Witam, jakiś czas temu prasa szeroko rozpisywała się o wykupie sporej części zakładu Sanel przez developera, który swoją ofertą przebił Miasto Kraków, które chciało tam zrobić park. Było o tym np w
gazetakrakowska.pl/wiadomosci/krakow/a/krakow-sanel-potwierdza-ze-sprzedal-dzialki-obok-mlynowki-krolewskiej,10615612
Wiecie może, który deweloper kupił te działki?
Apartamenty Bandtkiego od KG Group (przy Młynówce / Sanelu) - opinie na forum
Re: Apartamenty Bandtkiego od KG Group (przy Młynówce / Sanelu) - opinie na forum
kgg.com.pl pierwsze informacje nt. sprzedazy czerwiec/maj
Re: Apartamenty Bandtkiego od KG Group (przy Młynówce / Sanelu) - opinie na forum
Ceny w okolicy 10kzł / m^2
Faktycznie wreszcie wiadomo więcej o tym, kto i co będzie tam budował, są już nawet wizualizacje tego, jak będą wyglądały Apartamenty Bandtkiego, całkiem ładne bloczki, choć chyba ich największą zaletą jest lokalizacja, tuż przy parku Młynówka Królewska, na pewno będzie tam gdzie spacerować. Ciekawe jak została rozwiązana kwestia parkowania, bo w tej okolicy żalą się od dawna na niedobór miejsc postojowych, ktoś się orientuje, jaki będzie współczynnik miejsc postojowych dla tego osiedla 

Wizualizacje dewelopera KG Group
Wygląda na to, że w czterech budynkach, deweloper KG Group ma zamiar postawić tam nieco ponad 50 nowych mieszkań. Widzę, że metraże są różne, ale najmniejsze mieszkania na Bronowicach w tej inwestycji zaczynają się od nieco ponad 30 metrów kwadratowych, a największe to niemal 90 metrów kwadratowych (nie licząc naprawdę dużego apartamentu mającego aż 177 metrów kwadratowych, więc całkiem sporo. Sporo lokali jest już zarezerwowanych, wiadomo, że to jeszcze niewiele mówi, ale wygląda na to, że pomimo takich cen, sprzedaż może iść całkiem nieźle.

Wizualizacje dewelopera KG Group
Wygląda na to, że w czterech budynkach, deweloper KG Group ma zamiar postawić tam nieco ponad 50 nowych mieszkań. Widzę, że metraże są różne, ale najmniejsze mieszkania na Bronowicach w tej inwestycji zaczynają się od nieco ponad 30 metrów kwadratowych, a największe to niemal 90 metrów kwadratowych (nie licząc naprawdę dużego apartamentu mającego aż 177 metrów kwadratowych, więc całkiem sporo. Sporo lokali jest już zarezerwowanych, wiadomo, że to jeszcze niewiele mówi, ale wygląda na to, że pomimo takich cen, sprzedaż może iść całkiem nieźle.
-
Wszystkie mieszkania według ich zarezerwowane. Ceny startowały podobno od 11k/ metr, a za sensowne mieszkanie ok 13.
Witam,
Czy wiadomo już, jak miasto zagospodaruje teren przejęty od dewelopera od strony Młynówki ? Gdzie mogę wyszukać takie informacje ?
Na części pasa zieleni tuż przy Młynówce powstaje wybieg dla piesków, pytam zatem plany zagospodarowania kolejnego pasa zieleni pomiędzy wybiegiem a nowym osiedlem. ( czyli co będzie nad zzm.krakow.pl/images/pliki/przetargi/2018_29/koncepcja.pdf )
Pozdrówka
Czy wiadomo już, jak miasto zagospodaruje teren przejęty od dewelopera od strony Młynówki ? Gdzie mogę wyszukać takie informacje ?
Na części pasa zieleni tuż przy Młynówce powstaje wybieg dla piesków, pytam zatem plany zagospodarowania kolejnego pasa zieleni pomiędzy wybiegiem a nowym osiedlem. ( czyli co będzie nad zzm.krakow.pl/images/pliki/przetargi/2018_29/koncepcja.pdf )
Pozdrówka

coś tam się wg stronki jednak jeszcze zwolniło z mieszkań 

Rak pisze:coś tam się wg stronki jednak jeszcze zwolniło z mieszkań
Czyżby wygasły pierwsze umowy rezerwacyjne? Dużo mieszkań się zwolniło? Osiedle ładnie zaprojektowane, w dobrym miejscu, ale jednak dosyć drogie.
ragar pisze:Rak pisze:coś tam się wg stronki jednak jeszcze zwolniło z mieszkań
Czyżby wygasły pierwsze umowy rezerwacyjne? Dużo mieszkań się zwolniło? Osiedle ładnie zaprojektowane, w dobrym miejscu, ale jednak dosyć drogie.
Można sprawdzić na stronie. Z ciekawości zajrzałem.
Jeśli ceny są takie, o jakich pisaliście a lokalizacja jest taka, jaka jest- to chyba nawet słynna Snycerska nie obrazuje szaleństwa obecnych kupujących tak bardzo, jak ta inwestycja.
Oczywiście z całym szacunkiem- każdy płaci tyle, ile chce, ale ja też mam prawo skrytykować i uznać tego kogoś za skończonego idiotę. :> Może po wstępnym owczym pędzie ktoś się łaskawie przespał z wspaniałym pomysłem nabycia mieszkania w takiej cenie w takim miejscu.
Lokalizacja to środek dupy, dosłownie. Toż ja myślałem, że przy Młynówce to gdzieś w okolicach Grottgera / Mazowieckiej.
A tu kilometr dalej jest Mieszkaj w Mieście i pewnie 10 innych możliwości w cenach też walniętych, ale mniej nienormalnych niż to.
-
Lokalizacja jest bardzo przyzwoita - cisza, spokój, przy samej Młynówce Królewskiej.
Ale poszaleli z tymi cenami - 11, czy 13 koła za metr tam to przesada.
Widać też, że w okolicy są faktycznie wysokie ceny. Mazowiecka 72 - tez coś koło 10-13.
Rydla32 - w okolicach 8500 do ponad 9000 ( ale tutaj garaż i komórka = 45 koła)
Druga sprawa, że są to raczej kameralne inwestycje - Bandtkiego 54 mieszkania, Rydla32 - 90, Mazowiecka 72 - 70.
Dla mnie to ważne. W "molochach" właśnie typu MwM po kilkaset mieszkań nie chciałbym osobiście mieszkać. Ale jak komuś to nie przeszkadza, to wtedy raczej nie ma sensu przepłacać.
Ale poszaleli z tymi cenami - 11, czy 13 koła za metr tam to przesada.
Widać też, że w okolicy są faktycznie wysokie ceny. Mazowiecka 72 - tez coś koło 10-13.
Rydla32 - w okolicach 8500 do ponad 9000 ( ale tutaj garaż i komórka = 45 koła)
Druga sprawa, że są to raczej kameralne inwestycje - Bandtkiego 54 mieszkania, Rydla32 - 90, Mazowiecka 72 - 70.
Dla mnie to ważne. W "molochach" właśnie typu MwM po kilkaset mieszkań nie chciałbym osobiście mieszkać. Ale jak komuś to nie przeszkadza, to wtedy raczej nie ma sensu przepłacać.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”