II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
siwy1117

Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: siwy1117 » 05 lis 2018, 22:08

impreza pisze:Pani Kasiu,
Na początku podpisywania umów tego punktu nie było, potem gdy ceny mieszkań poszły do góry WS zdecydował się dodać ten punkt do umów aby chronić swój interes w przypadku dalszych wzrostów cen materiałów budowlanych, usług itp. Część osób zrezygnowała wtedy z podpisywania umów (co można poczytać na tym forum również), część zapewne podpisała.

Podpisałęm umowę deweloperską w maju tego roku. W mojej umowie jak i w prospekcie nie ma żadnej informacji o waloryzacji ceny SEKOCENBUD (są tylko standardowe zapiski o zmianie stawki VAT i ewentualnej zmianie ceny przy ostatecznej powierzchni mieszkania). Zaznaczę, że cena jaka została zapisana w umowie jest ceną jeszcze z przed podwyżek, ustaloną przy podpisaniu umowy rezerwacyjnej. Mam nadzieję, że w takim przypadku mogę spać spokojnie ;)
Ostatnio zmieniony 07 lis 2018, 7:22 przez siwy1117, łącznie zmieniany 1 raz.

kasia17

Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: kasia17 » 06 lis 2018, 20:24

Tego nie była bym taka pewna,bo podniosą ceny za m2 i mozna zrezygnować oni zwróca kase.

impreza

Postautor: impreza » 06 lis 2018, 22:14

Pani Kasiu, prosze przestac pisac bzdury i przeczytać co @siwy1117 napisal raz jeszcze.

amiskiew

Postautor: amiskiew » 06 lis 2018, 23:42

siwy1117 - mam tak samo jak Ty na umowie deweloperskiej. Cena 5300/m2 przy jednopokojowych mieszkaniach 31.85m2. Więc teraz tylko czekać na oddanie mieszkań do użytku i ewentualną sprzedaż z dużym zyskiem.
PS
pani Kasiu - nie mogą nam podnieść ceny :roll:

Lokatorka

Postautor: Lokatorka » 07 lis 2018, 16:44

Ja również mogę się pod tym podpisać. Cena z umowy rezerwacyjnej (10/2017) notariusz w 05/2018, bez podejrzanych zapisów o zmianie ceny.

kasia17

Postautor: kasia17 » 07 lis 2018, 20:10

Macie Państwo w umowie zapisane w umowie że cena jest gwarantowana?Chyba nie.Czy w umowie jest zapis o waloryzacji?Ztym podnoszeniem cen Wwel Serwis jest znany nie od dzis w 2010 przegral sprawe cywilna ,a w 2011 miała byc zakładana zbiorowa.W etapie II też niby miały byc podjete kroki
ludzi ktorzy byli odwlekani z notariuszem 9 miesiecy,ale coś cicho narazie.Poczekajmy aż bedzie Państwo odbierać klucze wtedy mozna sie cieszyć z cen.

impreza

Postautor: impreza » 07 lis 2018, 20:29

Pani Kasiu, ponownie odsylam do poszerzenia swojej wiedzy, przede wszystkim o tzw. "Ustawie deweloperskiej" ktora obowiazuje od 2012 roku oraz o umowach notarialnych. Prosze nie wprowadzac w blad oraz nie siac niepotrzebnego niepokoju.
Pozdrawiam

kasia17

Postautor: kasia17 » 07 lis 2018, 21:18

imprezka masz w umowie ze cena jest gwarantowana?W rozmowie ze sprzedawca wawel serwis w pażdzierniku 2017r usłyszałam ze cena może zmienić jedynie o vat,bo stal maja juz kupiona i takie tak inne.Wlipcu (bo tak dlugo odwlekana była umowa)podniesli 100zl m2 bo kredytu bank im nie chciał udzielić,ustaliliśmy termin notariusza,poczym okazuje sie ze podnosza o 1tys m2 bo stal podrozała ,nie maja kim robić i inne farmazony.Nie bylam sama kogo tak potraktowali.Niechce straszyć nikogo ale cieszyć mozna sie jak ma sie akt notarialny w reku.

impreza

Postautor: impreza » 07 lis 2018, 22:24

Powyzej moze Pani przeczytac, iz sa osoby ktore maja akt notarialny w reku. Tam cena i warunki sa ustalone oraz wbrew Pani insynuacjom niezmienne oprocz okolicznosci w nich wymienionych. W razie dalszych watpliwosci odsylam do ww. ustaw.

amiskiew

Postautor: amiskiew » 07 lis 2018, 23:14

Pani Kasiu. Impreza ma rację. My już mamy akt notarialny i teraz nie mają prawa zmienić ceny.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”