Myślę, że trzeba spokojnie wyjaśnić na czym stoimy...
Kowal,
nie chciałbym Cię zamęczać, ale chyba najlepiej byłoby gdybyś pociągnął temat e-mailowy z deweloperem i poprosił o doprecyzowanie co oznacza "brak całkowitego ogrodzenia osiedla? Dzięki serdeczne.
Brak ogrodzenia wokół osiedla / czy osiedle będzie ogrodzone - Dąbska Street Kraków
Re: Brak ogrodzenia wokół osiedla - Dąbska Street Kraków
W porządku. Wyślę kolejne pytania jeśli takowe się pojawią + poproszę o dodatkowy komentarz do już istniejących.
Termin na zadawanie nowych pytań do poniedziałku rano.
Termin na zadawanie nowych pytań do poniedziałku rano.
Kowal na Prezesa! 
Mnie interesują:
- doprecyzowanie "zamknięcia" osiedla
- projekt architekta dotyczący ucywilizowania naszej szopy
- czy mają plany sprzedaży zewnętrznych miejsc postojowych na osiedlu
- wygląd garażu: czy zamierzają zostawić goły beton...

Mnie interesują:
- doprecyzowanie "zamknięcia" osiedla
- projekt architekta dotyczący ucywilizowania naszej szopy
- czy mają plany sprzedaży zewnętrznych miejsc postojowych na osiedlu
- wygląd garażu: czy zamierzają zostawić goły beton...
- co to oznacza ze wjazd do garazu ma opcje podgrzewania
- czy bedzie wybudowany plac zabar, jesli tak to kiedy i czy jest juz plan jak on ma wygladac?
Chcialbym tazke wiedziec kto dokladnie z Dasty odpowiada na te pytania
Dzieki!
- czy bedzie wybudowany plac zabar, jesli tak to kiedy i czy jest juz plan jak on ma wygladac?
Chcialbym tazke wiedziec kto dokladnie z Dasty odpowiada na te pytania
Dzieki!
Zewnętrzne miejsca postojowe miały być ogólnodostępne. Placu zabaw deweloper nie przewidywał. Przynajmniej taką wersję przedstawiał deweloper jak kupowałem mieszkanie.
Co do pytań, to można upewnić się, że w garażu w dalszym ciągu będą rowerownie. Na początku mieli plany po oddaniu zamienić je na komórki lokatorskie i zapewniali, że zrezygnowali z tego pomysłu. Ale widząc teraz jak zmieniają zdanie, to może warto się upewnić.
Co do pytań, to można upewnić się, że w garażu w dalszym ciągu będą rowerownie. Na początku mieli plany po oddaniu zamienić je na komórki lokatorskie i zapewniali, że zrezygnowali z tego pomysłu. Ale widząc teraz jak zmieniają zdanie, to może warto się upewnić.
Kowal - mnie w dalszym ciagu interesują te same tematy ...tzn zamkniecie , w trzecim etapie jest informacja ,że osiedle będzie zamknięte z zewnętrznym monitoringiem i stróżem ...więc niech nie mydlą nam oczu ,ze szlaban przy wjeździe to zamknięcie osiedla
- druga rzecz to garaż czy faktycznie zostanie w takiej wersji "obskurnego betonu "
Faktycznie dobrze byłoby aby napisali kto udziela informacji na nasze wątpliwości i dlaczego zgodzili się ta tak absurdalną propozycje biura architektonicznego odnośnie skrzynek na listy na zewnątrz budynku ???
Miejcie świadomość drodzy sąsiedzi ,że po podpisaniu umowy przeniesienia już nic nie wskóramy więc mamy nie wiele czasu na jakiekolwiek negocjacje..
A może warto byłoby osobiście się do nich udać z naszymi roszczeniami ????
- druga rzecz to garaż czy faktycznie zostanie w takiej wersji "obskurnego betonu "
Faktycznie dobrze byłoby aby napisali kto udziela informacji na nasze wątpliwości i dlaczego zgodzili się ta tak absurdalną propozycje biura architektonicznego odnośnie skrzynek na listy na zewnątrz budynku ???
Miejcie świadomość drodzy sąsiedzi ,że po podpisaniu umowy przeniesienia już nic nie wskóramy więc mamy nie wiele czasu na jakiekolwiek negocjacje..
A może warto byłoby osobiście się do nich udać z naszymi roszczeniami ????
Mnie interesuje:
- Kiedy zostanie zainstalowane oświetlenie przed budynkiem C oraz oświetlenie drogi dojazdowej do budynku C?
- Kiedy zostanie zainstalowane oświetlenie przed budynkiem C oraz oświetlenie drogi dojazdowej do budynku C?
Świetny pomysł z pytaniem o wózkownie/rowerownie. Rzeczywiście była dyskusja, że chcieli sprzedawać jako komórki. To jest straszne, że trzeba walczyć o każdy jeden szczegół, żeby się nie dać oszukać.
Co do placu zabaw- wg informacji, które mam był planowany koło budynku B, przy granicy działki. Mogę się mylić, ale przepisy zobowiązują chyba deweloperów do budowy placu zabaw.
Co do placu zabaw- wg informacji, które mam był planowany koło budynku B, przy granicy działki. Mogę się mylić, ale przepisy zobowiązują chyba deweloperów do budowy placu zabaw.
Pytałem o rowerownie dwukrotnie. Za każdym razem mówili, że będzie bez zmian.
karoloko pisze:Pytałem o rowerownie dwukrotnie. Za każdym razem mówili, że będzie bez zmian.
Ja pytalem o ogrodzenie osiedla 2 krotnie, za kazdym razem odpowiedz byla ta sama, osiedle bedzie ogrodzone

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”