[Bud. A3] Kolor rolet okiennych / problem z otrzymaniem odpowiedzi - Nowa 5 Dzielnica

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Nowa 5 Dzielnica, za którą odpowiada deweloper Centrum Nowoczesnych Technologii. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
A3N5D

[Bud. A3] Kolor rolet okiennych / problem z otrzymaniem odpowiedzi - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: A3N5D » 04 lis 2018, 9:00

Cześć,

Tak, jak w temacie - czy komuś z Was udało się uzyskać informację, w jakim kolorze możemy zamontować rolety zewnętrzne w budynku A3? Dla mnie jest to jakaś mistyczna wiedza, ponieważ nie mogę doprosić się od dwóch miesięcy, przez co nie mogę ich zamówić (a chwilę się na nie czeka).

Według instalatora będzie to kolor złoty dąb, według Eiffage kolor stolarki okiennej to złoty dąb, według tego, jakie rolety można zobaczyć chociażby w budynku A5, to też powinien być złoty dąb, ale Biuro Sprzedaży i tak od dwóch miesięcy mówi mi, żeby się wstrzymać, bo nie ma potwierdzonej informacji.

Może ktoś z Was jest w stanie potwierdzić mi, że nasze rolety też mają być w tym kolorze, bo zaczynam tracić cierpliwość, a od wtorku mam już ekipę wykończeniową u siebie..

Dzięki. Pozdrawiam.

nyc

Re: [Bud. A3] Kolor rolet okiennych / problem z otrzymaniem odpowiedzi - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: nyc » 04 lis 2018, 10:20

A3N5D pisze:Cześć,

Tak, jak w temacie - czy komuś z Was udało się uzyskać informację, w jakim kolorze możemy zamontować rolety zewnętrzne w budynku A3? Dla mnie jest to jakaś mistyczna wiedza, ponieważ nie mogę doprosić się od dwóch miesięcy, przez co nie mogę ich zamówić (a chwilę się na nie czeka).

Według instalatora będzie to kolor złoty dąb, według Eiffage kolor stolarki okiennej to złoty dąb, według tego, jakie rolety można zobaczyć chociażby w budynku A5, to też powinien być złoty dąb, ale Biuro Sprzedaży i tak od dwóch miesięcy mówi mi, żeby się wstrzymać, bo nie ma potwierdzonej informacji.

Może ktoś z Was jest w stanie potwierdzić mi, że nasze rolety też mają być w tym kolorze, bo zaczynam tracić cierpliwość, a od wtorku mam już ekipę wykończeniową u siebie..

Dzięki. Pozdrawiam.

W A5 na parterze są już zamontowane rolety - wystarczy podejść i zobaczyć jaki to kolor. Wg. mnie to ten sam co okna od zewnątrz.

A3N5D

Re: Re: [Bud. A3] Kolor rolet okiennych / problem z otrzymaniem odpowiedzi - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: A3N5D » 04 lis 2018, 10:27

Też mam na ten temat takie zdanie. Pytanie, czy robić to „w ciemno” i brak na siebie potencjalne ryzyko, że jednak w wypadku A3 będzie informacja o innym kolorze, czy trzymać się zdrowego rozsądku i dopasować się do stolarki okiennej.

Komunikacja z Biurem Sprzedaży jest na tak tragicznym poziomie, że już sam nie wiem, czy w ogóle brać ich opinie i „zarządzenia” pod uwagę, czy najzwyczajniej w świecie ich olać.

nyc

Re: [Bud. A3] Kolor rolet okiennych / problem z otrzymaniem odpowiedzi - Nowa 5 Dzielnica

Postautor: nyc » 04 lis 2018, 10:38

A3N5D pisze:Też mam na ten temat takie zdanie. Pytanie, czy robić to „w ciemno” i brak na siebie potencjalne ryzyko, że jednak w wypadku A3 będzie informacja o innym kolorze, czy trzymać się zdrowego rozsądku i dopasować się do stolarki okiennej.

Komunikacja z Biurem Sprzedaży jest na tak tragicznym poziomie, że już sam nie wiem, czy w ogóle brać ich opinie i „zarządzenia” pod uwagę, czy najzwyczajniej w świecie ich olać.

Teoretycznie (tu mogę się mylić) zrobienie rolet bez ich zgody jest niezgodne z instrukcją i może prowadzić do utraty rękojmi więc chyba warto ich pomęczyć. Z doświadczenia już wiem, że najlepiej iść do biura i poprosić o sprawdzenie tego na miejscu bo wtedy mniejsza szansa, że oleją. No i oczywiście odpowiedź na piśmie, mailowo lub inaczej bo potem się okaże, że się pomylili i wszystkiego się wyprą albo powiedzą, że się zdarza (bo faktycznie tak im się często zdarza).

W ogóle to nie wiem czy w A3 nie ma już zarządcy odpowiedzialnego za takie kwestie. Może z nim łatwiej się dogadać niż z biurem sprzedaży.

A3N5D

Postautor: A3N5D » 04 lis 2018, 10:43

Na sam montaż zgoda jest - całość rozbija się o ten nieszczęsny kolor. W biurze byłem, dowiedziałem się jedynie, że sami czekają na tą odpowiedź. Mam korenspondecję z ostatnich dwóch miesięcy, gdzie ponawiam moje pytanie - oczywiście na żadną wiadomość nie dostałem odpowiedzi.

Ręce opadają z tym całym Biurem „Sprzedaży”, nie poleciłbym ich absolutnie nikomu (w przeciwieństwie do samej inwestycji)..

Ale dzięki za tą sugestię o Zarządcy - jutro zadzwonię do niego.

Szablon

Postautor: Szablon » 09 lis 2018, 9:59

Z całym szacunkiem, ale wg mnie nie powinno być na to zgody. A co jest napisane w umowie deweloperskiej?

kapi01

Postautor: kapi01 » 09 lis 2018, 13:31

przecież jest zgoda na rolety tylko po uzgodnieniu

Szablon

Postautor: Szablon » 09 lis 2018, 21:58

kapi01 pisze:przecież jest zgoda na rolety tylko po uzgodnieniu

Chodziło mi o estetykę. Rolety oszpecają budynek. Jeden ma, drugi nie ma i taki bajzel.

kapi01

Postautor: kapi01 » 10 lis 2018, 0:09

zgadza sie moim zdaniem powinny być zakazane ale jest taka zgoda niestety ...

Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”