Apartamenty Filtry Kraków - Megapolis (ul. Filtrowa) - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
a_lec

Re: Apartamenty Filtry Kraków - Megapolis (ul. Filtrowa) - forum i opinie

Postautor: a_lec » 16 lip 2018, 9:51

No to szczęśliwie kwestię odległości od tramwaju rozstrzygnęliśmy :)
Wrzucę natomiast łyżeczkę dziegciu w kwestii lokalizacji. Otóż jest ona bardzo fajna, pod warunkiem okien na południe lub zachód, czyli na zieleń Młynówki, na zieleń ogródków działkowych, na przyszły park, czy nawet na wodociągi.
Gorzej sprawa wygląda z ekspozycją na północ i wschód. Widok z okna nie będzie przyjemny :(
Deweloper chyba zdaje sobie z tego sprawę i wszystkie wizualizacje są od strony ul Filtrowej i z widokiem na Filtrową.
Swoją drogą, też macie wrażenie, że ktoś przekombinował ze stroną www? Zazwyczaj szlag mnie trafia zanim coś oczekiwanego się pojawi i krzyżykiem zamykam przeglądarkę ;)

Izetawa

Postautor: Izetawa » 16 lip 2018, 9:52

Mieszkaniec76 pisze:
Izetawa pisze:No nie wiem czy tak ciężko.. My wzięliśmy ostatnie mieszkanie do 53 m2. Tak to zostaly same większe.
Cena wcale nie jest z kosmosu.

Na stronie pełno dostępnych mieszkan, także poniżej 53 m
Nie wiem czemu niektórym tak zależy na udowodnieniu że ta inwestycja jest mega super i właściwie za darmo
Do pętli jest około 15 minut, tyle idę spokojnym krokiem z Lidla

Ty zaś mam wrażenie za wszelką cena starasz się udowodnić, że cała ta inwestycja to jedna wielka porażka. Nie chce nikogo obrażać, ale widzę że nowy krakowski deweloper, znawca tematu rośnie :)

Dla informacji - nam łącznie za mieszkania z 12 m2 balkonem i dwoma łazienkami o metrażu 53 m2, z podziemnym miejscem parkingowym, z piwnicą i po rabacie 3 % mamy do zapłaty nieco ponad 450 tysięcy i zdecydowanie NIE jest to absurdalnie wysoka cena.

Znajdź mi w Krakowie w Bronowicach w apartamentowcach podobne mieszkanie z miejscem parkingowym w podziemiach taniej :)

Mieszkaniec76

Postautor: Mieszkaniec76 » 16 lip 2018, 10:10

Izetawa pisze:
Mieszkaniec76 pisze:
Izetawa pisze:No nie wiem czy tak ciężko.. My wzięliśmy ostatnie mieszkanie do 53 m2. Tak to zostaly same większe.
Cena wcale nie jest z kosmosu.

Na stronie pełno dostępnych mieszkan, także poniżej 53 m
Nie wiem czemu niektórym tak zależy na udowodnieniu że ta inwestycja jest mega super i właściwie za darmo
Do pętli jest około 15 minut, tyle idę spokojnym krokiem z Lidla

Ty zaś mam wrażenie za wszelką cena starasz się udowodnić, że cała ta inwestycja to jedna wielka porażka. Nie chce nikogo obrażać, ale widzę że nowy krakowski deweloper, znawca tematu rośnie :)

Dla informacji - nam łącznie za mieszkania z 12 m2 balkonem i dwoma łazienkami o metrażu 53 m2, z podziemnym miejscem parkingowym, z piwnicą i po rabacie 3 % mamy do zapłaty nieco ponad 450 tysięcy i zdecydowanie NIE jest to absurdalnie wysoka cena.

Znajdź mi w Krakowie w Bronowicach w apartamentowcach podobne mieszkanie z miejscem parkingowym w podziemiach taniej :)

Wcześniej podano ceny 9 za metr
Może deweloper powinien podać ceny na stronie to sprzedaż szybciej by szła?
Zastanawiam się czemu tak mało mieszkań zeszło

Mieszkaniec76

Postautor: Mieszkaniec76 » 16 lip 2018, 10:11

Porażka jest ceną 9-10 za te lokalizację, a nie ta inwestycja
Skoro utrzymujesz że ceny są w okolicy 7 to tym bardziej zastanawia niska sprzedaż

Izetawa

Postautor: Izetawa » 16 lip 2018, 13:27

Taką zaoferowali :) rabat nawet dali, nie wiem no mi zaimponowali

Nazin

Postautor: Nazin » 16 lip 2018, 14:24

A skąd to 7 nagle? Ponad 450 po odjęciu piwnicy i miejsca postojowego to jest ponad 420, co na metr daje około 8 (420/53).

Mieszkaniec76

Postautor: Mieszkaniec76 » 16 lip 2018, 14:49

Nazin pisze:A skąd to 7 nagle? Ponad 450 po odjęciu piwnicy i miejsca postojowego to jest ponad 420, co na metr daje około 8 (420/53).

Za dużo za miejsce liczyłem w takim razie
Nie znam cen

Izetawa

Postautor: Izetawa » 16 lip 2018, 15:54

7800 za m2 około wychodzi. W nowym apartamentowcu z licznymi udogodnieniami.

Zachęcam do znalezienia atrakcyjniejszych ofert w okolicy Bronowic Małych, jak najblizej centrum :)

Mieszkaniec76

Postautor: Mieszkaniec76 » 16 lip 2018, 16:03

Izetawa pisze:7800 za m2 około wychodzi. W nowym apartamentowcu z licznymi udogodnieniami.

Zachęcam do znalezienia atrakcyjniejszych ofert w okolicy Bronowic Małych, jak najblizej centrum :)

Tekst jak z biura sprzedaży mieszkań. Może powinna Pani pomyśleć o karierze w branży deweloperskiej ;)

Izetawa

Postautor: Izetawa » 16 lip 2018, 17:29

Mieszkaniec76 pisze:
Izetawa pisze:7800 za m2 około wychodzi. W nowym apartamentowcu z licznymi udogodnieniami.

Tekst jak z biura sprzedaży mieszkań. Może powinna Pani pomyśleć o karierze w branży deweloperskiej ;)

Haha, aż takich zapedów nie mam. Skoro kupiłam, wiadomo że widzę tę ofertę w nieco lepszym świetle:)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”