W Parku Lotników Kraków - Matejek deweloper - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ona85

Re: W Parku Lotników Kraków - Matejek deweloper - opinie na forum o inwestycji

Postautor: ona85 » 07 wrz 2018, 8:36

GF327 pisze:
ona85 pisze:Do końca roku ma również ruszyć Grzegórzecka 77 kolejny etap :)

Czy to potwierdzone informacje? W ciągu ostatniego roku kilkukrotnie pytałem przedstawicieli dewelopera LC Corp o tę inwestycję, każdorazowo uzyskując odpowiedź w stylu - "nie mamy potwierdzenia, ale najwcześniej za 3-6 miesięcy"

Mi napisali, że sprzedaż jest planowana na koniec 2018 roku.

suber

Postautor: suber » 07 wrz 2018, 8:53

A mnie dziwią takie ceny w tej lokalizacji, ponieważ uważam, że z kilku względów nie jest ona najlepsza:
- duża bliskość pętli tramwajowej i mimo, że nie jest używana, nie ma pewności że nie będzie po powstaniu nowej trasy tramwajowej z Mistrzejowic (budynek B). Pętla znajduje się również na wysokości pierwszego piętra, bo leży na wzniesieniu. Okna z budynku B będą skierowane centralnie na pętlę.
- hałas jednak jest spory (byłem tam osobiście w weekend), przy budynku A słychać najbardziej - stoi na skrzyżowaniu Lema (7 pasów) i Jana Pawła (7 pasów + tramwaj)

Wygląda na to, że budynek B będzie mocno upchany, bo działka przy pętli jest zwężona.

Obrazek

GosiaP

Postautor: GosiaP » 07 wrz 2018, 11:11

Właśnie ruszyłą oficjalna sprzedaż mieszkań, ceny tkaie same jak widzielismy www..../oferty :lol: Szkoda słów :cry:

quest user

Postautor: quest user » 07 wrz 2018, 11:12

no i są ceny od 10 tys za metr.... nie wiem skad te ceny biorą. Rozumiem na rakowicach ale nie przy tauronie. Kpina liczyłem na realną kwotę a nie ściemę Dewelopera :ugeek:

quest user

Postautor: quest user » 07 wrz 2018, 11:17

Tylko patrzę jaki cieć weźmie mieszkanie w takiej cenie tutaj

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 07 wrz 2018, 11:21

quest user pisze:Tylko patrzę jaki cieć weźmie mieszkanie w takiej cenie tutaj

Przyjdzie głupi i kupi :)

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 07 wrz 2018, 11:24

quest user pisze:Tylko patrzę jaki cieć weźmie mieszkanie w takiej cenie tutaj

Przyjdzie głupi i kupi :)

43m2 , dwa pokoje

435 000 zł
+ garaż pewnie 35 000 zł
+ wykończenie 40 000 zl

i mamy apartament za ponad pół miliona złotych przy ruchliwej drodze:),
ale za to park blisko :)

mi_ki2014

Postautor: mi_ki2014 » 07 wrz 2018, 12:11

Nie popadajmy w paranoje. To że deweloper wystawił sobie takie ceny nie znaczy, że reszta która zaraz ruszy z budową też takie zaoferuje. To nie jest duży deweloper i znany. Przypuszczalnie nie zależy mu na szybkiej sprzedaży, nie potrzebuje kasy na budowę tych bloków. Ma pieniądze i będzie czekał. Być może za parę lat będą tutaj mieszkania po 10 tys. ale na pewno nie teraz. A jak nie sprzeda zrobi promocje :)

quest user

Postautor: quest user » 07 wrz 2018, 13:05

Ceny raczej nie sięgną w tej lokalizacji takiego poziomu. Szczególnie że poziom stop procentowych utrzyma sie na tym poziomie max 1 rok jeszcze. Gdzie potem rata kredyt zamiast 1700 zł wzrośnie do 2500 zł. Biorą pod uwagę inflację nie wiem czy będą kredytować

pozdro

Postautor: pozdro » 07 wrz 2018, 19:17

No ale mozna kupic od poludnia to wtedy taniej. No i wezmy pod uwage ze to blisko Tauronu, airbnb i te sprawy. Jak ktoa przyjezdza na koncert do taurona to z checia wynajmnie nieopodal Tauronu i nieopodal tramwaj 10min na dworzec PKP/MDA. Wiadomo, sa lepsze miejsca chocby te wislane tarasy w tej cenie czy moim zdaniem Wroclawska (lepsze polaczenie z lotniskiem). Tylko serio od roku prawie nie widac nowych inwestycji w Krakowie jest jakis totalny zastoj tak jakby nie wydawali pozwolen na budowe czy cos bo wybory. Przeciez oprocz tych duzych rozpoczetycy projektow nic nowego w tym roku nie wystartowalo moze z 5 pojedynczych bloczkow. Reszta to koncza to co jest juz rozsprzedane. Aczkolwiek ja tez uwazam ze jak juz beda te ceny 10-12 tys za 1m2 to potem przyjda spadki znowu na tw 8 tys zl/m2 ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”