Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: pozdro » 17 sty 2019, 19:19

Chyba 6200zł/m2. : ) No w sumie słabo jak za tą cenę. w tej cenie to możesz sobie fajne mieszkanko na Saskiej Kępie w mieście alpha- kupic a nie w gamma -- : lol:

obido.pl/app/obido-osiedle-forma/mieszkaniec_10.html?list=promotion

U nas nie ma co kupować mieszka do momentu jak nie zaczną budować przy SKM na większych działkach dużych nowoczesnych projektów na kilka tysięcy mieszkań jak [i=https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=1848]Warszawskie Osiedle Wilno[/i] w cenie 6000zł/m2 i nie będzie realnej podaży mieszkań i konkurencji. Bo to po prostu nieopłacalne.

lindemannowa

Postautor: lindemannowa » 17 sty 2019, 19:35

pozdro pisze:Chyba 6200zł/m2. : ) No w sumie słabo jak za tą cenę. w tej cenie to możesz sobie fajne mieszkanko na Saskiej Kępie w mieście alpha- kupic a nie w gamma -- : lol:

U nas nie ma co kupować mieszka do momentu jak nie zaczną budować przy SKM na większych działkach dużych nowoczesnych projektów na kilka tysięcy mieszkań jak Warszawskie Osiedle Wilno w cenie 6000zł/m2 i nie będzie realnej podaży mieszkań i konkurencji. Bo to po prostu nieopłacalne.

no tak ; )

nie zauważyłam wcześniej, że w ofercie jest "WYKOŃCZENIE VIP" ! zapewne standard piwa VIP z biedry.
Plastikowe meble z castoramy, podłoga z promki, już widziałam takie oferty wykończonych dziupli 27 m kw w pianissimo. W standardzie VIP za grube tysiące

Mieszkaniec76

Postautor: Mieszkaniec76 » 17 sty 2019, 20:21

lindemannowa pisze:
pozdro pisze:Chyba 6200zł/m2. : ) No w sumie słabo jak za tą cenę. w tej cenie to możesz sobie fajne mieszkanko na Saskiej Kępie w mieście alpha- kupic a nie w gamma -- : lol:

U nas nie ma co kupować mieszka do momentu jak nie zaczną budować przy SKM na większych działkach dużych nowoczesnych projektów na kilka tysięcy mieszkań jak Warszawskie Osiedle Wilno w cenie 6000zł/m2 i nie będzie realnej podaży mieszkań i konkurencji. Bo to po prostu nieopłacalne.

no tak ; )

nie zauważyłam wcześniej, że w ofercie jest "WYKOŃCZENIE VIP" ! zapewne standard piwa VIP z biedry.
Plastikowe meble z castoramy, podłoga z promki, już widziałam takie oferty wykończonych dziupli 27 m kw w pianissimo. W standardzie VIP za grube tysiące

Wykończenie VIP to typ wykończenia oferowany przez ATAL. Tak się nazywa

lindemannowa

Postautor: lindemannowa » 17 sty 2019, 20:30

Mieszkaniec76 pisze:
lindemannowa pisze:

no tak ; )

Wykończenie VIP to typ wykończenia oferowany przez ATAL. Tak się nazywa

wiem xD to była raczej lekka ironia co do ceny za metr w tej ofercie

pozdro

Postautor: pozdro » 18 sty 2019, 12:05

No wykończenie VIP tam kosztuje z 700-800zł/m2 pewnie wiec to daje jakieś 7000zł/m2. Standard jest opisany. Pewnie znowu takiej tragedii nie ma. Wiadomo, że ktoś chce zarobić. Lokalizacja tak do mieszkania całkiem ok.

matkow

Postautor: matkow » 23 sie 2019, 16:26

Rusza kolejny etap:

housemarket.pl/rynek_mieszkaniowy/101/atal_rusza_z_budowa_kolejnych_mieszkan_przy_alei_pokoju,19570.html

shahp

Postautor: shahp » 23 sie 2019, 17:04

Pytanie do osob, ktore moze juz byly w swoich mieszkaniach i sa w stanie odpowiedziec.
Czy w tych blokach prostopadlych do al. Pokoju slychac szum ulicy?

slawek

Postautor: slawek » 02 wrz 2019, 0:41

Widzieliście może jak ma wyglądać całe osiedle Aleja Pokoju 83 w Krakowie, bo jednak będzie sporo większe, niż tyko dwa pierwsze etapy, ale nawet mi się na nim podoba to, jak zostało urządzone, bo jednak nie wszystkie bloki i etapy są takie same, a to wprowadza pewną różnorodność i nie jest nudno, nie ma monotonii, nie wiem czy się ze mną zgadzacie.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Atal

Zastanawiam się, jak tam jest z lokalami usługowymi, bo zdaje się, że mają być od strony Al. Pokoju, ciekawe czy też w środku osiedla jakieś przewidziano. Ale i tak niedaleko jest centrum handlowe M1, a jeszcze bliżej ma zostać wybudowany Cracovia Outlet, w ramach którego znajdzie się także centrum handlowe Atut.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Atal

Jeżeli chodzi o wizualizacje nowego etapu, to także jest nieźle, choć inaczej niż w poprzednim etapie. Nieźle prezentują się te przeszklone balkony. Ceny nowych mieszkań w Krakowie / Czyżynach tam, to 7 600 zł/m2 do 8 000 złotych za metr kwadratowy, w zależności od powierzchni mieszkania. Ja myślę, że ta lokalizacja jest jednak perspektywiczna i całkiem niezła, jakie macie tu własne opinie?

mateo22

Postautor: mateo22 » 02 wrz 2019, 9:00

A jest obowiązek zakupu miejsca postojowego? Jeśli tak to jaka cena?

rainbownail

Postautor: rainbownail » 02 wrz 2019, 9:27

Jest obowiązek zakupu miejsca, ale obecnie to akurat standard w przypadku większości deweloperów. Cena za miejsce postojowe w garażu 32 000, miejsce rodzinne 52 000, miejsce postojowe zewnętrzne 12 000.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”