II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
tomasz1978

Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: tomasz1978 » 24 lis 2018, 8:05

Dajcie już spokój. Koniec co będzie to będzie i nie zmienimy tego najwyżej będziemy dochodzić drogą sądową wspólnie. Natomiast co do umowy możemy zmienić przyszłe działania dewelopera. Wystosowałem pismo do opiekuna aby poinformował władzę Wawel w temacie wybrania konkretnego zarządcy napewno nie Bete, gdyż opinie na ich temat są dość słabe. Ja proponowałem Gren Nieruchomosci oraz Lockhorm gdyż dobrze mi się z nimi współpracowało do tej pory. Pomóżmy sobie wspólnym głosem dojść do zarządu w temacie wybrania odpowiedniefo Zarządcy budynku.

impreza

Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: impreza » 24 lis 2018, 16:46

Nie rozumiem Pańskiego podejścia - proszę Pana "nie będzie co będzie" tylko będzie dokładnie tak jak mówi prawo i o to można być spokojnym.
Wrócę do pytania które zadałem już wcześniej - czy niektórzy z Państwa nie rozumieją czym jest umowa deweloperska, akt notarialny itp itd? Rozumiem niewiedzę ale nie widzę potrzeby wylewania jej na forum i przy okazji wprowadzania części zainteresowanych w błąd.
Co do przyszłych działań dewelopera nie sądzę iż w tym momencie Pański list czy pismo coś zmieni - deweloper przeprowadzi "konkurs" i na jego podstawie wybierze pierwszego zarządcę. Nie zakładałbym, że ktoś dostanie dostęp do wyników konkursu, jego warunków i ofert które wpłynęły.
Nie do końca rozumiem też Pańską inicjatywę pisania pism do dewelopera (pomijam fakt że raczej ich moc sprawcza będzie niewielka) bez jakiejkolwiek konsultacji z mieszkańcami inwestycji która zostanie oddana do użytku za jakieś +- 2 lata. Ktoś z rodziny/znajomych prowadzi te biznesy? ;) Jak Pan wie lub może nie wie do podejmowania uchwał/decyzji jest potrzebna większość wynosząca 50%+. Chyba że kupił Pan tyle mieszkań to nie było pytania.

Jeśli mi się współpracowało dobrze z XYZ, a Kowalskiemu z parteru z ZYX to też mamy wysłać listy? Jak Pan myśli kogo wtedy Wawel wybierze bo jest nas już trzech? :lol:

Edit: Wpisałem sobie w wyszukiwarkę te "polecane" przez Pana firmy, moim komentarzem niech będzie brak komentarza. Proszę podać orientacyjne adresy gdzie miał Pan przyjemność korzystania ze świadczonych usług w/w.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”