[Etap II] Wysokość wylewki w mieszkaniu a układanie podłogi - osiedle Banacha

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
michal_pl

[Etap II] Wysokość wylewki w mieszkaniu a układanie podłogi - osiedle Banacha

Postautor: michal_pl » 27 lip 2018, 11:01

zapewne wielu z Was wertuje albo już przewertowała dostępne oferty dot. materiałów wykończeniowych...
ja mam natomiast dylemat dotyczący układania podłóg.
Mianowicie, założyłem sobie ułożenie podłogi z deski dębowej olejowanej o grubości 16mm, jednak po wczorajszej wizycie w mieszkaniu jestem nieco zaskoczony gdyż wylewka w pokoju z drzwiami balkonowymi jest wylana dość wysoko.
Obawiam się, że odległość od dolnej krawędzi drzwi otwieranych do wylewki jest stosunkowo mała i czy aby nie za mała...
zatem pojawia się pytanie czy jest możliwość wyregulowania wysokości skrzydła względem futryny, żeby tą odległość zwiększyć choć trochę?
Zmiana koncepcji na panele podłogowe raczej mnie nie interesuje :(

jak to wygląda u Was?
Załączniki
IMG_20180726_141207_1.jpg
IMG_20180726_141207_1.jpg (69.52 KiB) Przejrzano 5041 razy

Davius

Re: [Etap II] Wysokość wylewki w mieszkaniu a układanie podłogi - osiedle Banacha

Postautor: Davius » 29 lip 2018, 22:42

U nas jest tak:
Załączniki
wysokość wylewki.jpg
wysokość wylewki.jpg (94.26 KiB) Przejrzano 4896 razy

michal_pl

Re: [Etap II] Wysokość wylewki w mieszkaniu a układanie podłogi - osiedle Banacha

Postautor: michal_pl » 30 lip 2018, 6:14

zatem macie super, a ja mam mega problem :(
ciekawe co powie na to kierownik budowy...ehhhhh

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”