[Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Banachowiec

[Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Postautor: Banachowiec » 16 lip 2018, 13:14

Witam, nie wiem czy widzieliście, ale deweloper nie wykonał daszku nad tarasami (5 piętro) oraz nie rozdzielił tarasów, w związku z czym jest jeden wielki taras do którego dostęp ma 6 lokali. Pomijając wysypanie tam kamieni i słabej jakości ziemii. Czy ktoś zamierza podjąć walkę z deweloperem? Ciekawe czy w ramach oszczędności zrezygnują też z ogrodzenia osedla.

mariusz_ch

Re: [Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Postautor: mariusz_ch » 18 lip 2018, 8:50

A czy w oficjalnych dokumentach developer wspomniał o takim a nie innym sposobie wykończenia tarasów?

Banachowiec

Re: [Etap II] Tarasy na ostatnim piętrze / brak daszków / odgrodzenie tarasów - os. Banacha

Postautor: Banachowiec » 18 lip 2018, 9:05

Przy zakupie mieszkania specjalnie o to pytalem i powiedział, że bedzie to plastikowy daszek.

michal_pl

Postautor: michal_pl » 18 lip 2018, 9:18

myślę, że jednak ważniejsze jest to co było w projekcie,
niestety to, że ktoś coś powiedział nie do końca może być wiążące...

Wczoraj spoglądałem z 4 piętra sąsiedniego bloku, na wspomniany przez Ciebie taras i z tego co widziałem to są zamontowane przegrody oddzielające taras pomiędzy lokalami. Dzisiaj popołudniu może zrobię jakieś zdjęcia.

Banachowiec

Postautor: Banachowiec » 18 lip 2018, 9:48

Przegroda jest, tylko prawdopodobnie w ramach oszczednosci, czasami brakuje metra, czasami trzech metrów do końca.

Obrazek

adam.bodurka

Postautor: adam.bodurka » 24 lip 2018, 19:07

Byłem wczoraj na Banacha i niestety ziemia którą wysypany jest cały taras to jakieś nieporozumienie, ponadto odgrodzenie również nie wygląda tak pięknie jak na wizualizacjach. Czy ktoś z Was orientuje się może, czy będziemy mogli zaaranżowac te tarasy po swojemu? I z jakiej właściwie przyczyny wysypano tą pseudo-ziemią większą część tarasu? Czy jest ona wyłączona z użycia? Wrzucam parę fotek.

Obrazek
Obrazek

michal_pl

Postautor: michal_pl » 24 lip 2018, 19:48

hmmm spoglądam na to rozwiązanie i jestem szczerze zdumiony... jeszcze gdyby cały taras był wysypany żwirem to bym zrozumiał... ale wychodzi na to, że mieszkańcy będą musieli kosić trawę ... byle jej nie zrzucali piętro niżej ;) bo będę niepocieszony

a tak serio to, powyższe rozwiązanie to chyba jakiś ponury żart

Banachowiec

Postautor: Banachowiec » 24 lip 2018, 23:56

Nasz deweloper zabetonował działkę tak bardzo, że zabrakło mu zieleni. Z tego co mi się wydaję stosunek musi być minimum 30 % zieleni do całości.

pioterowy

Postautor: pioterowy » 27 lip 2018, 19:59

w zimie śnieg też reklamówkami znosić trzeba będzie? : D

Qba

Postautor: Qba » 31 lip 2018, 10:46

Bardzo proszę o kontakt sąsiadów z piątego piętra.
Musimy coś zrobić z brakiem tych przegród.

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”