Inwestycja ul. Strumienna Kraków (Bonarka) - HSD Arrow - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slomski007

Re: Inwestycja ul. Strumienna Kraków (Bonarka) - HSD Arrow - opinie na forum

Postautor: slomski007 » 04 sty 2019, 10:24

Fifi pisze:
slomski007 pisze:
Fifi pisze:

na której inwestycji Atal wykonywał tarasy na dachach oraz pobietał za to opłatę?

Hej, może zle sprecyzowalem :) nie na dachu ale robił swojego czasu 3-4 lata temu inwestycje przy Bagrach gdzie kasowal dodatkowo za kazdy metr tarasu.

proponuję abyś poprawił w takim razie swój oryginalny post bo wiele nieścisłości w Twojej wypowiedzi oraz wiele fałszywych informacji.

nie dach lecz taras

nie 30-50% ceny metra kwadratowego mieszkania za wykończenie tarasu lecz 400zł za wykończenie tarasu przy 6000-6500zł co daje około 6.5%

dodatkowo, na dzień dzisiejszy wykańczają taras za free.

Zitek

Postautor: Zitek » 04 sty 2019, 11:11

Dzięki serdeczne za odpowiedzi.

Co do tarasu na dachu to właśnie prospekt informacyjny zawiera jedynie informacje:
* Dach płaski – stropodach.
Rozumiem że dla 90% mieszkań w nieruchomości ta informacja jest wystarczająca. Natomiast w wypadku mieszkania 1 z 4 w którego skład wchodzi właśnie taras ta informacja powinna być inna. Teraz pytanie czy te informacje są rozwijane w załącznikach do umowy deweloperskiej czy nie? (jeszcze nie mam umowy)

Jeszcze takie pytatnie. W prospekcie informacynym jest napisne:
* Ściany zewnętrzne: Bloczki silikatowe lub poro-term lub żelbeton na zaprawie cementowej lub kleju.
lub
* Balustrady wewnętrzne: Metalowe lub nierdzewne lub szyba

Czy taki prosepkt nie powinien ściśle określać z czego konkretnie to będzie a nie to lub to lub to czyli w sumie dalej dowolność. Jak widać blok A jest z bloczków silikatowych więc nie lepiej jakby było wpisane tylko bloczki. To samo się tyczy balustrad. Na wizualizacjach są piękne futurystyncze przeszklone a tu w prospekcie jest że może być np. metalowe i co jak zrobią metalowe to bedzie w porządku. :?

slomski007

Postautor: slomski007 » 04 sty 2019, 12:47

znając praktyki deweloperów w Polsce, nauczyłem się i zakładam, że jeżeli czegoś nie wymieniają to tego nie zrobią a jeżeli wymieniają kilka opcji to zrobią najtańszą.

Myszkin11

Postautor: Myszkin11 » 04 sty 2019, 13:33

Jak oglądam zdjęcia z ich zrealizowanych inwestycji, to większość balustrad jest szklanych. Ponadto, do tej pory standard wykończeń był chyba całkiem wysoki, przynajmniej na tych zdjęciach części wspólnych i elewacji, które można znaleźć w internecie.

dptwwcz

Postautor: dptwwcz » 02 lut 2019, 13:52

Witam wszystkich przyszłych sąsiadów z bloku C i innych :)

Byłem tydzień temu w okolicach inwestycji. W bloku A kończą wstawiać okna, grunt pod blok B jest przygotowywany. Dom na początku działki wyburzony, wszystko nabiera kształtów. Mam kilka zdjęć, muszę wykminić jak je tu wrzucić,bo są zbyt "ciężkie".

Czekam teraz na info od dewelopera odnośnie terminu podpisania umów. Wiecie coś bliżej kiedy może to nastąpić? Potrzebuję, jak każdy pewnie, prospektu informacyjnego i wzoru umowy... żeby ruszyć sprawy bankowe.

Pozdrowienia!

dptwwcz

Postautor: dptwwcz » 02 lut 2019, 14:00

Pomniejszyłem zdjęcia: porównanie stanu z 1 listopada 2018 z 27 stycznia 2019.

Obrazek

Obrazek

dptwwcz

Postautor: dptwwcz » 02 lut 2019, 14:55

I jeszcze kilka fotek. Jedno zdjęcie z 11 listopada 2018. Kolejne dwa z 27 stycznia 2019 r.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jaerk

Postautor: jaerk » 08 lut 2019, 15:34

Witam serdecznie,
czytam forum ponieważ osobiście jestem zainteresowany Strumienną- kupiłem tam mieszkanie na 4 piętrze z tarasem.

Jest to moja druga nieruchomość kupiona od HSD i mam nadzieję, że jak w poprzedniej standard wykończenia będzie podobny tj. części wspólne z tapetą ozdobną, płytkami schodowymi wysokiej klasy (nie gres techniczny) podobnie jak portale przy drzwiach windy. Skrzynki na listy z nierdzewki- może to szczegół, ale często w ramach oszczędności montowane są zwykłe malowane proszkowo na biało.
teren wokół nieruchomości i ogrodzenie z wyższej półki tak samo jak brama wjazdowa itp.

jeśli tylko utrzymają standard z poprzednich inwestycji uważam, że będzie to dobrze wyglądało i będzie nam się dobrze mieszkało.

Lewpaw

Postautor: Lewpaw » 10 lut 2019, 18:50

Witam,
Po obejrzeniu projektu mieszkania na stronie hsd zainteresowałem sie tematem, konkretnie mieszkaniem 4-pokojowym z antresola i tarasem. Ale w miare drążenia tematu odpuscilem zakup. Dlaczego?
- dodatkowe ok. 30k za taras, lacznie z miejscem garazowym mieszkanie kosztuje prawie 800k, ponadto antresole trzeba samemu zaprojektowac i "zbudować" (ścianki działowe itd) a to tez kosztuje
- okolica - głośna ul turowicza którą będzie słychać
- komunikacja - byly tu opinie ze dzielnica jest dość dobrze skomunikowana...jesli jeden autobus do centrum na tak duże osiedle, ktore jest obok to jest dobra komunikacja to przepraszam, ale to jakaś pomyłka.

Podsumowując, szkoda, ale nie.

u1thar

Postautor: u1thar » 10 lut 2019, 19:02

Dzielnica jest dobrze skomunikowana, ale już sama inwestycja niekoniecznie. Jest daleko do przystanków, ale też nie ma co dramatyzować, spacerek na max 10min.
W moim odczuciu największym plusem tej inwestycji jest jej wygląd oraz możliwosć kupna mieszkania z widokiem na Wawel a największa wadą bliskość ul. Turowicza i cena.
Jak widać sprzedaje im się to nieźle pomimo, że koniec budowy niemal w 2022 r. ...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”