Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum
Re: Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum
To chyba nie jest mała inwestycja, aż trzy budynki, choć spora studnia w środku. Sama okolica, w której powstaje inwestycja Łagiewnickie Wzgórze, nie jest taka zła, jeżeli chodzi o umiejscowienie w mieście. Przecież to jest całkiem blisko galerii Bonarka City Center, a ona przecież nie jest tak daleko od centrum.
Re: Łagiewnickie Wzgórze [Kraków - Łagiewniki] deweloper Fronton - opinie i forum
I jeszcze to, jak budyni miałyby finalnie wyglądać oraz jaki miałby być ich układ na osiedlu. Gdyby rzeczywiście pomiędzy budynkami miało nie być ruchu samochodowego, to chyba całkiem nieźle by było. A jak wygląda ta okolica, może ktoś się podzieli na forum informacjami, czy faktycznie jest tam teraz tak mało zabudowy, czy to tylko wizualizacja?

Wizualizacje dewelopera Fronton
Z tego co widzę, to mieszkań jeszcze sporo wolnych, aczkolwiek nieźle się sprzedają. A jakie Wy macie opinie o tej lokalizacji i cenach, są do niej adekwatne?

Wizualizacje dewelopera Fronton
Z tego co widzę, to mieszkań jeszcze sporo wolnych, aczkolwiek nieźle się sprzedają. A jakie Wy macie opinie o tej lokalizacji i cenach, są do niej adekwatne?
Na wizualizacjach jest zawsze zielono
. Na pewno tego zielonego fragmentu po prawej stronie zdjęcia nie ma. Parking przed blokiem też będzie zupełnie inaczej wyglądał i nie będzie dostępny dla mieszkańców nowego osiedla od frontu zostanie chyba 5 miejsc postojowych. Nie wiadomo też jak Fronton rozwiąże sprawę nadajnika GSM ale całkiem możliwe że zostanie on przeniesiony na nowe bloki - na razie stoi jak stał.
Niesamowitym problemem będą miejsca postojowe tym bardziej że w okolicy nie bardzo jest jak parkować a sama ulica Roi ma być przebudowana z jednej strony komunikacyjnie się polepszy ale z drugiej na pewno ruch wzrośnie. Ostatnio pojawiła się też kwestia dojazdy w ten rejon - z tego co się orientuję dotychczasowy zjazd z ul. Zakopiańskiej w ul. Siostry Faustyny ma zostać zlikwidowany i dojazd ma się odbywać przez trasę łagiewnicką.
Pozostaje też przejazd kolejowy przez ul. Fredry - na spotkaniu jeszcze z ZIKIT były zapewnienie że nie chcą go zamykać tylko "zlikwidować kolizyjny przejazd przez tory" jak dla mnie to jednym ze sposobów jest właśnie zamknięcie tym bardziej że ruch chcą wypchnąć przez nową ulicę która ma połączyć ul. Fredry z ul. Przyjaźni Polsko Węgierskiej.
Co do cen moim zdaniem są zawyżone i nie adekwatne do okolicy - niestety z drugiej strony w okolicy mamy jeszcze tylko inwestycje przy ul. Strumiennej więc ciężko porównywać.
Ciekawą alternatywą może się okazać Atal na Klinach pod warunkiem nowego przystanku kolejowego z Opatkowicach i połączenie KMK z SKA - możliwość podróżowania w obrębie miasta na jednym bilecie - nadal nie rozumiem dlaczego jeszcze się nie dogadali.

