Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Misior

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: Misior » 10 lip 2018, 11:11

Deweloper poinformował mnie również , że wynajęli dodatkową specjalna ekipę do przeróbek na życzenie klienta, żeby nie spowodować opóznień w oddaniu inwestycji.

yogmen

Postautor: yogmen » 10 lip 2018, 21:38

To ciekawe - ja nadal czekam aż zadzwonią.

Kupiliście mieszkanie czy dom?

Status z niedzieli :)

Obrazek

Misior

Postautor: Misior » 11 lip 2018, 6:05

W moim przypadku jest to mieszkanie na 1 piętrze. Wczoraj byłem na zbożowej i zostałem oprowadzony po budowie. Pomieszczenie gospodarcze przy garażu jest naprawdę duże. Ogólnie to fajnie wygląda. Może Twoja inwestycja jest w etapie IV a dzwonią do tych co mają w III etapie.

yogmen

Postautor: yogmen » 11 lip 2018, 9:15

Oooo to Ciekawe - być może też się umówię i wybiorę na budowę o ile będzie taka opcja.

Martwi mnie trochę wyjzad z ul. Zbożowej na ul Wygoda a w nowym studium uwarunkowań nie widziałem już połączenia z ul. Bogucicką.

Co powiecie na jakieś forum przyszłych mieszkańców?

elkala

Postautor: elkala » 11 lip 2018, 11:14

Przyglądam się forum inwestycji Aleja Zbożowa od jakiegoś czasu, jeśli o mnie chodzi, to zostałabym tutaj, bo wszystko jest prosto opisane, trochę wątków się już nazbierało. Jedyne co bym zrobiła, to może by napisać do admina, żeby wydzielił dla nas osobne forum, tak ja ma sporo osiedli zrobione :) Poza tym plus bycia tutaj jest taki, że spotyka się tu sporo osób, które mają doświadczenie w kupowaniu / odbieraniu nowych mieszkań / domów od deweloperów, więc mogą służyć też radą, wyjaśnieniem. Nie widzę sensu przenoszenia się w inne miejsce.

yogmen

Postautor: yogmen » 11 lip 2018, 11:24

I tak i nie zwróćcie proszę uwagę że dostęp do wszystkie mają wszyscy a czasami trafia się sytuacja gdzie potrzeba trochę ograniczonej widoczności dla innych osób.

Nie mniej jednak cieszy mnie że nie zaglądam tutaj sam.

elkala

Postautor: elkala » 11 lip 2018, 11:43

Moim zdaniem to właśnie dobrze, że wszystko widać, mało tego, mam nadzieję, że czyta to też deweloper :) Jeśli dobrze wywiąże się z podpisanych umów, to będzie dla niego tylko reklama, w przeciwnym razie, niech inni wiedzą, że powinni uważać - jak dla mnie, na przejrzystości, wszyscy mogą wygrać :)

yogmen

Postautor: yogmen » 11 lip 2018, 14:20

Oj czasami pomaga a czasami nie koniecznie nie mniej jednak miejmy nadzieje że wszystko będzie ok.

Czy ktoś z tutaj obecnych zakupił dom?

RTR4

Postautor: RTR4 » 11 lip 2018, 14:41

Niezależnie od tego czy będziemy dążyć do utworzenia zamkniętej grupy na forum czy pozostaniemy transparentni, chciałbym prosić wszystkich, którzy zakupili, zakupią lub planują zakupić mieszkanie/dom na inwestycji Aleja Zbożowa o dzielenie się swoimi doświadczeniami, informacjami tak abyśmy byli wszyscy na bieżąco i mogli walczyć o nasze wspólne dobro :)

Moja sugestią jaką chciałbym porouszyć na aktualnym etapie budowy jest skierowana do kupujących mieszkania na parterze oraz domy, zwróciłem się do dewelopera z pytaniem o to czy są w planie przewidziane punkty wodne na zewnątrz mieszkan parterowych od strony ogródka ( to samo dotyczy się domów), które umowżliwiłyby podłączenie sobie szlaucha lub kranu ułatwiąjcego nawadnianie roślin, krzewów czy napełnianie małego basenu dla dziecka, oraz czy są punkty elektryczne na zewnątrz mieszkania od strony ogródka, które umożliwiałyby zamontowanie oświetlenia na tarasie oraz jego włączników i wyłączników. Niestety nie jest to przewidziane w planach, jednak jeśli by większa grupa nabywających mieszkania wystosowało prośbe o takie udogodnienie to może udałoby się to zrobic w cenie zakupu lub po mniejszych kosztach niż na indywiduwalne zamówienie. Dajcie prosze znać co o tym sądzicie i jak sie na to zapatrujecie?

Pozdrawiam,

yogmen

Postautor: yogmen » 11 lip 2018, 14:55

Zgadza się nie ma takich punktów ja na pewno będę potrzebował zawór czerpalny od strony ogrodu. Jeżeli chodzi o oświetlenie to planuję zrobić jeden punkt świetlny nad drzwiami z łącznikiem schodowym/krzyżowym tak by można było załączyć od wewnątrz jak i na zewnątrz do tego gniazdko i dodatkowy łącznik podwójny do puszki hermetycznej zlokalizowanej przy gruncie z której już sam sobie rozprowadzę okablowanie tak jak będę potrzebował.

A czy ktoś się orientuje czy w mieszkaniach domach będą skrzynki multimedialne? Jakieś okablowanie do sieci domowej?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”