Cześć wszystkim,
na pewnej grupie naszego osiedla poruszony jest wątek podpisania aktu przeniesienia własności u notariusza, i mam takie pytanie
czy szukacie innego notariusza niż Barbara Miśkiewicz od Lokum (znalezienie lepszej ceny)
czy pamiętacie jaki przybliżony koszt aktu miał być w powyższej kancelarii
czy ten kto ma hipotekę zleci jej wpis notariuszowi czy dla obcięcia kosztów zajmuje się tym sam
ile wypisów aktu jest potrzebne (3 - dla nas, dla Lokum, dla sądu, czy więcej)?
Podpisanie aktu przeniesienia własności u notariusza - Vista Kraków
Re: Podpisanie aktu przeniesienia własności u notariusza - Vista Kraków
Ja osobiście bym szukał kogoś innego, ale jeśli cena byłaby bliższa właśnie dwóm tys. to jest to dobra oferta. Wiadomo, że zależy też od wartości mieszkania. Co do hipoteki nie jest to jakieś trudne, ale przez notariusza wpis odbywa się chyba szybciej, ale znowu wyjdzie za to paręset złotych. Co do wypisów dobre pytanie, muszę poczytać.
Hej a co z resztą osób, nikt inny nie odpisze? Nie wiem jak inaczej tu kogos zawolac, muszę zrobic tak drastycznie, a potem to usunę
d123 pisze:
grazynka pisze:
andziolek1 pisze:
józiek pisze:
pawel1492 pisze:
magdalenam pisze:
magda_ksz pisze:
magdajg pisze:
krzysiekw pisze:
skaner pisze:
dominikaka pisze:
laien pisze:
izaa pisze:
anczej pisze:
Biedronka pisze:
Monika_lokum_vista pisze:
ataman pisze:
Mateusz1986 pisze:
marcin1988 pisze:
. pisze:
PawMig pisze:
blejj pisze:
neolika pisze:
Dostałaś ofertę podpisania aktu notarialnego przez dewelopera od Lokum, dzwonisz z tym do innych notariuszy i porównujesz. Sporo zależy od wielkości mieszkania, tego czy jest komórka lokatorska, miejsce postojowe, kredyt hipoteczny itp. Warto porównać kilka ofert i negocjować też z notariuszem od Lokum.
-
Ja bym chętnie wzięła innego (czyt. tańszego) tylko nie wiem co na to Lokum. Kiedy w ogóle podpisuje się to przeniesienie, już po odbiorze kluczy?
ataman pisze:Warto porównać kilka ofert i negocjować też z notariuszem od Lokum.
Jaką cenę wynegocjowałes?
dominikaka pisze:Kiedy w ogóle podpisuje się to przeniesienie, już po odbiorze kluczy?
Tak, najpóźniej do marca 2019 r. (paragraf 3 aktu notarialnego)
Dopóki to my płacimy całość to do nas należy decyzja, nic im do tego. Podać im nazwę wybranej kancelarii i niech sobie dogadują szczegóły. W akcie jest tylko, że oni podają termin podpisaniadominikaka pisze:Ja bym chętnie wzięła innego (czyt. tańszego) tylko nie wiem co na to Lokum. Kiedy w ogóle podpisuje się to przeniesienie, już po odbiorze kluczy?
Nie wiem czy na pewno mam rację, ale wydaje mi się, że deweloper nie ma prawa narzucać swojego notariusza:
prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/447219,deweloperzy-narzucaja-notariusza.html
Łaski więc przy tym nie robią
Swoją drogą, fajnie, że można się podzielić wiedzą na forum, bo zawsze ktoś ma jakieś informacje, których nie m ktoś inny. Myślę, że niejedna osoba sporo dzięki temu oszczędziła, a i mieszkanie kupuje się pewnie w sytuacji, kiedy wiadomo, że są i inni przyszli sąsiedzi
prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/447219,deweloperzy-narzucaja-notariusza.html
Łaski więc przy tym nie robią

Swoją drogą, fajnie, że można się podzielić wiedzą na forum, bo zawsze ktoś ma jakieś informacje, których nie m ktoś inny. Myślę, że niejedna osoba sporo dzięki temu oszczędziła, a i mieszkanie kupuje się pewnie w sytuacji, kiedy wiadomo, że są i inni przyszli sąsiedzi

Też mamy zamiar podpisać u innego (tańszego) notariusza.
Polecam zerknąć na grupę na . pojawiła się tam informacja o przygotowaniu przez kancelarię Knuplerz stałego cennika specjalnie dla naszego osiedla. Jeśli tylko Lokum nie będzie robić problemów to zdecydujemy się na podpisanie waśnie u niego:)
Polecam zerknąć na grupę na . pojawiła się tam informacja o przygotowaniu przez kancelarię Knuplerz stałego cennika specjalnie dla naszego osiedla. Jeśli tylko Lokum nie będzie robić problemów to zdecydujemy się na podpisanie waśnie u niego:)
Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”