Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Ale przecież tu jest wyższy standard. Może ta wizka jest średnia, ale popatrzcie na to skomplikowane balkony, w sumie przeszkolne balustrady vs. np. LC Corp Centralna park blok jak budynek socjalny w Ukrainie. Nie przesadzajcie też. To, że są 3 rodzaje wysokości, pewna powtarzalność i spójnosć to ok. Jedynie słabe jest zagospodarowanie części wspólnej. Poprostu ulice i tyle.
-
kwk pisze:slomski007 pisze:kwk pisze:A ja nie rozumiem dlaczego jak buduje ten deweloper to się zakłada wyższy standard i lepszy projekt
renoma, marka
wystarczy poczytać to forum/inne i miec wlasne zdanie
zgodze sie ale nie zawezaj punktu widzenia. patrz globalnie w odniesieniu do innych krakowskich deweloperow.
pozdro pisze:Ale przecież tu jest wyższy standard. Może ta wizka jest średnia, ale popatrzcie na to skomplikowane balkony, w sumie przeszkolne balustrady vs. np. LC Corp Centralna park blok jak budynek socjalny w Ukrainie. Nie przesadzajcie też. To, że są 3 rodzaje wysokości, pewna powtarzalność i spójnosć to ok. Jedynie słabe jest zagospodarowanie części wspólnej. Poprostu ulice i tyle.
Pokażesz gdzie ukrył się ten wyższy standard: cms.przybyszewskiego64.pl/modules/media/opis_wykonczenia_mieszkan_deweloperskich_-_Przybyszewskiego_Etap_II.pdf ?
BTW: nie zauważyłem komu odpisałem

slomski007 pisze:zgodze sie ale nie zawezaj punktu widzenia. patrz globalnie w odniesieniu do innych krakowskich deweloperow.
Nawet cytowany tutaj LC Corp ma większe przestrzenie między budynkami mimo podobnej wysokości. Wg MSIP w najbliższy odcinek między budynkami to ok. 25m, a tutaj w etapie 1 ciężko znaleźć coś więcej niż 20m.
Co ma standard do odleglosci? Odleglosci miedzy budynkami sa niewielkie i dobrze. Co kto lubi. W Barcelonie tez jest ciasno i gesto, ale kazdy sie zachwyca urbanistyka. Natomiast samo wykonczenie elewacji jest calkiem spoko.
-
wyzszy standard = obsluga klienta, przeprowadzenie procesu sprzedazy, wsparcie posprzedazowe, nie uciekanie od odpowiedzialnosci, nie unikanie checi rozwazenia reklamacji, zakonczenie reklamacji pozytywnie, jakosc vs cena.
wielu deweloperom brakuje powyzszego.
slomski007 pisze:wyzszy standard = obsluga klienta, przeprowadzenie procesu sprzedazy, wsparcie posprzedazowe, nie uciekanie od odpowiedzialnosci, nie unikanie checi rozwazenia reklamacji, zakonczenie reklamacji pozytywnie, jakosc vs cena.
Wyjaśnijsz jak wpisuje sie w to atal?
-
kwk pisze:slomski007 pisze:wyzszy standard = obsluga klienta, przeprowadzenie procesu sprzedazy, wsparcie posprzedazowe, nie uciekanie od odpowiedzialnosci, nie unikanie checi rozwazenia reklamacji, zakonczenie reklamacji pozytywnie, jakosc vs cena.
wyjaśnię jak to wpisuje się w atal na tle ekoparku oraz murapola i domyślam się, ze tego ostatniego nie trzeba przedstawiać.
jak dla mnie powyższych 3 deweloperów można sklastrować do 3 koszyków
gr 1 atal
gr 2 ekopark
gr 3 murapol
zaznaczam, ze jest to moja osobista opinia wynikająca z mojego doświadczenia z owymi deweloperami.
