Lema 15, Supernova by Cordia, wątek dla właścicieli

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Supernova Kraków (Lema 15), za którą odpowiada deweloper Cordia. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Tomek2K

Re: Lema 15, Supernova by Cordia, wątek dla właścicieli

Postautor: Tomek2K » 10 lut 2019, 9:43

Dokładnie popieram przedmówcą, kierownik budowy ma swoje obowiązki. Nie będzie się narażal.
Wszytsko zależy od Cordii.

Dużo jeśzcze Zostalo prac?

Cordianin

Postautor: Cordianin » 17 lut 2019, 18:00

Przesyłam Wam aktualne zdjęcia z postępu prac budowlanych. Widać, że zaczynają prace przy ogrodzeniu oraz nasypach przy tarasach.

Obrazek

Obrazek

lotny

Postautor: lotny » 24 lut 2019, 16:13

Byłem ostatnio w okolicy na spacerze i coraz lepiej to wszystko zaczyna wyglądać.

Obrazek

Super duże okna, pewnie będzie przez nie wpadało sporo światła do mieszkań.

Obrazek

Podobna mi się też to, że chyba każdy balkon będzie miał swoje oświetlenie.

Obrazek

Ciekawe wyglądają te linie pomiędzy balkonami, w zasadzie niezły pomysł, żeby zmienić w znacznym stopniu elewację budynków.

Odziom

Postautor: Odziom » 27 lut 2019, 10:53

Informacja odnośnie odbiorów mieszkań:

Dzień dobry,
Nie wiem kiedy zaczniemy przekazywać mieszkania, natomiast chcemy do końca wakacji przekazać wszystkie.
Co do wejścia na budowę, to przy obecnym zaawansowaniu i charakterze prowadzonych prac, takiej możliwości nie ma. Nie wiem od kiedy będziemy mogli wchodzić do budynków.
Pozdrawiam,
Michał Majcher

pilsner

Postautor: pilsner » 27 lut 2019, 11:32

Te mieszkania to skandal, a urzędasy wydające na to zgodę powinni beknąć. Po wprowadzce tylko czekać na pozwy, że arena zakłoca spokój...

Odziom

Postautor: Odziom » 27 lut 2019, 13:17

Uprasza się o nie karmienie trolla :)

ixi

Postautor: ixi » 12 mar 2019, 15:04

Fajnie , że chociaż Froumowicze sami dbają o to aby informować innych o postępach prac - skoro niczego na stronee lema15.pl nie ma od 4 miesięcy.

Co sądzicie o elewacji ? JA teraz dostrzegam , że jest trochę nudna w porównaniu do wielu innych inwestycji. Tutaj wszystko na biało - jedynie to drewno na balkonach wprowadzi minimalnie troche życia. Pewnie już na tym etapie nie da się niczego zmienić. niestety na wizualizacjach wyglądało ciekawiej ;(

Marcin

ixi

Postautor: ixi » 14 mar 2019, 11:23

widzieliście jak wygląda to żebrowanie za maskownicami między balkonami ? -

Obrazek

Obrazek

Fatalnie, wszystko prześwituje. Przerost formy nad treścią. Projektant chciał wzmocnić te maskownice dając takie rusztowanie które wszystko psuje ;(
OMG, jak można tak było tak to zepsuć ;((( Na wizualizacjach znów wyglądało pięknie ;<

FATALNIE !!!

ixi

Postautor: ixi » 14 mar 2019, 18:19

Jeśli Ci się podoba to widoczne żebrowanie - spoko, potrafię to zaakceptować ale nie potrafię zrozumieć efektu realizacji tej wątpliwej (moim zdaniem) ozdoby ;(

Dla mnie zdecydowany przerost formy nad treścią i wygląda PASKUDNIE - nie powinno tak ORDYNARNIE prześwitywać. Efekt FATALNY ;( co mnie martwi

Ta biała perforowana LISTWA miała być czymś ozdobnym a przebija przez nią paskudna ordynarna rama.

Jestem ciekaw czy projektant jest zadowolony z efektu końcowego wyglądu tej 'ozdoby'. Ale czy komuś teraz zależy na tym poza nami - przyszłymi mieszkańcami ?
Po oddaniu mieszkań przystąpią do kolejnego projektu a my pozostaniemy z takimi 'rusztowaniami' ;(
Ostatnio zmieniony 14 mar 2019, 20:11 przez ixi, łącznie zmieniany 1 raz.

Reksio

Postautor: Reksio » 14 mar 2019, 19:23

O jakim efekcie koncowym mowisz? Wszystko jest w fazie budowy, a Ty juz wydajesz wyroki.
Poczekaj az skoncza i oddadza, zazieleni sie i ludzie sie wprowadza.
Teraz to takie wrozenie z fusow uprawiasz.

Wróć do „Supernova (Lema 15) Kraków od Cordia - forum mieszkańców osiedla”