało, normalnie? Co wchodzi w skład takiego czynszu, a co jest płatne poza?

To zalezy co do tego czynszu wchodzi jeszcze. Ja mieszkam w starszym bloku i mamy wliczone ogrzewanie mpec, fundusz remontowy, woda, smieci, to mi sie wydaje taki standard. Z tym ze u nas fundusz remontowy pochlania polowe tego czynszu bo to jest wlasnie starsze budownictwo, a z tego co wiem to w nowym powienien byc nizszy. 7zl za metr wydaje mi sie troche duzo jak na poczatek.

izaa

Postautor: izaa » 07 cze 2018, 22:07

Ja uzyskałam informacje że czynsz ma wynieść 7,5-8zł

dominikaka

Postautor: dominikaka » 08 cze 2018, 13:43

izaa pisze:Ja uzyskałam informacje że czynsz ma wynieść 7,5-8zł

A wiesz, czy ogrzewanie wchodzi w jego skład? I czy pomiary są indywidualne dla każdego mieszkania?

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”