Domy Stary Gościniec Kraków od Architecture Vento - forum i opinie
Domy Stary Gościniec Kraków od Architecture Vento - forum i opinie
Jeżeli ktoś szuka domu / bliźniaka w Krakowie, to ruszyła jeszcze jedna inwestycja tego rodzaju Stary Gościniec - deweloper Architecture Vento, powstaje co prawda dosyć daleko od centrum miasta, bo to dosyć odległe Wzgórza Krzesławickie, niemniej rzadko takie projekty mieszkaniowe powstają blisko centrum
A tu mamy do wyboru chyba 11 domów bliźniaczych, a w każdym z nich znajdują się dwa dwupoziomowe mieszkania mające prawie 100 metrów kwadratowych, a więc wcale nie mało. Nie wiem czy wszystkie są takie same, ale na parterze znajdują się w nich obszerne salony i otwarta kuchnia (choć pewnie da się ją zamknąć) i niewielki pokój. Do tego na piętrze trzy sypialnie i obszerna łazienka, nieźle się to prezentuje, jest nawet balkon, choć nieco brakuje garażu, bo pewnie przydałby się przy domu. Ktoś może podzieli się na forum jakimiś informacjami i tym, jakie ma opinie o tej inwestycji
Jakie są ceny metra kwadratowego domu w Krakowie w tym projekcie, bo nigdzie nie doszukałem się tego, a pewnie ktoś już o to dopytywał 
Re: Domy Stary Gościniec Kraków od Architecture Vento - forum i opinie
Faktycznie Stary Gościniec to dosyć ciekawa inwestycja, jeżeli ktoś celuje bardziej w dom, niż w mieszkanie, choć też jednak nieco na uboczu Krakowa. Zawsze w takich sytuacjach zastanawiam się czy wybierając taką opcję, nie rezygnuje się z mieszkania w mieście, a w zamian nie dostaje się mieszkania na wsi, ale jestem w stanie zrozumieć motywacje osób, które celują w takie nieruchomości dla siebie i rodziny. Układy faktycznie są całkiem niezłe, domki wyglądają całkiem schludnie, ciekawi mnie natomiast okolica, w której są one stawiane. Może jest tu ktoś, kto rozważa zakup nieruchomości w tej inwestycji dewelopera Architecture Vento i podziel się na forum jakimiś zdjęciami 

Wizualizacje dewelopera Architecture Vento
Trochę też szkoda, że nie ma garażu, bo można w nim schować przecież nie tylko samochód. Jasne, że przez to powierzchnia samego mieszkania jest mniejsza, ale jednak przydałby się, choćby w podpiwniczeniu, ale wiadomo, że to znacznie podnosi koszty budowy
Ktoś wie, jakie są ceny nowych domów w Krakowie w tej inwestycji i wrzuci jakieś info?

Wizualizacje dewelopera Architecture Vento
Trochę też szkoda, że nie ma garażu, bo można w nim schować przecież nie tylko samochód. Jasne, że przez to powierzchnia samego mieszkania jest mniejsza, ale jednak przydałby się, choćby w podpiwniczeniu, ale wiadomo, że to znacznie podnosi koszty budowy
Ostatnio zrobiliśmy dosyć mocną analizę tej inwestycji ponieważ wydawała nam się dosyć ciekawa.
PLUSY:
duże przeszklenie na taras (prawie na całą ścianę w salonie)
dosyć obszerna działka po dokupieniu dodatkowej działki przez dewelopera
Rekuperacja w mieszkaniu
ciekawy układ pomieszczeń
do 2022 remont Kocmyrzowskiej na odcinku Wzgórza Krzesławickie - Granica miasta (2 pasy w każdym kierunku / chodniki / droga rowerowa)
Pętla tramwajowa 20 min piechotą
Przystanek autobusowy 5 min spacerem
Świetny widok na południowy zachód
Przebudowa Kocmyrzowskiej wraz z węzłem autostradowym w odległości 2km od Starego gościńca i dwa wyloty na obwodnice ( Węzeł Wzgórza Krzesławickie i Mistrzejowice).
MINUSY:
Fatalny stan drogi (Stary Gościniec) i brak perspektyw na szybki remont tej drogi
Brak garażu
Ogólnie inwestycja dla osób, które chcą uciec ze zgiełku miasta i szukają spokoju pod KRK.
