Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
artur

Re: Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development

Postautor: artur » 22 paź 2018, 23:03

wojtekbar pisze:
artur pisze:
Rafał_Kraków pisze:Odnośnie Convector Development, to jest to sprawdzony deweloper - od 20 lat na rynku sprawdzałem na stronie development.pl. Wcześniej wybudował min. osiedle Sołtysowska 35a i apartamenty Chełmońskiego i nie wiadomo mi nic o jakiś wpadkach. Tory kolejowe znajdują się na oko jakieś 50-60m – nie tak znowu blisko – i jeździ po nich głównie kolei aglomeracyjna (wpływ porównywalny z tramwajem), ale z układu budynków wynika, że wszystkie części użytkowe są skierowane na drugą stronę. Moim zdaniem Czyżewskiego 1 wygląda na bardzo fajny projekt – idealnie zlokalizowany pod względem komunikacyjnym, bardzo bogata oferta małych i średnich mieszkań.

Tak... sprawdzony developer... : -(
W czasie zabiegów żebyś kupił mieszkanie - same miłe uśmiechy, wydaje się że profesjonalizm i w ogóle super.
Jak już kupisz, to za każdą zmianę np. gniazdek, instalacji, chcą dużą dodatkową kasę i dochodzisz do wniosku, że sam sobie to zrobisz później 3 razy taniej.
Co do jakości wykonania, to niestety bardzo słabo nadzorują swoje inwestycje i po oddaniu budynków wszystko zaczyna się sypać... W garażach podziemnych po deszczach, po ścianach leje się woda, bo nie przypilnowali żeby dobrze uszczelnić. Balkony wykonane niewłaściwie - przeciekają i zalewają mieszkania poniżej, bo Convector nie przypilnował i źle wykonano izolwacje. Płytki na balkonach odpadają jeszcze w czasie gwarancji/rękojmi, a Developer Ci mówi, że wszystko jest ok i nie poprawi odpadających płytek. Jak mu zwrócisz uwagę, że "ta płytka się rusza", to Ci mówi że taki klimat w Polsce, że ma prawo się ruszać i nie ma zamiaru naprawiać. Dopiero jak sądem straszysz, to może Convector coś jednak naprawi.
Convector robi z klientów idiotów, udaje że nie ma usterek, nie chce ich naprawiać, stara się przeciągnąć temat do zakończenia gwarancji.
Po zakończeniu gwarancji wychodzą kolejne poważniejsze usterki w budynkach, które musi już na własny koszt usuwać wspólnota.
No i tak to jest z Convectorem. Wiem, bo mam od nich mieszkanie i w mieszkam na wybudowanym przez nich osiedlu.
Szkoda, że tak jest bo projekty często mają fajne architektonicznie i lokalizacyjnie, ale problem Convectora to słaba jakość, słaby nadzór i niewielkie poczucie do naprawy usterek... : -(

Przeglądnąłem fora inwestycji w podobnej lokalizacji, gdyż szukam mieszkania dla siebie. Niektóre uwagi wydają się racjonalne, pisane przez osoby znające temat nieruchomości. Czytając jednak niektóre wypowiedzi, jak np. Artura, odnoszę wrażenie, że chodzi w nich chyba o jakiś rodzaj "zemsty", zamiar zepsucia opinii. Przeszukałem w internecie, i nie znalazłem z poprzednich inwestycji tak krytycznych opinii o deweloperze. Chyba, że zaszła pomyłka? może chodziło o FAJNY DOM, gdzie usterek było mnóstwo, a w sieci filmiki z wodą cieknącą po ścianach garażu, tylko że to był inny deweloper. Nie załapałem się na promocję i teraz żałuję. Jednak czuję, że już pora podjąć decyzję, bo pojawiają się informacje o prawdopodobnych podwyżkach cen. Czy też to potwierdzacie, czy to bujda?

Witaj,
dlaczego uważasz, że "chodzi o zemstę"? Mogę Ci "przyprowadzić" kilkadziesiąt osób a pewnie i więcej, które mają takie zdanie jak ja, ale gotują się wewnętrznie z tego powodu do dzisiaj i nie piszą o swoich doświadczeniach np. na tym forum... Ja chciałem opisać swoje przeżycia i doświadczenia z Convectorem, bo są złe i chcę uświadomić w ten sposób innych, aby nie dali się zbyć okrągłymi słowami, tylko w okresie rękojmi naciskali na usunięcie usterek i wad, straszyli ich sądem i w razie czego szli z nimi do sądu. Convector gra na czas, robi wszystko aby nie usunąć profesjonalnie usterek, aby dociągnąć do końca rękojmi. Convector Development robi ze swoich klientów idiotów, oszukuje ich w ten sposób. Tak było na Chełmońskiego. Popytaj, to się dowiesz. Przyjedź na osiedle - zobaczysz, co się dzieje z balkonami. Popytaj, to się dowiesz, do ilu mieszkań woda przez wadliwe balkony wlewa się do dzisiaj. Teraz wspólnota za KILKASET tysięcy złotych będzie musiała naprawiać te od początku źle wykonane balkony, za kolejne kilkaset tysięcy Wspólnota będzie musiała naprawiać źle zrobione dachy i źle zrobione elewacje budynku... itd itd. A gdyby był odpowiedni nadzór inwestorski, to by tego nie było. To jednak nie obchodzi Panów pREZESÓW z Convectora... oni kasę wzięli i dotrwali do końca rękojmi. : -(

Dumel

Postautor: Dumel » 05 gru 2018, 23:08

Temat powoli wygasa gdyż wszystko na Czyżewskiego sprzedane.. Tu taka ciekawostka na którą się dzis natknąłem w sieci budnet.pl/Laureaci_konkursu_Fasada_Roku_2018,Architektura,140984-czytaj.html Prawdopodobnie dalej coś będzie budowane wzdłuż ulicy Czyżewskiego ale jak narazie nikt nic konkretnego nie chce powiedzieć. Pozdrawiam

czyzyk

Postautor: czyzyk » 21 maja 2019, 12:10

Dawno nic nie było, więc wrzucam kilka zdjęć z tego, jak dzisiaj wygląda osiedle Czyżewskiego 1 w Krakowie i muszę przyznać, że jest nieźle.

Obrazek

Szkoda, że jeszcze lokale usługowe nie są zagospodarowane, ale pewnie wkrótce się to zmieni, a przydałoby się tam trochę usług, bo nie ma ich w najbliższej okolicy.

Obrazek

No i te kolorowe balkony, jak na wizualizacjach, jak się Wam podobają? Osiedle całkiem dobrze się prezentuje. Może przydałoby się nieco więcej dbałości o zagospodarowanie terenu pomiędzy blokami, więcej ławek, może z oparciem, więcej koszy na śmieci, ale i tak nie jest źle.

Awatar użytkownika
ajoj

Postautor: ajoj » 21 maja 2019, 12:48

Jak chodzi o budynek to odnoszę pozytywne wrażenie wzorowania na stylu hybrydowym (stare/nowe). Natomiast poruszona kwestia położenia budynków względem torów kolejowych, nie jest dla mnie przekonywująca. Jako akustyk niestety muszę stwierdzić, że są położone w miejscu idealnym jak chodzi o wszelakie fizyczne reakcje struktury budynku na bodziec dźwiękowy. Natomiast jeśli są to faktycznie jedynie tory SKA to też na pewno nie ma dramatu, bo są to dość ciche pociągi. Na resztę wpływa ,,fachowość" roboty wewnątrz :P

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”