Krakus44 pisze:Dzisiaj zadalem sobie odrobine trudu i udalem sie na miejsce budowy Casa Feliz. Okolica faktycznie spokojna, natomiast absolutnie nie uwazam ze dobrze skomunikowana z miastem. Odgrodzoona brutalnie od 2 stron torami kolejowymi, i wcale nie jest zlokalizowana przy SKM. Do tramwaju kawal drogi, chyba ze utnie sie droge wzdluz torow kolejoych balansujac pol metra na przepascia...Poza tym osiedle koszmar. Betonowe kloce, jeden przy drugim, zieleni zero, osiedla poodgradzane od siebie jak w geccie. Dla mnie masakra...nie kupilbym tam mieszkania nawet za polowe ceny.
Właśnie się przyznałeś, że wypowiadałeś się wcześniej na temat osiedla o którym nie miałeś pojęcia. I z tego typu ludzmi prowadzi się tu dyskusję.
To wszystko o czym napisałeś było już wcześniej wypowiedziane. Pamiętaj, że mówimy o centrum - o osiedlu oddalonym o 2km do rynku które nie jest zbiorowiskiem sklejonych do siebie kamienic tylko nowych bloków z lat 2000 z jakąś tam jednak zielenią. Dwie sprawy:
1) Nie porównuj tego osiedla do Borku Fałęckiego które jest wsią tak jak mój aktualnie teraz Kurdwanów (na siłe chcesz udowodnić, że życie na obrzeżach wśród zieleni jest lepsze - tylko, że to jest indywidualna kwestia każdego człowieka). Zrób sobie koło o R=2km od rynku i porównuj tą inwestycje do innych.
2) To czy ta inwestycja jest warta połowę ceny czy nie to już nie Ty o tym decydujesz tylko rynek. Nikogo nie obchodzi czy byś to kupił czy nie...skupmy się może na merytorycznych kwestiach.
3) Do przystanku jest ok. 8-10min. Tak samo jest na innych osiedlach, kwestia w której części osiedla się mieszka. Ja o SKM nie wspominam bo wg mnie to jest żart. Kiedy tam mieszkałem często poruszany był temat kładki nad torowiskiem. Jak widać do dziś nie ruszyło się w tym temacie nic, nadal trzeba okrążyć szpital.
Słusznie potwierdziłeś bolaczki tego osiedla, wszystko przeciw zostało już wypowiedziane. Mimo wszystko jak na osiedle w centrum ma wiele plusów i różni się od innych podobnych lokalizacji. Szkoda tylko, że nikt tu się nie potrafi wypowiedzieć na temat samego dewelopera, bo głównie w tej sprawie zaglądają tu użytkownicy. Wolne działki na Żabińcu się już praktycznie skończyły i wiecej nowych bloków na chwilę obecną tam nie powstanie.