Abstrahujac od tego czy powstanie ogrodzenie osiedla, i jakie sa jego plusy i minusy, mysle ze wszyscy (lacznie z deweloprem) zgodzimy sie, ze szlaban przy wjezdzie na osiedle to jest must have.
Zakladam ze taki powstanie w najblizszym czasie. Czy ktos z was dopytywal sie czym bedzie on otwierany? Jakis zwykly pilot czy inna technologia?
Jezeli zew. miejsca postojowe beda ogolnodostepne, a takie byc poiwnny, to rozumiem ze beda mogli z nich skorzystac ludzie odwiedzajacy mieszkancow. Czy ktos sie interesowal, jak takim ludziom otworzyc szlaban? Instalacja wideodomofonowa instalowana bedzie przy wejsciu do klatek, z tego co sie orientuje. Nie wiem, czy przy szlabanie bedzie jakas dodatkowa jednostka.
Sterowanie szlabanem wjazdowym na osiedle - Dąbska Street Kraków
Re: Sterowanie szlabanem wjazdowym na osiedle - Dąbska Street Kraków
Ja całkiem niedawno pytałem i każdy mieszkaniec dostanie pilota plus stróż może otwierać gościom. Odpowiedzi na resztę pytań nie znam. Nie wiem jak u Was, ale u mnie wideodomofonu nie ma w mieszkaniu? Widziałem jedynie kamerkę przy domofonie, ale w mieszkaniu zwykła słuchawka...
U mnie też była tylko słuchawka.
Szybkie zerknięcie na stronę i sam sobie odpowiadam 
"instalacja domofonowa cyfrowa z opcją wideo (dostosowana do montażu wideo domofonów)"
czyli każdy sobie może dokupić

"instalacja domofonowa cyfrowa z opcją wideo (dostosowana do montażu wideo domofonów)"
czyli każdy sobie może dokupić
Tak, Dasta seryjnie ma montowac zwykly domofon, a jezeli ktos ma ochote (i $$) to moze sobie zmienic na wideodomofon
Czyli generalnie stroz bedzie od otwierania bramy i rozwiazywania sudoku, jezeli nie bedzie tego ogrodzenia
ciekawa koncepcja, acz dziwna, mysle ze mozliwosc otworzenia szlabanu z poziomu mieszkania bylaby wskazana
Czyli generalnie stroz bedzie od otwierania bramy i rozwiazywania sudoku, jezeli nie bedzie tego ogrodzenia

Pilot od bramy garazowej ma otwierac brame. z mieszkania nie ma opcji otwierania czyli jak przyjedzie gość albo budzi stróża albo latamy z pilotem 

NKA pisze:Pilot od bramy garazowej ma otwierac brame. z mieszkania nie ma opcji otwierania czyli jak przyjedzie gość albo budzi stróża albo latamy z pilotem
Tak zwany manualny system otwierania, za jedyne 8K miesiecznie

Troszke chyba braklo logistyki przy wymyslaniu tego fragmentu inwestycji
Znajomy ma szlaban otwierany poprzez zadzwonienie pod specjalny numer. Fajne jako dodatkowa opcja.. Można byłoby otwierać szlaban z mieszkania.
Wydaje mi się, że brama, szlaban powinna mieć sterownik który otwiera automatycznie bramę na sygnały służb pogotowia, straży, policji.
Wydaje mi się, że brama, szlaban powinna mieć sterownik który otwiera automatycznie bramę na sygnały służb pogotowia, straży, policji.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2019, 12:40 przez sami_10, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale dlaczego pilot do szlabanu ! Ja mam na osiedlu szlaban otwierany na kartę, którą się umieszcza w samochodzie i wystarczy podjechać do szlabanu i sam się otworzy bez konieczności wciskania guzika. To jest nie tylko zdecydowanie wygodniejsze ale też szybsze. Mam nadzieję, że deweloper ma tego świadomość.
Brak wideofonów w sytuacji kiedy jest kamerka przy drzwiach to kolejna porażka dewelopera.
Brak wideofonów w sytuacji kiedy jest kamerka przy drzwiach to kolejna porażka dewelopera.
Dopoki szlaban nie jest zalozony mozna sprobowac wywrzec presje na deweloperze, aby nie cial kosztow gdzie sie da i moze zastosowal technologie nowsza niz pilot. Na pewno da sie to zrobic rozsadniej, i tak, aby mozna jednak bylo sterowac brama bez koniecznosci wychodzenia z domu aby kogos wpuscic na osiedle.
Nisetety/stety glowny ciezar w tych sprawach spoczywa na mieszkancach budynku C jako pionierach
Nisetety/stety glowny ciezar w tych sprawach spoczywa na mieszkancach budynku C jako pionierach
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”