Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
ananitaka

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CP RE (Prądnik Nowy Kraków) - forum

Postautor: ananitaka » 11 sie 2016, 18:08

bartusstw pisze: Czy jest na forum ktoś kto zakupił mieszkanie w klatce B o wielkości 57,20 m2 ? Jeżeli tak prosiłbym o kontakt. A może dysponuje ktoś projektem technicznym naszego bloku ? Rzuciło mi się w oczy, że rura z odpływem brudnej wody w jednych mieszkaniach usytuowana jest po stronie kuchni, a w innych po stronie WC i mnie to zastanawia czym jest to podyktowane.

Bartusstw,
Zakupiłam mieszkanie o takim metrażu. Problem, który zauważyłeś wynika prawdopodobnie z niezgodności w projekcie branży sanitarnej i projekcie budowlanym. Poprosiłam o rzuty budynku i zauważyłam,że pion instalacyjny na rysunkach branży sanitarnej jest usytuowany w kuchni natomiast w projekcie budowlanym znajdował się w łazience. Nie wiem jak to wygląda obecnie, nie wyjaśniałam tej sprawy u dewelopera, we wtorek będę oglądać mieszkanie, dowiem się jak to wygląda w praktyce. Na którym piętrze zauważyłeś tą różnicę ?

bartusstw

Postautor: bartusstw » 11 sie 2016, 22:35

na 3 piętrze rury dochodzące do pionu są w łazience, a w kuchni tylko przebicie - wydaje mi się, że na kolejnych piętrach było na odwrót. mam nadzieje,ze niczego nie pomieszałem, bo zwiedzałem jeszcze klatkę C. Swoją drogą ja chyba wolę te rury w łazience. daj znac jak ogladniesz mieszkanie jak to wyglada u Ciebie

chociaż jak się tak zastanowić to nie sądzę, żeby pion nie był pionem - jak będziesz zmierz wielkość (długość pomieszczenia do równoległej ściany) to będziemy wiedzieć czy Panowie przesuneli nam ścianę ;-)

Michał

Postautor: Michał » 15 sie 2016, 23:19

Powiem Wam, że kilka razy już byłem na terenie budowy, oglądałem też swoje mieszkanie, garaż, klatki schodowe i ogólnie postęp i jakość prac.
Moim zdaniem KPB Cracovia robi dobrą robotę i naprawdę wygląda to nieźle.

Jeśli o odbiory chodzi to ja nie biorę inspektora, bo sam zajmuję się na co dzień odbiorami mieszkań jako inspektor :) dlatego wiem, że sprawdzę sobie mieszkanie na wszystkie możliwe strony... teraz już tylko czekam na sygnał, że zaczynają się odbiory i można się umawiać na termin.

P.S.
Jeśli szyby są porysowane to nie zawsze je wymieniają, bo to by było nieopłacalne. Jeżeli rysy są normalne, a nie jakieś bardzo głębokie to wpada firma i poleruje szyby specjalną tarczą i usuwa rysy z szyb. Jest to normalny zabieg, bo bardzo często na odbiorach wychodzą rysy na szybach - niestety wszystkich podczas budowy się nie upilnuje...

Ania-2012

Postautor: Ania-2012 » 19 sie 2016, 19:55

Witam wszystkich
Czy ktoś wie kiey mogą być odbiory mieszkań, ja idę oglądać swoje w przyszłym tygodniu ale Pani z CPRE nie umiała nic powiedzieć na temat terminu :( odbiorów.
ubezpieczenia-astor.pl

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 19 sie 2016, 21:00

Wrzesień. Więc jest jakaś obsuwa, bo zapowiadano mi kilka tygodni temu końcówkę sierpnia.

Ania-2012

Postautor: Ania-2012 » 19 sie 2016, 21:13

Dzięki :-)
ubezpieczenia-astor.pl

pawel

Postautor: pawel » 19 sie 2016, 21:36

A propos jakby ktoś potrzebował fachowca do pomocy przy odbiorach, to mogę podesłać zainteresowanym namiary na osobę z polecenia, z której usług sam będę korzystał. Gość zajmuje się tym na co dzień.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 19 sie 2016, 22:41

A orientujesz sie ile taka usluga kosztuje?

Mieszkania przygotowywane sa na 5 wrzesnia pod odbiory z mieszkancami. W tym tygodniu maja sie odbywac odbiory wewnetrzne

mieszkanie

Postautor: mieszkanie » 20 sie 2016, 9:34

Skąd macie takie informacje ?? Oni teraz mają swoje odbiory. Nasze odbiory będą w listopadzie nie wiadomo jeszcze czy początkiem czy końce.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 20 sie 2016, 10:19

Skad Ty masz informacje ze w listopadzie? W listopadzie planuja przekazywac mieszkania, a zeby je przekazac musza byc odebrane. W ostatniej naradzie z firmami podwykonawczymi naszej budowy napisane jest ze odbiory z mieszkancami od 5 wrzesnia

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”