- przy kosztach jakich wkłada się w urządzenie mieszkania czyli pewnie średnio z jakieś 50k, zainwestowanie 400-500 zl w mate przynajmniej dla mnie nie robi różnicy, gdzieś indziej można przyoszczędzić żeby gdzieś dołożyć.
- co do wysokości podłogi, mate montuje się w warstwie kleju i różnica w wysokości to może 1 max 2 mm. Sama mata jest też bardzo cienka. Wysokość w stosunku do korytarza? Lepiej jest dostosować panele do płytek niż odwrotnie.
- podłączenie, fakt budimex tutaj przynajmniej w moim przypadku zawalił, ponieważ nie miałem wyprowadzonego podłączenia ale moja ekipa uporała się z tym w godzinę. Sama linia do podłogówki jest oddzielona i można ją podłączyć w całkiem oddzielny bezpiecznik co też uczyniłem.
- taka podłogówka nie zastąpi na pewno ręcznikowca. Taki grzejnik musi być, zawsze sie coś przepierze albo powiesi ręcznik do wyschnięcia np w zime. W dodatku w pomieszczeniu o podwyższonej wilgotności musi być przynajmniej jakaś minimalna temperatura utrzymywana. Zauważcie że macie blokady na głowicach w łazience i kuchni
- później raczej się tego nie dołoży a wcale nie ma konieczności używania.
- ja robię prysznic bezbrodzikowy i stąpanie po zimnej posadzce mnie wkurza, nie chce mieć dywaniku, po to mam piękną podłogę

- jestem gadżeciażem

Nie chcę tutaj nikogo przekonywać na siłę, dzielę się z wami moimi spostrzeżeniami