Witam, czy ktoś już miał okazję podłączać licznik elektryczny od Tauronu. Jak długo trawa procedura i jak ona wygląda?
Jak rozumiem w dniu przekazania kluczy CPRE przekazuje także dokumenty potrzebne do podłączenia licznika z którymi idzie się do POK Tauronu, podpisuje umowę i zleca podłączenie licznika, a potem czeka aż ekipa go podłączyć... No właśnie i tu moje pytanie: ile się czeka i czy nie ma możliwości zgłoszenia potrzeby przyłączenia wcześniej?
Odbieram mieszkanie w piątek i chciałbym móc już coś robić wewnątrz w weekend...
[Etap II] Podłączenie licznika elektrycznego w nowym mieszkaniu - Prądnik Nowy
Re: [Etap II] Podłączenie licznika elektrycznego w nowym mieszkaniu - Prądnik Nowy
Czesc, tego Ci precyzyjnie nikt nie powie bo to zalezy od dostepnosci montera, wczesniej zlozyc nie mozesz bo musisz miec kwit od developera. Z tym kwitkiem do tauronu i tam Pani powie o dostepnych terminach, u mnie bylo tak ze bylem w piatek o 14.57(czynne do 15)a termin dostepny byl juz w poniedzialek:)
Re: [Etap II] Podłączenie licznika elektrycznego w nowym mieszkaniu - Prądnik Nowy
Kurcze no właśnie o ten kwit się rozchodzi... A co to właściwie jest? Może dało by się wyciągnąć z CPRE skan takowego i może bym poszedł do Pani z Taurona z kopią, aktem notarialnym i urokiem osobistym i umówiłbym montera na piątek po południu z założeniem, że oryginał doniosę w piątek po odbiorze, który mam o 11:00...
Raczej z kopią się nie uda, poza tym przyjęło się, że dokumenty dostaje się przy odbiorze...
Te dokumenty to warunki przyłączeniowe dla danego lokalu z określoną mocą niezbędną do "opędzenia" poboru urządzeń w mieszkaniu - określa to projektant na podstawie projektu elektrycznego.
W Tauronie średnio się czeka 2-3 dni, więc nie ma jakiejś tragedii, chociaż rozumiem, że każdemu się spieszy, żeby zacząć wykończenia jak najwcześniej
Te dokumenty to warunki przyłączeniowe dla danego lokalu z określoną mocą niezbędną do "opędzenia" poboru urządzeń w mieszkaniu - określa to projektant na podstawie projektu elektrycznego.
W Tauronie średnio się czeka 2-3 dni, więc nie ma jakiejś tragedii, chociaż rozumiem, że każdemu się spieszy, żeby zacząć wykończenia jak najwcześniej

Na jakiej ulicy jest punkt Tauronu gdzie trzeba złożyć dokumenty?
i czy są jakieś opłaty przy składaniu wniosku i podłączeniu prądu?
i czy są jakieś opłaty przy składaniu wniosku i podłączeniu prądu?
Na Śląskiej, bez opłat do 7 dni roboczych max przyłącz,ale można mieć szczęście i za 2-3 dni podłączą bo monter już tam kogoś podłącza i po drodze zrobi to od razu.
Pytałem dziś w Turonie. Terminy mają nawet na następny dzień. Przy piątkowym odbiorze podłączenie będzie w poniedziałek.
W Tauronie są BARDZO pomocni i generalnie ze wszystkim idą na ręką

Scout_RB pisze:Pytałem dziś w Turonie. Terminy mają nawet na następny dzień. Przy piątkowym odbiorze podłączenie będzie w poniedziałek.
Też mam odbiór w piątek i mocno liczę że w poniedziałek będzie licznik. Może nasze dwa mieszkania załatwią za jednym razem

Ja mam odbiór jutro o 8.00, więc do podłączenia prądu będą już trzy mieszkania 

My odbieraliśmy na samym początku, tego samego dnia wraz z karta techniczna pojechaliśmy do Tauronu na lagiewnickiej i w 15minut podpisaliśmy umowę, licznik był już za 2 dni. W ostatni weekend wszystko sprawdzałem i prąd jest 

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”