Niesamowitym problemem będą miejsca postojowe tym bardziej że w okolicy nie bardzo jest jak parkować a sama ulica Roi ma być przebudowana z jednej strony komunikacyjnie się polepszy ale z drugiej na pewno ruch wzrośnie. Ostatnio pojawiła się też kwestia dojazdy w ten rejon - z tego co się orientuję dotychczasowy zjazd z ul. Zakopiańskiej w ul. Siostry Faustyny ma zostać zlikwidowany i dojazd ma się odbywać przez trasę łagiewnicką.
Pozostaje też przejazd kolejowy przez ul. Fredry - na spotkaniu jeszcze z ZIKIT były zapewnienie że nie chcą go zamykać tylko "zlikwidować kolizyjny przejazd przez tory" jak dla mnie to jednym ze sposobów jest właśnie zamknięcie tym bardziej że ruch chcą wypchnąć przez nową ulicę która ma połączyć ul. Fredry z ul. Przyjaźni Polsko Węgierskiej.
Co do cen moim zdaniem są zawyżone i nie adekwatne do okolicy - niestety z drugiej strony w okolicy mamy jeszcze tylko inwestycje przy ul. Strumiennej więc ciężko porównywać.
Ciekawą alternatywą może się okazać Atal na Klinach pod warunkiem nowego przystanku kolejowego z Opatkowicach i połączenie KMK z SKA - możliwość podróżowania w obrębie miasta na jednym bilecie - nadal nie rozumiem dlaczego jeszcze się nie dogadali.
Hej wszystkim,
witam serdecznie, to mój pierwszy post, a konto założyłem, bo jestem na finiszu negocjacji kupna na "Łagiewnickim Wzgórzu".
Mam taką wątpliwość, zastanawiam się dlaczego ludzie "rzucili się" na Fredry 6, a ŁW jest wciąż traktowane jakoś... po macoszemu?
Jakieś pomysły?
witam serdecznie, to mój pierwszy post, a konto założyłem, bo jestem na finiszu negocjacji kupna na "Łagiewnickim Wzgórzu".
Mam taką wątpliwość, zastanawiam się dlaczego ludzie "rzucili się" na Fredry 6, a ŁW jest wciąż traktowane jakoś... po macoszemu?
Jakieś pomysły?
jackuzzi pisze:Hej wszystkim,
Jakieś pomysły?
A jaka jest różnica w cenie za m2 i terminach oddania inwestycji?
1. Lagiewnickie wzgorza sa dalej od cywilizacji,
2. Nieco brzydsza architektura i mniej zaufany deweloper
3. Brak malych kompaktowych mieszkan 2 pokojowych pod wynajem - glowna wada. Z tego co patrzylem to sa moze ze 2 z oknami na Turowicza. Czyli do dupy.
4. Na Fredry masz cisze i spokoj. Znaczy zwlaszcza w tych pierwszych budynkach ktore od toroq i turowicza beda obudowane paroma innymi budynkami.
2. Nieco brzydsza architektura i mniej zaufany deweloper
3. Brak malych kompaktowych mieszkan 2 pokojowych pod wynajem - glowna wada. Z tego co patrzylem to sa moze ze 2 z oknami na Turowicza. Czyli do dupy.
4. Na Fredry masz cisze i spokoj. Znaczy zwlaszcza w tych pierwszych budynkach ktore od toroq i turowicza beda obudowane paroma innymi budynkami.
grazynka pisze:jackuzzi pisze:Hej wszystkim,
Jakieś pomysły?
A jaka jest różnica w cenie za m2 i terminach oddania inwestycji?
Ceny w początkowej fazie sprzedaży ŁW: 6300-7300 - becnie, po ogłoszeniu pierwszych cen Fredry6 - poszły w górę po 200 zl brutto.
Oddanie planowane na II kw. 2020 w obu inwestycjach

jackuzzi pisze:Hej wszystkim,
Jakieś pomysły?
Cześć Jackuzzi,
Zastanawiam się nad kupnem mieskznia w tej inwestycji.
Ile udało ci się wynegocjować na m2?
z góry dziękujuę za odpowiedź.
Piątek, 1 marca 2019. W księdze wieczystej dla działki na której budowane sa bloki pojawił sie wpis o toczącym się postepowaniu sądowym. Co udało mi sie ustalić, jest spór z firmą Play o ten nieszczęsny nadajnik GSM. Teraz zaczną sie pojawiać trudności z uzyskaniem kredytu na zakup mieszkania. Bo dla banków z automatu będzie reject. Bardzo jestem ciekawa jak sytuacja dalej się potoczy, bo nie jest ona na rękę nikomu. Deweloper bedzie miał problemy ze sprzedadzą, potencjalni kupcy z uzyskaniem kredytu.
Jest tutaj ktoś, kto zawarł juz umowę deweloperska i czeka na decyzję kredytową?
Jest tutaj ktoś, kto zawarł juz umowę deweloperska i czeka na decyzję kredytową?
Tolat pisze:Piątek, 1 marca 2019. W księdze wieczystej dla działki na której budowane sa bloki pojawił sie wpis o toczącym się postepowaniu sądowym. Co udało mi sie ustalić, jest spór z firmą Play o ten nieszczęsny nadajnik GSM. Teraz zaczną sie pojawiać trudności z uzyskaniem kredytu na zakup mieszkania. Bo dla banków z automatu będzie reject. Bardzo jestem ciekawa jak sytuacja dalej się potoczy, bo nie jest ona na rękę nikomu. Deweloper bedzie miał problemy ze sprzedadzą, potencjalni kupcy z uzyskaniem kredytu.
Hej,
ja jestem po zakupie oraz po decyzji kredytowej, umowa z Bankiem podpisana 7 marca, żadnych kłopotów.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”