Osiedle Casa Feliz Kraków nowe mieszkania na Żabińcu forum opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
carmen2006

Re: Osiedle Casa Feliz Kraków nowe mieszkania na Żabińcu forum opinie

Postautor: carmen2006 » 02 paź 2018, 19:59

Witam, a co myślicie o mieszkaniach w VII, ostatnim etapie? Właśnie pojawiła się informacja na stronie casafeliz.pl/etap-vii-mieszkania.html
Dwa nowe bloki, podobne do tych w poprzednich etapach, między Biedronką, a blokami z etapu VI. Co myślicie?

marta_k

Postautor: marta_k » 27 paź 2018, 20:49

Cześć, jestem na etapie rozważania kupna mieszkania na osiedlu casa feliz. Lokalizacja nienajgorsza, osiedle wydaje się dość spokojne, choć trochę tam ciasto się wydaje :) Cenowo można by troszkę taniej, ale mam wrażenie że dość ciężko o mieszkanie blisko centrum i w cenie niższej niż 7500zl.
Zdecydował się ktoś może już na zakup mieszkania które planowane są do oddania w 2019/2020r? Co myślicie?

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 27 paź 2018, 22:00

marta_k pisze:Cześć, jestem na etapie rozważania kupna mieszkania na osiedlu casa feliz. Lokalizacja nienajgorsza, osiedle wydaje się dość spokojne, choć trochę tam ciasto się wydaje :) Cenowo można by troszkę taniej, ale mam wrażenie że dość ciężko o mieszkanie blisko centrum i w cenie niższej niż 7500zl.
Zdecydował się ktoś może już na zakup mieszkania które planowane są do oddania w 2019/2020r? Co myślicie?

Ja nie jestem przekonany do lokalizacji. W okolicy same bloki, osiedle odciete od poludnia i zachodu torami kolejowymi, do tramwaju i autobusu niezbyt blisko.

lesnydzbanek

Postautor: lesnydzbanek » 28 paź 2018, 9:39

Byliśmy tam na spacerze, zobaczyc to cudo.

Generalnie to całe osiedle robią na jedno kopyto i wdg mnie średnio to wygląda.
Biedronka jako centralny punkt osiedla, wszystko ograniczone torami etc
Jeżeli stamtąd jest wyjazd tylko na Żmujdzką to wyjazd autem rano to będzie masakra.

Cena to i tamto. To może warto poczekać rok, dopłacić i kupić coś lepszego jakościowo i w lepszej lokalizacji.

marta_k

Postautor: marta_k » 28 paź 2018, 12:24

@lesnydzbanek - masz rację, biedra w środku osiedla, tory z dwóch stron to nie są atuty tego osiedla, aczkolwiek przeglądając oferty mieszkaniowe, w obecnej chwili chyba nie ma spokojnych, mniej zabudowanych i w miarę "zielonych" osiedli w rozsądnej cenie i odległości od centrum/dobrym połączeniem.
Przychodzi mi na myśl Lokum Siesta ale 1 etap już dawno sprzedany, a o 2 narazie nic nie słychać albo Inwestycja na ul Bandtkiego ale ceny pow 10tys za metr - i też wyprzedane. Wszędzie jest coś :)

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 28 paź 2018, 13:03

marta_k pisze:@lesnydzbanek - masz rację, biedra w środku osiedla, tory z dwóch stron to nie są atuty tego osiedla, aczkolwiek przeglądając oferty mieszkaniowe, w obecnej chwili chyba nie ma spokojnych, mniej zabudowanych i w miarę "zielonych" osiedli w rozsądnej cenie i odległości od centrum/dobrym połączeniem.
Przychodzi mi na myśl Lokum Siesta ale 1 etap już dawno sprzedany, a o 2 narazie nic nie słychać albo Inwestycja na ul Bandtkiego ale ceny pow 10tys za metr - i też wyprzedane. Wszędzie jest coś :)

Za 7000-7500 /m2 ciagle duzy wybor w Zywieckiej Inwestycji kolo Borka Faleckiego. Powinno byc kameralnie. Zbyt blisko do centrum nie jest ale tramwaj w poblizu. Cena za garaz 27000 vs 35000 w innych lokalizacjach.

u1thar

Postautor: u1thar » 31 paź 2018, 22:46

Oj nie mogę się zgodzić z argumentem, że lokalizacja nieadekwatna do ceny ... Perfekcyjna pod wynajem, rzut beretem na dworzec/ rynek/ galerie krakowską. Wyjazd jest problematyczny - to fakt, ale na którym większym osiedlu go nie ma? Po godz. 7 wyjazd na aleje zablokowany już od sklepu alkoholowego SHOT. Do przystanków faktycznie trzeba iść z 8-10min z buta. Minusem mogą też być uciążliwi sąsiedzi bo sporo tam studentów :)
Tylko, że to jedyne wady tego osiedla... osiedla które ma swój klimat i mieszka się na nim dobrze.

lesnydzbanek

Postautor: lesnydzbanek » 01 lis 2018, 9:18

No to się zgodzę.. pod wynajem. Jak ktoś szukał miejsca dla siebie jak ja to odpada kompletnie.

Autem nie wyjedziesz, do tego użeraj się całe życie z imprezującymi słoikami.

pozdro

Postautor: pozdro » 01 lis 2018, 9:47

Lokalizacja jest super. Tylko kwestia paru lat jak powstanie tam stacja przesiadkowa na przecieciu linii kolejowych i bedzie swietny dojazd skm w dowolnyn kierunku. Do tego wtedy otworzy sie przejscie w kierunku kamiennej i dworca towarowego i dalej rynku. Moim zdaniem super lokalizacja. Po drugiej stronie torow jest jeszcze wolna dzialka pod zabudowe biurowa wiec bedzie blisko do pracy. Ja bym kupowal i nie zastanawiam sie bi to najlepsze miejsce w Krakowie w tej cenie.

Serio mozna porownuwac zabiniec w centrum do zadupi pod borkiem faleckim? Wy tak na powaznie.

u1thar

Postautor: u1thar » 01 lis 2018, 10:29

też nie ogarniam porównania Żabińca do Borku... :) Żabiniec to takie centrum ... ale jednak nie do końca bo już nie ma kamienic i tego ścisku. Są nowsze budynki wielorodzinne, takie 20 letnie, są domy jednorodzinne. Osiedle Casa feliz jest uporządkowane - wygląda ok. Blisko do biedronki i cauflandu. Brakuje tylko Lidla

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”