Dzień dobry,
Chciałabym dowiedzieć się czegoś o deweloperze Pawo Group. Wiem, że buduje blok przy ul. Storczykowej i zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania. Sprawdzałam na stronie pawogroup.pl i w sumie realizacje mi się podobają, ale może ktoś z Was byłby w stanie udzielić mi jakichś konkretniejszych informacji?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Kasia
Opinie o deweloperze Pawo Group Kraków na forum
Re: Opinie o deweloperze Pawo Group Kraków na forum
Wiem, że kilka lat temu, jak budowali inwestycję przy Ibramowskiej, to było trochę skarg i posypały się negatywne opinie o Pawo Group, ale jakoś później wszystko przycichło i ostatecznie chyba deweloper się ze wszystkiego wywiązał. A to było sporo czasu temu, chyba jeszcze przed wejściem w życie nowej ustawy deweloperskiej, która w sporej części uregulowała i poprawiła działanie tego rynku
Później nie słyszałem negatywnego zdania o nich, więc chyba wszystko w miarę działa. Poza tym podobają mi się budynki, za które się zabierają, na przykład inwestycja Mitturba Pawo Kraków - całkiem przyzwoicie się prezentuje ten projekt moim zdaniem, ciekawe czy finalnie będzie tak, jak na wizualizacji. A jeśli zastanawiasz się nad kupnem od nich mieszkania, to też zwróć uwagę na to, jaki jest system płatności za nowe mieszkanie, gdyby mieli na przykład rachunek powierniczy zamknięty, to idealnie - chyba najbezpieczniejsza dla klientów deweloperów forma płatności za mieszkanie. Otwarty rachunek powierniczy też jest ok. 

Pawo Group faktycznie buduje bardzo ładne budynki. Na Storczykowej zdaje się jest już budynek ukończony. Na stronie widać że zostało tylko kilka mieszkań Znajoma kupiła od nich mieszkanie na Imbramowskiej i jest zadowolona a mieszka tam już kilka lat.
@mtb, a jak było z oddawaniem mieszkań, dużo w nich było rzeczy do poprawki i nie było z tym jakiegoś większego problemu
Z ewentualnymi późniejszymi naprawami w bloku też sobie radzili
W której ich inwestycji dewelopera Pawo Grup Kraków kupiłaś mieszkanie, jeśli to nie tajemnica
No i ja chętnie zobaczyłbym na przykład zdjęcia wykonania części wspólnych, zagospodarowania terenu pod budynkiem, choć wiem, że to kłopotliwe, więc jeśli się nie podzielisz, to nic się też nie stanie
Ale może ktoś inny będzie miał takie rzeczy i wrzuci na forum...

Witam. Czy ktoś ma wiedzę na tema inwestycji PAWO na Sławka, chodzi konkretnie o Mitturbe? Mają poważne opóźnienie, a teraz w ogóle ekipy budowlanej nie ma na budowie.
Deweloper nabrał przysłowiowej wody w usta i mówi coś o zmianie wykonawcy. Nowa ponoć miała wejść po ŚDM, potem usłyszałam, że do końca miesiąca, a tu dalej cisza.
Warta dalej się interesować tą inwestycją? Może ktoś coś wie i pocztą pantoflową przekaże.

Witam,
Czy posiada ktoś jakies nowe informacje na temat Pawo Group? Powaznie zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w inwestycji MittURBA. Czy są tutaj osoby które zarezerwowaly tam mieszkanie? Czy z inwestycja sa jakies problemy? Jak wyglada wyżej wspomniana sprawa z opóźnieniami?
Z góry dziekuje za wszelkie informacje
Czy posiada ktoś jakies nowe informacje na temat Pawo Group? Powaznie zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w inwestycji MittURBA. Czy są tutaj osoby które zarezerwowaly tam mieszkanie? Czy z inwestycja sa jakies problemy? Jak wyglada wyżej wspomniana sprawa z opóźnieniami?
Z góry dziekuje za wszelkie informacje
Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”