obsługa klienta: odpowiedzą na każde zadane pytanie i nie robią oślich oczy gdy pytani są o PZT oraz zwłaszcza o rysunek TECHNICZNY lokalu oraz bloku, czy też czym jest swiadectwo energetyczne lokalu (czytaj tych aspektow brakuje EKOPARK))
przeprowadzenie procesu sprzedaży od początku do końca: jest wyznaczona RZETELNA osoba odpowiedzialna za inwestycję, która NIE mówi DUZO by mówić ale słucha tego o co klient pyta i udziela rzetelnych odpowiedzi. deweloper jest dostępny zawsze 5 dni na tydzien 9 - 17. nie ma tak, że ta osoba jest na urlopie i nie ma kto odpowiedzieć na pytanie. jest osoba w zastepstwie. nie jest to osoba która tylko sprawia wrazenie. ta osoba Cię informuje sama o wszystkim. nie musisz sie dopytywac o to czy jest to czy jest tamto. (czytaj tych aspektow brakuje zarowno EKOPARK jak i Murapol)
wsparcie posprzedazowe: nie mowia TEGO NIE BYLO W UMOWIE (np. pokretel do grzejnikow). nie uciekaja od odpowiedzialnosci gdy pojawi sie problem z np. instalacja elektryczna czy tez nieszczelnymi oknami (czytaj MURAPOL).
nie uciekanie od odpowiedzialnosci: jest inzynier budowy, jest kierownik budowy ktorzy to zajmuja sie tematem i naprawiaja ewentualne usterki. nie jest sie odsylanym do dzialu reklamacji bo ZJAZD do GARAZU PODZIEMNEGO jest pod zbyt duzym katem i nie da sie wjechac! i siema wspolnota robimy zrzutke na naprawienie zjazdu! (czytaj MURAPOL)
jakosc w cena (czytaj blok nie wyglada jak z PRL a mieszkanie kosztuje krocie (czytaj Murapol)
w wyniku powyzszego poszczegolni deweloperzy znalezli sie w poszczegolnych koszykach.
za opinie i kontynuacje watku z gory dziekuje
slomski007 pisze:kwk pisze:slomski007 pisze:wyzszy standard = obsluga klienta, przeprowadzenie procesu sprzedazy, wsparcie posprzedazowe, nie uciekanie od odpowiedzialnosci, nie unikanie checi rozwazenia reklamacji, zakonczenie reklamacji pozytywnie, jakosc vs cena.
wyjaśnię jak to wpisuje się w atal na tle ekoparku oraz murapola i domyślam się, ze tego ostatniego nie trzeba przedstawiać.
gr 1 atal
gr 2 ekopark
gr 3 murapol
zaznaczam, ze jest to moja osobista opinia wynikająca z mojego doświadczenia z owymi deweloperami.
obsługa klienta: odpowiedzą na każde zadane pytanie i nie robią oślich oczy gdy pytani są o PZT oraz zwłaszcza o rysunek TECHNICZNY lokalu oraz bloku, czy też czym jest swiadectwo energetyczne lokalu (czytaj tych aspektow brakuje EKOPARK))
przeprowadzenie procesu sprzedaży od początku do końca: jest wyznaczona RZETELNA osoba odpowiedzialna za inwestycję, która NIE mówi DUZO by mówić ale słucha tego o co klient pyta i udziela rzetelnych odpowiedzi. deweloper jest dostępny zawsze 5 dni na tydzien 9 - 17. nie ma tak, że ta osoba jest na urlopie i nie ma kto odpowiedzieć na pytanie. jest osoba w zastepstwie. nie jest to osoba która tylko sprawia wrazenie. ta osoba Cię informuje sama o wszystkim. nie musisz sie dopytywac o to czy jest to czy jest tamto. (czytaj tych aspektow brakuje zarowno EKOPARK jak i Murapol)
wsparcie posprzedazowe: nie mowia TEGO NIE BYLO W UMOWIE (np. pokretel do grzejnikow). nie uciekaja od odpowiedzialnosci gdy pojawi sie problem z np. instalacja elektryczna czy tez nieszczelnymi oknami (czytaj MURAPOL).
nie uciekanie od odpowiedzialnosci: jest inzynier budowy, jest kierownik budowy ktorzy to zajmuja sie tematem i naprawiaja ewentualne usterki. nie jest sie odsylanym do dzialu reklamacji bo ZJAZD do GARAZU PODZIEMNEGO jest pod zbyt duzym katem i nie da sie wjechac! i siema wspolnota robimy zrzutke na naprawienie zjazdu! (czytaj MURAPOL)
jakosc w cena (czytaj blok nie wyglada jak z PRL a mieszkanie kosztuje krocie (czytaj Murapol)
w wyniku powyzszego poszczegolni deweloperzy znalezli sie w poszczegolnych koszykach.