PLUSY:
duże przeszklenie na taras (prawie na całą ścianę w salonie)
dosyć obszerna działka po dokupieniu dodatkowej działki przez dewelopera
Rekuperacja w mieszkaniu
ciekawy układ pomieszczeń
do 2022 remont Kocmyrzowskiej na odcinku Wzgórza Krzesławickie - Granica miasta (2 pasy w każdym kierunku / chodniki / droga rowerowa)
Pętla tramwajowa 20 min piechotą
Przystanek autobusowy 5 min spacerem
Świetny widok na południowy zachód
Przebudowa Kocmyrzowskiej wraz z węzłem autostradowym w odległości 2km od Starego gościńca i dwa wyloty na obwodnice ( Węzeł Wzgórza Krzesławickie i Mistrzejowice).
MINUSY:
Fatalny stan drogi (Stary Gościniec) i brak perspektyw na szybki remont tej drogi
Brak garażu
Ogólnie inwestycja dla osób, które chcą uciec ze zgiełku miasta i szukają spokoju pod KRK.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, 13:12 przez eMaCe, łącznie zmieniany 1 raz.
Moim zdaniem znacznie może tu mieć jeszcze to, czy wypali projekt Nowa Huta Przyszłości (2.0), jeśli to wypali i się sprawdzi, a miasto zacznie się dynamicznie rozwijać w tym kierunku, to może to być strzał w dziesiątkę
Ale wiadomo, że to jednak są plany, choć część z nich jest już w realizacji. @eMaCe, masz może jakieś zdjęcia z tej okolicy, mógłbyś pokazać jak to wygląda 
Witam
czy ktoś już kupił dom z tej inwestycji? Zastanawiam się który dom jest najatrakcyjniejszy w takich zabudowach. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć? Pozdr. Cena domu to wg moich informacji to 520 tys.
czy ktoś już kupił dom z tej inwestycji? Zastanawiam się który dom jest najatrakcyjniejszy w takich zabudowach. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć? Pozdr. Cena domu to wg moich informacji to 520 tys.
-
Uzytkownik
Jak dla mnie Inwestycja znajduje się w ciekawym miejscu, gdzies tam w pobliżu ma być jeszcze węzeł autostradowy. Nie będę się wypowiadał na temat jakości domków, bo jeszcze ich nie oglądałem ale zrobiłem sobie wycieczkę w ten rejon, wyglada to całkiem przyjemnie. Rozkład nam pasuje, informacja o powiększeniu ogródka bardzo dobra. katastrofą jest ulica Stary Gosciniec, to jest totalna kicha, dziury, błoto, nie jestem jakimś pedantem ale auto po przejechaniu tego kawałeczka drogi wyglada jakby wróciło z rajdu Paryż-Dakar, Na pieszke dotarcie na przystanek na ul. Morcinka to będzie wyzwanie. To jak dla mnie narazie największy mankament. Nigdzie nie znalazłem informacji, kiedy inwestycja ma być zakończona ? Panowie z Ukrainy na budowie mówili jakieś 2-3 miesiące. Jakby ktos rozpoczął na poważnie rozmowy z deweloperem na temat zakupu, czy można liczyć na jakiś upust to fajnie byłoby jakby zamieścił jakieś info.
Witam
czy jest już ktoś na forum zdecydowany na kupno któregoś z tych domów? My jesteśmy mocno zainteresowani. Proszę o kontakt julmik1@wp.pl
czy jest już ktoś na forum zdecydowany na kupno któregoś z tych domów? My jesteśmy mocno zainteresowani. Proszę o kontakt julmik1@wp.pl
Odkopuję.
Inwestycja wydaje się ukończona, jednak nie sprzedaje się.
Czy problemem jest brak drogi czy coś jeszcze?
Inwestycja wydaje się ukończona, jednak nie sprzedaje się.
Czy problemem jest brak drogi czy coś jeszcze?
Oddane do użytku w tym tygodniu.
Z tego co wiem to kilka osób (2-3) już kupiło - za gotówkę.
Ci co starają się o kredyt czekają na zakup dodatkowej działki
Z tego co wiem to kilka osób (2-3) już kupiło - za gotówkę.
Ci co starają się o kredyt czekają na zakup dodatkowej działki
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, 13:14 przez eMaCe, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wygląda sprawa z ogrzewaniem podłogowym w budynku?
Jest jeśli tak to w których pomieszczeniach?
Jest jeśli tak to w których pomieszczeniach?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”