PILNE - do 29 lipca wnioski do planu zagospodarowania (okolice Lazurowego Parku)!

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji, którą prowadzi deweloper Atal - Lazurowy Park w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem.
michal128

PILNE - do 29 lipca wnioski do planu zagospodarowania (okolice Lazurowego Parku)!

Postautor: michal128 » 25 lip 2016, 20:12

Późno się dowiedziałem, pewnie mało kto już zdąży. ale zachęcam do składania wniosków!

Szanse niewielkie, ale może dzięki temu uda się zablokować budowę kolejnych etapów osiedla / ewentualnych innych osiedli w tej okolicy.

krakow.pl/informacje/201496,48,komunikat,dolina_rudawy_w_planowaniu.html

przykładowy formularz wniosku:
bip.krakow.pl/zalaczniki/procedury/140392

alek83

Re: PILNE - do 29 lipca wnioski do planu zagospodarowania (okolice Lazurowego Parku)!

Postautor: alek83 » 26 lip 2016, 11:25

Myślę, że kolejne etapy mają już pozwolenia na budowę, więc pewnie niewiele da się zrobić w tej sprawie. Ale może warto pomyśleć o tym, żeby postarać się zabezpieczyć odpowiednie tereny pod zieleń, puki jest jeszcze na to czas. Ciekawi mnie na przykład to, jak zostaną w planie zagospodarowania ujęte pobliskie ogródki działkowe, bo tak naprawdę to spory obszar z dużym potencjałem :idea:

@michal128, jakie wnioski uważasz za sensowne w przypadku naszej okolicy (tj. inwestycji Lazurowy Park Atalu), wrzucaj na forum, im więcej osób wyśle analogiczne propozycje, tym większe powinno to mieć znaczenie :!:

michal128

Re: PILNE - do 29 lipca wnioski do planu zagospodarowania (okolice Lazurowego Parku)!

Postautor: michal128 » 26 lip 2016, 21:57

Postaram się pewnie w czwartek przekazać swój wniosek. Zamierzam wnioskować o:
- obecne tereny ogródków działkowych przeznaczone na zieleń (najlepiej, żeby tam te ogródki pozostały)
- działka na wschód od lazurowego parku - zieleń
- działka na zachód od lazurowego parku (tam, gdzie baraki) - zieleń lub zabodowa max 1-2 piętra (aby uniknąć przeciążenia okolicznych ulic).
- uważam, że większość z tych terenów powinna być przeznaczona pod zieleń lub zabudowę niższą niż lazurowy park - max 1-2 piętra.

To piszę tak na szybko, mam nadzieję, że jak najwięcej osób wyśle/odda osobiście swoje uwagi/wnioski.

Murzyn

Postautor: Murzyn » 27 lip 2016, 7:37

michal128 pisze:(...)
- działka na wschód od lazurowego parku - zieleń
(...)

Masz na myśli tą wąską działkę pomiędzy lazurowym, a drogą dojazdową do składu budowlanego?

Wróć do „Lazurowy Park Kraków - forum mieszkańców osiedla od Atal”