Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum
ja dostałem informacje na temat ostatecznych pomiarów mieszkania, więc zakładam ze odbiory już niebawem 

-
kopar pisze:ja dostałem informacje na temat ostatecznych pomiarów mieszkania, więc zakładam ze odbiory już niebawem
Z ciekawości - jakie miałeś różniece w powierzchni mieszkania w porównaniu z planem?
Nam zabrali 11 cm2

Mnie 0,09 m2 - czyli 900 cm2 (więc raczej 1100 cm2 jak coś - lucashunter10). 

-
mateo13 pisze:Mnie 0,09 m2 - czyli 900 cm2 (więc raczej 1100 cm2 jak coś - lucashunter10).
Zgadza się

jest decyzja na użytkowanie budynku A4 i A5 a wie ktoś dlaczego wciąż nie ma A2 i A3?
nowa5dzielnica.pl/wp-content/uploads/2018/08/decyzja.pdf
nowa5dzielnica.pl/wp-content/uploads/2018/08/decyzja.pdf
Pojawila sie tablica 53C
Obecnie budowany budynek to najprawdopodobniej ostatni budowany przez Eiffage . Do tej pory 2 zrobil Budimex, dwa Eiffage ktory buduje w tej chwili jeszcze jeden. Nie wiadomo kto bedzie wykonywal kolejny etap - planowane 4 budynki. Wybor wykonawcy w takiej sytuacji moze wplynac na jakość
Tak przy okazji nie chce ktos z was kupic grzejnik cokolowy? Kupilem rok temu mialem montowac w mieszkaniu, ale na dostawe czekalem ponad miesiac i w koncu polozylem juz panele i nie chcialo mi sie ich zdzierac. Grzejnik PURMO CV44 ma z 20cm wysokosci i 20cm szerokosci idealnu do montazu pod duze okna. Sprzedaje w dumpingowej cenie 500zl z 3 uchwytami do zawieszenia. Rynkowa cena zestawu to jakies 950zl.
Choc nie wiem czy u was tak samo spieprzypi grzejniki i zajeli wam nimi pol sciany 

czyli deweloper nie wywiązał się z umowy, zgodnie z którą miał mieć decyzje na użytkowanie do dnia 31.08.2018 r., a nie ma na budynki A2 i A3? Co w związku z tym? w związku z opóźnieniem proponuje kompromis i deweloper płaci za koszt aktu notarialnego - umowy przeniesienia??
Dlaczego się nie wywiązał? Ma czas na przeniesienie własności do 31 grudnia 2018 roku. W umowie był jedynie zapis, że deweloper "PLANUJE uzyskać ostateczną decyzję o pozwoleniu na użytkowanie budynku..." Mamy tu więc słowo-klucz.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”