Osiedle Bohaterów Września Spółdzielnia Mieszkaniowa Hutnik nowe mieszkania Kraków forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
shikaka

Re: Osiedle Bohaterów Września Spółdzielnia Mieszkaniowa Hutnik nowe mieszkania Kraków forum

Postautor: shikaka » 17 sie 2018, 18:39

kasik pisze:Dzień dobry.
Mam pytanie czy na forum jest osoba która posiada mieszkanie nad wjazdem do garażu w boku 79c?
Czy słychać bramę, wibracje,czy jest zimno od podłogi?
Bedę wdzięczna za wszelkie informacje :)

Nowa inwestycja jest wykonywana w zupełnie innej, dużo tańszej technologii, więc ta informacja nic Ci nie powie.

Apparition

Re: Osiedle Bohaterów Września Spółdzielnia Mieszkaniowa Hutnik nowe mieszkania Kraków forum

Postautor: Apparition » 17 sie 2018, 19:00

"W ostatnich dniach ktoś zniszczył w naszym bloku płytki na schodach na parterze i na I piętrze.
Blok prawie nowy a klatka zaczyna wyglądać na zdezelowaną. Ściany odrapane i brudne a schody poniszczone.
Uważam, że osoba lub osoby, które dokonały tych uszkodzeń powinny je we własnym zakresie naprawić.
Wymiana 2 płytek nie jest ani droga ani skomplikowana.

Szanujmy naszą współną własność"

Płytka na parterze uszkodzona jest od kilku miesięcy...
Pod uszkodzonymi płytkami jest pusto...brak kleju, nic więc dziwnego że są uszkodzone.

luk78

Postautor: luk78 » 12 wrz 2018, 13:31

Supernorby pisze:W ostatnich dniach ktoś zniszczył w naszym bloku płytki na schodach na parterze i na I piętrze.
Blok prawie nowy a klatka zaczyna wyglądać na zdezelowaną. Ściany odrapane i brudne a schody poniszczone.
Uważam, że osoba lub osoby, które dokonały tych uszkodzeń powinny je we własnym zakresie naprawić.
Wymiana 2 płytek nie jest ani droga ani skomplikowana.

Szanujmy naszą współną własność

Mylę się, czy to czasem szkło z Pańskiego samochodu wala się od jakiegoś czasu na parkingu, który notabene użycza nam wspólnota obok? Rozumiem, że ciężko było to pozbierać, bo łatwiej zostawić.
Parafrazując, szanujmy naszą, i czyjąś, wspólną własność.

Co do płytek w 79C, od samego początku mają conajmniej kilka odcieni (zapewne różne partie płytek) i położone są jak nogami (krzywo, puste przestrzenie pod), co za tym idzie pękają nie tylko na rogach schodów ale i na płaskich powierzchniach i pękać będą. Administrator, który jest jednocześnie wykonawcą olewa zgłoszenia pojedynczych mieszkańców, a zarząd zdaje się, że celowo czeka na koniec gwarancji na budynek, tak, żebyśmy za wszystkie usterki, których jest masa i są nieusuwane od samego początku, musieli płacić.

Co do syfu na ścianach to tu również nie został wyegzekwowany od wykonawcy/administratora standard stosowany praktycznie we wszystkich nowych budynkach czyli ponowne malowanie ścian przez wykonawcę po x czasu od oddania budynku. Najwidoczniej lepiej pomalowane będzie jak zapłacimy za to ekstra niżeli w cenie postawienia budynku.

Supernorby

Postautor: Supernorby » 17 wrz 2018, 12:45

luk78 pisze:
Supernorby pisze:Mylę się, czy to czasem szkło z Pańskiego samochodu wala się od jakiegoś czasu na parkingu, który notabene użycza nam wspólnota obok? Rozumiem, że ciężko było to pozbierać, bo łatwiej zostawić.

