karolc@gmail.com pisze:"Ceny są teraz okazyjne bo jest chwilowa nadpodaż mieszkań w tym rejonie, pełno inwestycji rozpoczętych. Jak już skończą za te 2-3 lata to nikt taniej niż za 9000-10000zł/m2 nie sprzeda tu mieszkania bo się za dobrze mieszka i za łatwo wynajmuje."
-> Nie uważam, że te ceny są okazyjne. Ogólnie teraz wpadli na pomysł by w ciągu 2 tygodni podnieść je o 30k PLN. To uważam, że jest bardzo dużo. Po jakiej cenie kupowaliście mieszkania? Dla mnie cena 7-8kPLN/m2 za nowe mieszkanie, to jest bardzo dużo. Ceny mieszkań w realu to ceny od 500kPLN, bo mówimy o mieszkaniach o największym z możliwych metraży. Jak dla mnie, to czyste oszukiwanie ludzi i dziwię się każdemu kto przystaje na tego typu współpracę. Kredyt na 500 000pln, to zadłużenie na około 20/30 lat przynajmniej... Osobiście, to im podziękowałem. Widzę jak się zachowują różni deweloperzy, ale trochę dużo tu nie fair zagrań.
Jak Cię nie stać to nie kupuj. Ceny podnoszą wszyscy w Krakowie. Ci co kupili w zeszłym roku mają fart. Ogólnie wszystko drożeje. Aż się boję ile będzie kosztować wykończenie ...