A to sie ubawilem w to niedzielne popoludnie....

Nie wiem na czym polegaja Pana doswiadczenia z tym deweloperem, ale chyba rozmawiamy o dwoch roznych...Jestem tez zarejestrowany na forum . inwestycji Zablocie i rece opadaja jak sie czyta ich opinie. Jesli zatem Atal mialby byc faktycznie wiele solidniejszy od innych deweloperow to proponuje zebysmy sie tu skrzykneli na forum , zalozyli wlasna firme i zaczeli budowac sami...

Ostatnio zmieniony 13 sty 2019, 16:17 przez Krakus44, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Krakus, nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego co ja napisałem.
Ja nie mówie, ze Atal jest idealny, bez wad, zajebisty.
Ja napisałem, że Atal jest najlepszy w porównaniu do Ekoparku oraz Murapola.
Jeżeli jesteś najlepszy w grupie *ujowosci to nadal jesteś *ujowy ale nie zmienia to faktu, ze jestes najmniej *ujowy z tych pozostalych *ujowych.
Smutne ale prawdziwe.
Mentalnie w 2019 roku ale fizycznie w 1990. Tak opisalbym sytuacje na rynku krakowskim wsrod deweloperow. Wziac i sprzedac i spier*alac jak najdalej od klienta. Piłka parzy.
Ja nie mówie, ze Atal jest idealny, bez wad, zajebisty.
Ja napisałem, że Atal jest najlepszy w porównaniu do Ekoparku oraz Murapola.
Jeżeli jesteś najlepszy w grupie *ujowosci to nadal jesteś *ujowy ale nie zmienia to faktu, ze jestes najmniej *ujowy z tych pozostalych *ujowych.
Smutne ale prawdziwe.
Mentalnie w 2019 roku ale fizycznie w 1990. Tak opisalbym sytuacje na rynku krakowskim wsrod deweloperow. Wziac i sprzedac i spier*alac jak najdalej od klienta. Piłka parzy.
-
Krakus44 pisze:slomski007 pisze:kwk pisze:Wyjaśnijsz jak wpisuje sie w to atal?
gr 1 atal
gr 2 ekopark
gr 3 murapol
A to sie ubawilem w to niedzielne popoludnie....Mieszkam, w podobno prestizowej inwestycji Atala, ...Nadwislanska 11... i powiem krotko. Stracilem wiele wlosow i nerwow wraz z moimi sasiadami. Procesy trwaja do dzisiaj. 56 usterek przy pierwszym odbiorze, 26 po drugim, wykonczenie niezgodne z ustaleniami, zla izolacja podziemia i zawilgocenia scian, nagminne bledy wentylacji, u sasiada podpieta wentylacja ze smietnika bo pomylili rury, ale podobno najpierw go ignorowali, ze wymysla niestworzone historie, zalewanie szybow wentylacji na gornych pietrach, itd itd itd ..moglbym tu jeszcze dlugo Panstwa zabawiac..........Masakra...
Nie wiem na czym polegaja Pana doswiadczenia z tym deweloperem, ale chyba rozmawiamy o dwoch roznych...Jestem tez zarejestrowany na forum . inwestycji Zablocie i rece opadaja jak sie czyta ich opinie. Jesli zatem Atal mialby byc faktycznie wiele solidniejszy od innych deweloperow to proponuje zebysmy sie tu skrzykneli na forum , zalozyli wlasna firme i zaczeli budowac sami...
masz jakas kopie dokumentacji ludz maile z w/w usterkami wymieniane z deweloperem? wrzuc kopie abysmy mieli na przyszlosc bo jak sam wiesz jest wielu anonimow na forum, latwo kogos zbluzgac itd.
mowisz, ze naprawili czesc z tych usterek? super. z moich doswiadczen z innymi deweloperami wiekszosc sytuacji konczylo sie w ten sposob, ze odsylali mnie do *ujowej dokumentacji z ktorej nic nie wynikalo, zostawiajac mnie z problemem abym sie bujal.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”