Za rozbicie szyby odpowiedzialna jest firma "Glanc", która wykonywała usługę koszenia trawy w okolicach bloku 79C.
Firma ta nie robiła tego charytatywnie, tylko wzięła spore pieniądze i powinna po sobie zostawić porządek.
Także po rozbitej szybie.

luk78

Postautor: luk78 » 18 wrz 2018, 9:40

:lol: :lol:

Supernorby pisze:
luk78 pisze:
Supernorby pisze:Mylę się, czy to czasem szkło z Pańskiego samochodu wala się od jakiegoś czasu na parkingu, który notabene użycza nam wspólnota obok? Rozumiem, że ciężko było to pozbierać, bo łatwiej zostawić.

Za rozbicie szyby odpowiedzialna jest firma "Glanc", która wykonywała usługę koszenia trawy w okolicach bloku 79C.
Firma ta nie robiła tego charytatywnie, tylko wzięła spore pieniądze i powinna po sobie zostawić porządek.
Także po rozbitej szybie.

Abstrahując, że nie mogła tego zrobić, bo szyba, cała czy rozbita, nie jest ich własnością.

W takim razie analogicznie za stan klatek odpowiada zarząd i administrator, a nie osoby które je niszczą?

Vsorek

Postautor: Vsorek » 21 wrz 2018, 13:27

Cześć, Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w nowej inwestycji, ale zasłyszałam wieści, że Wspólnota "poprzedniego etapu" chce odejść od dotychczasowego Zarzadcy. Dziwi mnie to bo Spoldzielnie uchodza raczej za wiarygodnych Zarządców. Czy jest ktos to moglby mi przyblizyc cala sytuacje. Chcialabym uniknac niepotrzebnych scysji przy ewentualnych gwarancjach itp.

kasik

Postautor: kasik » 22 wrz 2018, 14:56

O ile dobrze pamiętam w tym wątku poruszany był temat parkingu przy Hołdu Pruskiego i możliwości jego zabudowy blokiem.
Posty gdzieś zniknęły, czy to oznacza że sprawa jest nieaktualna?
Na jednej z grup . wyczytałam że na sesji rady miasta zdecydowano że bloku tam nie będzie.
Wiadomo coś bliżej na ten temat?

Vsorek

Postautor: Vsorek » 08 paź 2018, 11:29

kasik pisze:O ile dobrze pamiętam w tym wątku poruszany był temat parkingu przy Hołdu Pruskiego i możliwości jego zabudowy blokiem.
Posty gdzieś zniknęły, czy to oznacza że sprawa jest nieaktualna?
Na jednej z grup . wyczytałam że na sesji rady miasta zdecydowano że bloku tam nie będzie.
Wiadomo coś bliżej na ten temat?

Podobne wieści słyszałam, że radni zablokowali wszystkie pozwolenia w okolicy parku.

Czy ktoś się orientuje czy podjazd pod nowy budynek będzie umiejscowiony tak jak aktualna droga dla pojazdow budowy? Zetknięcie dwóch drog wyjazdowych w taki sposob jak jest teraz biudzi moj niepokoj.

kasik

Postautor: kasik » 08 paź 2018, 20:01

Obrazek

Tak to ma wyglądać.
Z racji tego że droga jest ostro w dół samochody mogą świecić w okna zwłaszcza na niższych kondygnacjach.

Apparition

Postautor: Apparition » 19 paź 2018, 22:53

Vsorek pisze:Cześć, Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w nowej inwestycji, ale zasłyszałam wieści, że Wspólnota "poprzedniego etapu" chce odejść od dotychczasowego Zarzadcy. Dziwi mnie to bo Spoldzielnie uchodza raczej za wiarygodnych Zarządców. Czy jest ktos to moglby mi przyblizyc cala sytuacje. Chcialabym uniknac niepotrzebnych scysji przy ewentualnych gwarancjach itp.

Do momentu zakupu mieszkania jest ok. Gdy pojawiają się relacje Klient - Inwestor/Gwarant/Zarządca a co z tym związane - oczekiwania to zaczynają się problemy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”