Art City Kraków od Ekopark forum opinie o mieszkaniach na Grzegórzkach

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
lindemannowa

Re: Art City Kraków od Ekopark forum opinie o mieszkaniach na Grzegórzkach

Postautor: lindemannowa » 14 mar 2019, 17:11

Warus pisze:Od Art City. Kaskada 1 etap chyba kosztował ok 6500 za 54 metrowe na 8 piętrze. Teraz ok 8000 za przedostatnie 64 metry. Ogólnie patrząc na ceny w Krakowie to wyjątkowo "tanio" tam jest.

to faktycznie dziwne... ale nie sądzę, że ciągły brak linii tramwajowej i dość duże zagęszczenie ma wpływ na tę "niską" wciąż cenę.

Warus

Postautor: Warus » 15 mar 2019, 9:09

Duże zagęszczenie jest teraz prawie wszędzie. Może po prostu prądnik jest "tani". W końcu powyżej Opolskiej zatem w teorii poza "centrum" mimo, że autobusy tam śmigaja bardzo często. Art City to Grzegórzki, więc droga dzielnica i "rozwojowa" dzielnica. Tak czy inaczej od pewnego czasu nic sie nie sprzedaje w Art City. Jak dobili do 10k za metr to już nie są konkurencyjni, a klienci mają większe spektrum poszukiwań w tej cenie.

Tadzik

Postautor: Tadzik » 16 mar 2019, 15:16

widze na stronie Art City, że jedno mieszkanie ok 70 m kosztuje ok 750 tys.... serio ktoś to kupi? po co?

Warus

Postautor: Warus » 16 mar 2019, 17:11

No właśnie sam się zastanawiam. Architektura zwykłych bloków (brak jakiegoś smaczku), wykończenie części wspólnych proste do bólu. Za takie pieniądze w innych inwestycjach masz dużo więcej, ładniej, funkcjonalniej. Od ponad tygodnia (od ostatniej podwyżki) nie ubyło ani jedno mieszkanie z dostępnych. Popłynęli za bardzo.

pilsner

Postautor: pilsner » 22 mar 2019, 14:13

Warus pisze:W Art City ceny ostatnio mega w górę poszły. Jak jeszcze nie tak dawno mieli całkiem spoko ceny to teraz już pojechali na grubo. Ja rozumiem, że Grzegórzki Park lub Wiślane Tarasy maja takie ceny bo jednak standard dużo wyższy. Śledząc codziennie ich stronę widzę, że na ostatni 4 etap za wielu chętnych nie ma (jedynie północny narożnik poszedł, a cała reszta stoi). Tutaj zwykły blok z niczym specjalnym (ani architektura, ani wykończenie ani nic) - ciekaw jestem jaki to powód, bo tych podwyżek w ostatnich 2 miesiącach było kilka.

Przecież Grzregórzki Park i Wiślane Tarasy stały się jednym gigantycznym blokowiskiem, skala tych budynków i ich "naćkanie" przeraża. Art City może wizualnie to żaden pretendent do architektonicznej bryły roku, ale przynajmniej między blokami czuć oddech, a prostota daje nadzieję, że za parę lat, gdy zmienią się mody, one nadal bedą po prostu okej.
Mnie się tam podoba, bo komunikacyjnie położone genialnie (jak nie Aleja Pokoju, to Mogilska), obok powstają te nowoczesne biurowce i coś na wzór browaru lubicz z knajpami, basenem i sklepikami.
Ceny wysokie, więc nie stać mnie, ale gdybym miał hajsy to bym się nie zastanawiał specjalnie. Choć oczywiście wolna działka bliżej alei pokoju daje jeszcze duże pole do popisu deweloperom, wiec cholera wie, jak to ostatecznie bedzie wyglądało!

pozdro

Postautor: pozdro » 24 mar 2019, 15:47

Mi tam sie akurat grzegorzki park podobaja. Calkiem spoko zabudowa. Mieszkania na wyzszych pietrach moga byc tam ciekawe. Napewno budynki beda bardziej ikoniczne niz art city. Choc art city nie jest zle. Najgorsze to sa takie zabudowy kilkupietrowe. Ani widoku ani ikonicznosci. Nuda.

pozdro

Postautor: pozdro » 24 mar 2019, 18:43

Co do cen w art city to odolnie jak nie ma sie tego dochodu 2x 10-15 tys zl to nie ma co sie porywac z motyka na slonce ba apartament w centrum Krakowa, raczej jakis segment w sidzinie czy domek w Myslenicach.

Awatar użytkownika
ajoj

Postautor: ajoj » 26 mar 2019, 9:41

Generalnie też zauważyłem wzrost cen, aczkolwiek myślę że to chwilowy szczyt. Budynki są estetyczne a osiedle dobrze zagospodarowane i myślę, że to będzie principalis ratio tychże cen, na początku przynajmniej.

annieoki

Postautor: annieoki » 25 lip 2019, 16:14

Dla tych, co się jeszcze zastanawiają - na działkach między Art City a Al. Pokoju planowane są ogromne biurowce o pow. 42 tys. m2. Nie będzie kolejnego etapu Art City.

Echo Investment Al. Pokoju / Fabryczna

Obrazek

pozdro

Postautor: pozdro » 28 lip 2019, 9:34

Jak po co ktos kupi zeby mieszkac. Teraz z mieszkaniami jest slabo jak masz dziecko to 70m2 to podstawa. Teraz takie mieszkanie wszedzie kosztuje powyzej 600 tys zl w sensownyn miejscu. Wiec nie jest to jakis kosmos. W zasadzie mozna by rzec ze to okazyjna cena te 750 tys zl. Jak sie pracuje i bierze w kredycie to ta cena nie jest jakas straszna 2 osoby sie zrzuca i jest ok. Choc troche problematyczne sa te kredyty hipoteczne w Polsce. Fajnie jakby mozna bylo rzucic klucze bankowi i miec spokoj z kredytem jak sie ma jakies losowe sytuacje.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”