Widzę, że temat umarł aczkolwiek chciałbym spytać mieszkańców z etapu 1 czy w stosunku do zapowiedzi dewelopera były duże opóźnienia z odbiorem mieszkań? Niedawno zdecydowaliśmy się na mieszkanie w etapie 2 i załatwiamy formalności, a chciałbym móc też poplanowac w jakiś sposób wykończenie.
Obecnie deweloper twierdzi, że prace idą bezproblemowo i skończą wszystko do końca listopada, a odbiory będą grudzień/styczeń (w zależności kiedy uzyskają pozwolenie na użytkowanie).
Terminy odbiorów mieszkań w inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie
Re: Terminy odbiorów mieszkań w inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie
Wczoraj rozmawiałem z kierownikiem budowy. W listopadzie planowane są już odbiory "przedwstępne" - czyli raczej coś w stylu oględzin mieszkania razem z Deweloperem i Wykonawcą w celu wcześniejszej identyfikacji jakiś niedociągnięć. Termin ostatecznych odbiorów (grudniowy) nie jest zagrożony.
Z tego co pamiętam, to przy naszym I etapie przeglądy mieszkań szły bardzo spokojnie i bez spiny czasowej, bo czasu było dość do odbiorów końcowych.
Sam prowadziłem kilkanaście takich odbiorów przedwstępnych na I etapie i wszystko szło gładko, a Deweloper/GW uwzględniał uwagi bez jakichś doktoryzowań i marudzenia, oczywiście w granicach rozsądku.
Odbiory wstępne/przeglądy są po to, żeby wcześniej usunąć wady z mieszkań w czasie, w którym i tak trzymają Wykonawcę względy formalne. Dzięki temu przy odbiorach końcowych większość uwag zgłaszanych przez właścicieli jest już usuniętych.
Jestem w ciągłym kontakcie z kierownictwem budowy i z moich informacji wynika, że opóźnień nie planują
Sam prowadziłem kilkanaście takich odbiorów przedwstępnych na I etapie i wszystko szło gładko, a Deweloper/GW uwzględniał uwagi bez jakichś doktoryzowań i marudzenia, oczywiście w granicach rozsądku.
Odbiory wstępne/przeglądy są po to, żeby wcześniej usunąć wady z mieszkań w czasie, w którym i tak trzymają Wykonawcę względy formalne. Dzięki temu przy odbiorach końcowych większość uwag zgłaszanych przez właścicieli jest już usuniętych.
Jestem w ciągłym kontakcie z kierownictwem budowy i z moich informacji wynika, że opóźnień nie planują

Witam,
Odnośnie odbiorów ...
Był już Ktoś na wizji na tym etapie? Miałem informację że od lipca będzie można już wejść na obiekt, ale niestety brakło czasu na realizację tego planu.
Z Kim można się kontaktować by wejść na budowę już teraz? Pani Mariloa czy może Ktoś ma kontakt bezpośrednio do Kierownika i z nim się umawiać...
Pozdrawiam DD
Odnośnie odbiorów ...
Był już Ktoś na wizji na tym etapie? Miałem informację że od lipca będzie można już wejść na obiekt, ale niestety brakło czasu na realizację tego planu.
Z Kim można się kontaktować by wejść na budowę już teraz? Pani Mariloa czy może Ktoś ma kontakt bezpośrednio do Kierownika i z nim się umawiać...
Pozdrawiam DD
Byłem na budowie w lipcu. Umawiać się należy przez bjuro CPRE czyli przez Panie Mariole lub Joanne.
Na miejscu należy zgłosić się do kierownika Pana Radosława Kiwita.
Na miejscu należy zgłosić się do kierownika Pana Radosława Kiwita.
Dzisiaj napisałem maila do Pani Marioli - nie miałem czasu zadzwonic. Póki co bez odpowiedzi.
Podbijam więc pytanie czy ktoś, coś wie??
pozdrawiam
pawel
Podbijam więc pytanie czy ktoś, coś wie??
pozdrawiam
pawel
Z tego co ja wiem to w drugiej połowie października mamy dostać dokładne obmiarowanie mieszkania. Wstępne odbiory maja być w listopadzie, w grudniu te ostateczne, a w styczniu przeniesienie własności.
No to coś się przesuwa, bo we wrześniu rozmawiałam z p. Mariolą, bo chciałam wejść na budowę. Powiedziała, że wstępne odbiory już od X i że niedługo zacznie rozsyłać maile, żeby można się było umawiać, więc żebym poczekała. A póki co cisza :<
Ja te informacje uzyskałam w poprzednim tygodniu od Pani Joanny. Póki co czekam na maila z wymiarami.
Ja mam termin wstępnego odbioru za 3 tygodnie, ale żadnego maila z wymiarami nie dostałem. Pytanie czy powinienem? Myślałem że to liczy sie już samemu przy odbiorze i wprowadza powierzchnie rzeczywistą do protokołu i na podstawie tego trzeba dopłacić lub dostaje się zwrot za różnice.
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”