Miejsca postojowe ogólnodostępne w sąsiedztwie na osiedlu Piasta Towers
Re: Miejsca postojowe ogólnodostępne w sąsiedztwie na osiedlu Piasta Towers
A zaniedlugo drugi blok oddają.... Masakra
Moim zdaniem zamiast chodnika z kostki brukowej powinni wyznaczyć tam miejsca postojowe równoległe i wstawić znak "P". W końcu bardziej potrzebne są tu miejsca parkingowe niż chodnik z dwóch stron jezdni.
Tam z drugiej strony jest droga pożarowa, nie chodnik.
Z tego co biuro mówiło to miejsca parkingowe ogólnodostępne maja być przy drugim bloku i trzecim więc jeszcze trochę i może i parking będzie.
Przy naszym bloku niestety na planach nie było żadnych miejsc ogólnodostępnych. :/
Z tego co biuro mówiło to miejsca parkingowe ogólnodostępne maja być przy drugim bloku i trzecim więc jeszcze trochę i może i parking będzie.
Przy naszym bloku niestety na planach nie było żadnych miejsc ogólnodostępnych. :/
Kinga pisze:Tam z drugiej strony jest droga pożarowa, nie chodnik.
Przyznam , że się nie znam, ale dla mnie drogą pożarową jest ta droga, a nie chodnik.
Kinga pisze:Z tego co biuro mówiło to miejsca parkingowe ogólnodostępne maja być przy drugim bloku i trzecim więc jeszcze trochę i może i parking będzie.
Będą miejsca postojowe ale do obsługi lokali usługowych (np. Przedszkola) więc nie liczyłabym na możliwość swobodnego parkowania tam.

Ja ostatnio w biurze uzyskałam informację, że ogólnodostępne miejsca będą dopiero budowane w etapie 2. Pocieszeniem ma być, że kolejne bloki w naszym etapie będą miały ponoć więcej miejsc do dyspozycji (oczywiście odpłatnych).
-
Ja też się nie znam ale dla mnie droga pożarowa to odcinek ulicy od biura gdzie ostatnio były zakładane przez straż blokady. I dla mnie też chodnik z dwóch stron to bez sensu dlatego jak widać samochody parkowane są po jednej stronie chodnika i dla mnie jest to zrozumiałe bo kompletnie nie ma gdzie..... 

No ale na tym "chodniku" jak byk jest napisane DROGA POŻAROWA.
Wiec albo niech zrobią z tego parking albo niech jasno określa, bo z tego co widzę to ile osób na forum tyle interpretacji tej drogi.
Wiec albo niech zrobią z tego parking albo niech jasno określa, bo z tego co widzę to ile osób na forum tyle interpretacji tej drogi.
Kinga pisze:No ale na tym "chodniku" jak byk jest napisane DROGA POŻAROWA.
Znaki zawsze umieszcza się na chodnikach nie na drogach.
Nie zmienia to faktu że na chodniku zgodnie z przepisami parkować się nie powinno, ponieważ nie zostaje 1,5m (lub nawet więcej, bo chyba się przepisy teraz zmieniły) dla pieszych.
Jedynym rozwiązaniem było by wyznaczenie miejsc i wstawienie znaku Parking. Gdyby Inter Bud chciał zrobić tam parking to by go zrobił. Z jakiegoś jednak powodu mamy dwa chodniki

U nas się nie popisuja z tym parkingiem według mnie to jest porażka dewelopera.... Dom bud po drugiej stronie ma mnóstwo miejsc postojowych a u nas.....
KKP2 pisze:U nas się nie popisuja z tym parkingiem według mnie to jest porażka dewelopera.... Dom bud po drugiej stronie ma mnóstwo miejsc postojowych a u nas.....
Na dodatek miejsca w parkingowe w Dom-Bud były za free plus kazde mieszkanie ma komórkę lokatorską

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”