Miejsc parkingowych i komórek nigdy za wiele. Od razu ktoś to łyknie.
Dogadaj się z innym sąsiadem bez umowy i po problemie.
Art City Kraków od Ekopark forum opinie o mieszkaniach na Grzegórzkach
Re: Art City Kraków od Ekopark forum opinie o mieszkaniach na Grzegórzkach
Bez umowy? Czyli ktoś daje Ci 40tys, a Ty mu "pozwalasz" tam parkować? Potem się rozmyślasz, kasy nie oddajesz i co Ci zrobi jak umowy nie ma. Nawet gdybyś tak zrobił, bez umowy i potem chciał sprzedać mieszkanie to nie możesz bez miejsca postojowego, więc ta sama sytuacja co poprzednio.
Chodzi mi o wynajem, a nie o sprzedaż. Jak nie możesz sprzedać - to wynajmij.
Masa osób tak robi i popyt jest dalej bardzo duży od sąsiadów. Większość ma jedno miejsce, a zaraz auto ma żona, córka etc.
Masz wtedy pewną penge za miesiąc. Z każdym normalnym człowiekiem się w ten sposób dogadasz.
Masa osób tak robi i popyt jest dalej bardzo duży od sąsiadów. Większość ma jedno miejsce, a zaraz auto ma żona, córka etc.
Masz wtedy pewną penge za miesiąc. Z każdym normalnym człowiekiem się w ten sposób dogadasz.
Z tego co się orientuję, takie prawo do wyłącznego korzystania można sprzedać w ramach jednej wspólnoty. Na taki duży budynek, na rosnące problemy z parkowaniem i plany zabudowy okolicy, z czasem na pewno znajdzie się ktoś chętny.
W Art City ceny ostatnio mega w górę poszły. Jak jeszcze nie tak dawno mieli całkiem spoko ceny to teraz już pojechali na grubo. Ja rozumiem, że Grzegórzki Park lub Wiślane Tarasy maja takie ceny bo jednak standard dużo wyższy. Śledząc codziennie ich stronę widzę, że na ostatni 4 etap za wielu chętnych nie ma (jedynie północny narożnik poszedł, a cała reszta stoi). Tutaj zwykły blok z niczym specjalnym (ani architektura, ani wykończenie ani nic) - ciekaw jestem jaki to powód, bo tych podwyżek w ostatnich 2 miesiącach było kilka.
Warus pisze:W Art City ceny ostatnio mega w górę poszły. (...) ciekaw jestem jaki to powód, bo tych podwyżek w ostatnich 2 miesiącach było kilka.
Bo mogą i to robią. Zawsze można spuścić / zrobić promocję.
Ale wydaje mi się, że powoli zaczyna się bańka (prawie wszędzie gdzie widzę ceny z ~8k poszły w okolice 10k

-
Warus pisze:W Art City ceny ostatnio mega w górę poszły. Jak jeszcze nie tak dawno mieli całkiem spoko ceny to teraz już pojechali na grubo. Ja rozumiem, że Grzegórzki Park lub Wiślane Tarasy maja takie ceny bo jednak standard dużo wyższy. Śledząc codziennie ich stronę widzę, że na ostatni 4 etap za wielu chętnych nie ma (jedynie północny narożnik poszedł, a cała reszta stoi). Tutaj zwykły blok z niczym specjalnym (ani architektura, ani wykończenie ani nic) - ciekaw jestem jaki to powód, bo tych podwyżek w ostatnich 2 miesiącach było kilka.
no tak - kazdy kolejny blok jest droższy od poprzedniego o ok. 50 tys za to samo mieszkanie
a co do powodu tych podwyżek to pewnie taki jak zawsze " kolejny etap hurr durr mieszkan coraz mniej to muszą być coraz drozsze"
Zgadzam się - skoro ludzie kupują to podnosi się ceny. A co do ostatniego etapu to hmm... na Prądniku czerwonym w inwestycji Apartamenty Kaskada też robią ostatni etap, bloki ładniejsze bo nie takie zwykłe prostopadłościany, układy wydają się bardziej funkcjonalne itp. a ceny 1,5k niższe. Nie ma tramwajów (podobno mają robić - wiadomo, że mówią o tym od dawna, ale w końcu będzie), również sporo biurowców obok, a dodatkowo wiele sklepów (Krokus i Serenada). Kaskada chyba zbyt tanio wyceniła swoje mieszkania.
-
Warus pisze:Zgadzam się - skoro ludzie kupują to podnosi się ceny. A co do ostatniego etapu to hmm... na Prądniku czerwonym w inwestycji Apartamenty Kaskada też robią ostatni etap, bloki ładniejsze bo nie takie zwykłe prostopadłościany, układy wydają się bardziej funkcjonalne itp. a ceny 1,5k niższe. Nie ma tramwajów (podobno mają robić - wiadomo, że mówią o tym od dawna, ale w końcu będzie), również sporo biurowców obok, a dodatkowo wiele sklepów (Krokus i Serenada). Kaskada chyba zbyt tanio wyceniła swoje mieszkania.
ceny niższe od art city czy od poprzednich etapów kaskady?
Od Art City. Kaskada 1 etap chyba kosztował ok 6500 za 54 metrowe na 8 piętrze. Teraz ok 8000 za przedostatnie 64 metry. Ogólnie patrząc na ceny w Krakowie to wyjątkowo "tanio" tam jest.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”