[Etap II] Zamykanie klatki / automatyczne zamykanie drzwi do klatki - Osiedle Banacha
-
[Etap II] Zamykanie klatki / automatyczne zamykanie drzwi do klatki - Osiedle Banacha
Czy ktoś zna powody dla których zamek od dwrzi wejściowych do klatki nie jest automatycznie zamykany?
Re: [Etap II] Zamykanie klatki / automatyczne zamykanie drzwi do klatki - Osiedle Banacha
Gremax rozblokował zamki, żeby rzekomo budowlańcy ich nie zniszczyli... a że prawie nikt się nie upomina, że nam to przeszkadza to nic z tym nie robią. Trzeba dzwonić.
A jeśli chodzi o domofon to podobno ktoś zrobił zwarcie przy remoncie. No ale nie wiadomo kto. Więc Gremax nic nie może.
Za to chcą w najbliższych dniach zdjąć osłony z wind. A na to chyba jeszcze odrobinę za wcześnie..? Niestety Gremax już nawet nie odbiera telefonów więc ciężko cokolwiek załatwić...
A jeśli chodzi o domofon to podobno ktoś zrobił zwarcie przy remoncie. No ale nie wiadomo kto. Więc Gremax nic nie może.
Za to chcą w najbliższych dniach zdjąć osłony z wind. A na to chyba jeszcze odrobinę za wcześnie..? Niestety Gremax już nawet nie odbiera telefonów więc ciężko cokolwiek załatwić...
Re: [Etap II] Zamykanie klatki / automatyczne zamykanie drzwi do klatki - Osiedle Banacha
Uważam że za wcześnie jest jeszcze na odblokowywanie zamków oraz zdejmowanie zabezpieczeń z windy. Sam wykańczam od niedawna mieszkanie. W wielu inwestycjach jest to robione po upływie ok 10-12 miesięcy.
racja, wystarczy spojrzeć ile mieszkań jest jeszcze w trakcie wykończenia i jak wiele ekip kręci się po budynku.
Mnie natomiast martwi inna kwestia, spójrzcie na klatki schodowe - ściany są w niektórych miejscach tak potłuczone, że aż żal patrzeć. Zastanawia mnie brak zamontowanych odbojników przy drzwiach do korytarzy... to jest koszt rzędu 2,5 zł / drzwi...
Mnie natomiast martwi inna kwestia, spójrzcie na klatki schodowe - ściany są w niektórych miejscach tak potłuczone, że aż żal patrzeć. Zastanawia mnie brak zamontowanych odbojników przy drzwiach do korytarzy... to jest koszt rzędu 2,5 zł / drzwi...
Jeśli uważacie, że za wcześnie na zdejmowanie osłon z wind to zadzwońcie do Gremaxu. Jeśli więcej osób tego nie zrobi to lada dzień je zdejmą...
Co do zamków, nie widzę przeszkód, aby ekipie remontowej dać kluczyk do klatki. W okresie świąt wielu z nas wyjedzie do rodziny, a do bloku każdy będzie mógł wejść.
Co do zamków, nie widzę przeszkód, aby ekipie remontowej dać kluczyk do klatki. W okresie świąt wielu z nas wyjedzie do rodziny, a do bloku każdy będzie mógł wejść.
Dzisiaj drzwi na klatkę były cały czas otwarte, a pod klatką stał złodziej którego zgarnęła policja.
Kolego, można coś więcej o tym zdarzeniu?
brzmi to co najmniej zaskakująco choć może nie powinno... ruch w bloku, masa ludzi wchodzi/wychodzi więc może ktoś liczył na jakiś łup...
brzmi to co najmniej zaskakująco choć może nie powinno... ruch w bloku, masa ludzi wchodzi/wychodzi więc może ktoś liczył na jakiś łup...
-
Dzwoniłem, pisałem do gramexu już kilka razy w tej sprawie mieli włączy zamki jeszcze z początkiem grudnia. Jak widać mają nas gdzieś, bo do tej pory nic z tym nie zrobili.
Też dzwoniliśmy i tez nam tak powiedzieli... Teraz pan kierownik już nawet nie odbiera.
-
CaboVerde pisze:Też dzwoniliśmy i tez nam tak powiedzieli... Teraz pan kierownik już nawet nie odbiera.
Ok, czyli nie tylko mój numer telefonu jest na liście zablokowanych

Czyżby sprawa ich przerosła?
Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”