money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/kryzys-banki,90,0,2414938.html
Wartość mieszkania 200 000 zł
Przychód z wynajmu: 1700 zł x 12 m = 20 400 zł
AgentDejv pisze:Rynek ma z czego spadać. Według mnie obecnie wynajem jest bardzo opłacalny i raczej to nie potrwa długo, ale coś musi się zmienić żeby stał się całkowicie nieopłacalny np spory spadek cen wynajmu + jednoczesny wzrost stóp procentowych
pawel111 pisze:AgentDejv pisze:Rynek ma z czego spadać. Według mnie obecnie wynajem jest bardzo opłacalny i raczej to nie potrwa długo, ale coś musi się zmienić żeby stał się całkowicie nieopłacalny np spory spadek cen wynajmu + jednoczesny wzrost stóp procentowych
Obecnie - niezaprzeczalnie jest to w miarę opłacalne - solidniejsze wyliczenia wskazują na stopę zwrotu w okolicach 6% rocznie (czyli trochę więcej niż wysokość lokat bankowych dostępnych parę dobrych lat temu: 4.5%). Twoje 21.11% jest chyba za bardzo optymistyczne
money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/inwestowanie-nieruchomosci-wynajem-mieszkania,200,0,2295752.html
Śmiem twierdzić, że Twoja analiza zakłada otrzymane mieszkanie 'po babci', za oddanie połowy jego wartości (200.000 komuś komu należała się jego połowa). Mieszkanie oczywiście wyremontowane, i wstawiona 'Ikea' zamiast babcinych mebli żeby poszło za 1700 + opłaty.
Nie zamierzam przekonywać niedowiarków.
wykończenie 20 000 zł.
Mieszkanie od dewelopera za 180 tys ,
Możecie poszukać archiwalnych cen takich inwestycji jak nowe Czyżyny, riverside, konopnickiej, polonijna itd
Cienkie bolki z Was. Powiem wam coś odnośnie spekulacji.
mac_kow pisze:Nie zamierzam przekonywać niedowiarków.
Miło acz tchórzliwie z Twojej strony, że wyedytowałeś post. Widziałem oryginalną wersję o maści.
Forum o aktywności takiej, że moja zadupiasta podkrakowska wieś w gminie Mogilany w środku nocy zapewnia więcej atrakcji to chyba nie miejsce do podbudowywania sobie ego z tej czy innej strony. Nie podejrzewam Cię o bajkopisarstwo, ale Ty nie podejrzewaj o złą wolę.
Poza tym chyba należymy już do nowego, lepszego mentalnościowo pokolenia i zamiast topić się w łyżce wody, powinniśmy się cieszyć z sukcesów. Co niniejszym wyrażam- jeśli faktycznie zrobiłeś taki biznes, to tylko pogratulować szczerze.
.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 40 gości