Rozmaitości osiedlowe / pytania do dewelopera Dasta Invest - Dąbska Street

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
lindemannowa

Re: Rozmaitości osiedlowe / pytania do dewelopera Dasta Invest - Dąbska Street

Postautor: lindemannowa » 28 sty 2019, 16:13

OSFP pisze:
alek91 pisze:Nasuwa mi się takie pytanie czytając to forum.......czy chociaż cokolwiek Wam się podoba w tym osiedlu? Jak narazie na wszystko narzekacie. Wg mnie blok jest bardzo ładnie i estetycznie zrobiony. Zagospodarowanie terenu obejmuje to co byc powinno, to samo co większość osiedli. Skonczył się temat ogrodzenia to zaczął się temat placu zabaw. Już lepiej, żeby go nie było niż mają wstawić jedna huśtawkę i piaskownicę.

Mnie sie podoba wiele rzeczy. Nie podoba mi sie glownie rozjazd pomiedzy tym co bylo przekazywane ze strony dewelopera, a tym co jest faktycznie.

Droga wewnetrzna miala byc zrobiony z kostki, widac to na projekcie, jest to opisane w prospekcie. Finalnie wylano asflat co wplywa na estetyke,

Plac zabaw byl przewidziany, jak widziales w innym watku. Sporo osob to interesuje i sporo osob dostalo zapewnienie ze taki plac powstanie.

Technologie ulatwiajace zycie, jak np pastylki do drzwi to nie jest jakis cud swiata a rzecz powszechna, wiec nie dziwie sie ludziom ze sa troche zawiedzeni. W koncu nie raz i nie dwa slyszelismy o osiedlu o podwyzszonym standardzie, a wychodzi z tym bardzo roznie. To sa takie drobnostki ktore wplywaja na wygode zycia w danym miejscu.

Skrzynki wygladaja po prostu srednio :)

Mozna by odwrocic pytanie, i zastanowic sie, czy deweloper zaskoczyl Cie czyms pozytywnie? :)

pastylki do drzwi ? o co chodzi?

kwk

Postautor: kwk » 28 sty 2019, 16:21

Warus pisze:Przeczytałem i dalej nie mam pojęcia dlaczego Dasta zainstalowała skrzynki na zewnątrz skoro wszyscy montują wewnątrz. By listonosz miał do nich dostęp - czyli tak jak w każdej innej inwestycji.

Może rzut parteru to trochę wyjaśnia?

lindemannowa pisze:pastylki do drzwi ? o co chodzi?

dostęp na karty zbliżeniowe, akurat te są w kształcie takiej pastylki / breloka

rm_k

Postautor: rm_k » 28 sty 2019, 17:54

rzut parteru tego nie wyjaśnia bo zmieściłyby się skrzynki pocztowe w korytarzu. Przepisy mówią o drodze ewakuacyjnej 140 cm i przedpolu przed windą 160 cm . W hallu jest więcej przestrzeni.

dwustronne zewn. są tańsze ot cała filozofia .

deweloper tnie koszty gdzie sie da. w większości nowych bloków są chipy prócz kodu.
o wideofonie nie wspomnę.. na inwestycjach sporo tańszych są w standardzie.

wszystko sprzedane w C i D to koszty są ciete i tyle.
Szkoda że nie zważa na opinię bo miał baardzo dobrą.

kowal123

Postautor: kowal123 » 28 sty 2019, 19:33

Ja podejrzewam, że koszty są cięte ponieważ przez ostatnie kilka(naście) miesięcy ceny różnych materiałów budowlanych rosły. Nie wspominam już o tym, że robotnikom trzeba płacić więcej. Z drugiej strony deweloper - firma jak każda inna - musi zarabiać. Ot założyli sobie 50% zysku z inwestycji i za wszelką cenę chcą ten zysk wypracować. Tak to niestety już działa...

Warus

Postautor: Warus » 28 sty 2019, 20:11

Cięcie kosztów to jedno, ale takie zagrywki jak na poniższym rzucie to mnie bardzo śmieszą:

http://www.dastainvest.pl/media/images/ ... 10_M90.pdf

Na tym korytarzu od wejścia, gdzie nic nie postawisz i nie powiesisz (funkcjonalność zerowa) zarabiają 35tys. zł.
Dobrze, że zaraz są drzwi sąsiada, bo pewnie pociągnęliby ten korytarz o kilka metrów dalej.

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”