Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
sarames

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: sarames » 18 mar 2019, 11:32

yogmen pisze:
sarames pisze:
yogmen pisze:Tiaaaaaa wylewek jakoś nie widać a całość mają zamknąć do końca marca podobno się wyrobią no to ja im powodzenia życzę ;) Nie wiem jakiego oni się harmonogramu trzymają na pewno nie tego który podpisali :)

A jak wygląda sytuacja z tynkami - tzn. czy są już zrobione i jaka jest jakość ich wykonania ? :)

Który etap?

Kupiliśmy mieszkanie w etapie IV, ale jesteśmy ciekawi czy tynki wewnątrz mieszkań w etapie III są już ukończone i czy rzeczywiście można na nich od razu kłaść farbę, czy są jakieś niedoróbki które należy szpachlować i poprawiać ?

yogmen

Postautor: yogmen » 18 mar 2019, 11:36

sarames pisze:
yogmen pisze:
sarames pisze:
A jak wygląda sytuacja z tynkami - tzn. czy są już zrobione i jaka jest jakość ich wykonania ? :)

Który etap?

Kupiliśmy mieszkanie w etapie IV, ale jesteśmy ciekawi czy tynki wewnątrz mieszkań w etapie III są już ukończone i czy rzeczywiście można na nich od razu kłaść farbę, czy są jakieś niedoróbki które należy szpachlować i poprawiać ?

Ciężko mi oceniać jakość nie jest chyba tragicznie z tego co widziałem wszystko też zależy od tego jaki poziom gładkości chcecie uzyskać.

Najleposze jest to że niby zgodnie z harmonogramem ale część budynków nie ma nawet w 100% zrobionej elewacji.

sarames

Postautor: sarames » 18 mar 2019, 11:42

Dzięki za info. :)

Hmm, nie ukrywam że sami czekamy z mężem na rozwój sytuacji na III etapie, bo coś nam mówi, że jeśli otrzymacie mieszkania w terminie to i dla nas jest szansa, że będzie terminowo, a jak przesunie się III etap to i IV może się opóźnić. Będąc na początku marca na budowie w naszych budynkach były już okna, które patrząc na harmonogram miały być później, więc to byłby dobry sygnał i dla Was myślę, że wybiegająw przód.

No cóż, teoretycznie sa jeszcze prawie dwa tygodnie do końca marca. Trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki za dobrą pogodę i terminowość WBG. ;)

yogmen

Postautor: yogmen » 18 mar 2019, 12:11

sarames pisze:Dzięki za info. :)

Hmm, nie ukrywam że sami czekamy z mężem na rozwój sytuacji na III etapie, bo coś nam mówi, że jeśli otrzymacie mieszkania w terminie to i dla nas jest szansa, że będzie terminowo, a jak przesunie się III etap to i IV może się opóźnić. Będąc na początku marca na budowie w naszych budynkach były już okna, które patrząc na harmonogram miały być później, więc to byłby dobry sygnał i dla Was myślę, że wybiegająw przód.

No cóż, teoretycznie sa jeszcze prawie dwa tygodnie do końca marca. Trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki za dobrą pogodę i terminowość WBG. ;)

W mojej skromnej ocenie 2 tyg to za mało - nie ma instalacji grzejników we wszystkich budynkach (mniej więcej połowa jest dopiero zrobiona) brakuje drzwi wejściowych i garażowych brakuje drogi, nie wszędzie elewacja jest skończona, nie wspomnę o rozdzielnicach i uporządkowaniu terenu więc przesunięcie na pewno jest w stosunku do harmonogramu najgorsze jest że powinni wysłać listy a tego nie zrobili no cóż czekam do końca marca.

Poza skończeniem budowy trzeba jeszcze mieć pozwolenie z nadzoru.

Misior

Postautor: Misior » 20 mar 2019, 19:55

Witam
Z mojej umowy i podejrzewam tak samo jak i w Państwa umowach jest zapis " termin oddania lokum mieszkalnego do 31.03.2019 z prawem spółki do przesunięcia terminu o 3 miesiące. Faktycznie powinniśmy dostać pisemne powiadomienie o opóźnieniach i takowych nie dostaliśmy. Jest jeszcze 11 dni i może dostaniemy. Będę się martwił jak będzie zbliżał się 30 czerwiec i nie dostanę kluczy do mieszkania. Fakt ,że nie mam ciśnienia natychmiastowego wprowadzenia się do nowego mieszkania powoduje u mnie umiarkowany niepokój. Za każdym razem będąc na budowie byłem informowany ,że planowane oddanie mieszkania będzie w okolicach miesiąca czerwca. Pożyję ,zobaczę i ufam, że wszystko będzie ok i wraz z rodziną będę cieszył się nowym mieszkaniem.
Pozdrawiam.

niaa

Postautor: niaa » 27 mar 2019, 13:06

Hej. dostałam własnie mejla o tym że zmienia się termin oddania mieszkania na 30 czerwca. czy ktoś się orientuję czy to jest ostateczny termin oddania czy w czerwcu mogą znów kazać nam podpisać aneksy? Nie wiem na kiedy fachowców umawiać....

niaa

Postautor: niaa » 28 mar 2019, 10:05

forteller czy tobie też kazano podpisać aneks? trochę się tym martwię bo według umowy mieli skończyć budowę 30 marca a 3 miesiące maja na uzyskanie pozwolenia natomiast chcą termin budowy przenieść na 30 czerwca czyli termin oddania nam naszych mieszkań może przesunąć się na 30 września.
jeszcze 2 tygodnie temu pan zapewniał mnie że budowa idzie zgodnie z planem a z tego co wiem to nie ma drzwi, drzwi garażowych elewacji... o drodze nie wspomnę.
I jeszcze tłumacza się że opóźnienie wynika nie z ich winy tylko przez problem z terminem podłączenia gazu....

yogmen

Postautor: yogmen » 28 mar 2019, 10:25

forteller pisze:Cześć,
Decyduję się na zakup mieszkania w tej inwestycji i dokumenty podpisuję na 30 czerwca. Według harmonogramu prac który otrzymałem, powinni się wyrobić i dostałem słowne zapewnienie, że termin zostanie dotrzymany.

Jeśli istnieje jakieś "tajne" forum, grupa na . zrzeszająca mieszkańców powstającej inwestycji, chciałbym poprosić o cynk :)

No i... dzień dobry!

Cześć na 30 czerwca masz mieć termin czego? I który etap III czy IV?

forteller

Postautor: forteller » 28 mar 2019, 10:36

Nie podpisuję aneksów, ponieważ nie zdążyłem podpisać dokumentów na termin inny niż 30 czerwca.

Również otrzymałem informację o problemach z przyłączem gazu. Drzwi według informacji, które otrzymałem są montowane tuż przed zakończeniem budowy. Co do pozostałych elementów, to wszystko się zgadza. Na III etapie elewacja jest, na czwartym się dopiero robi.

Etap IV, 30 czerwca jest zakończenie prac budowlanych / ostatniego etapu budowy.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2019, 11:15 przez forteller, łącznie zmieniany 1 raz.

yogmen

Postautor: yogmen » 28 mar 2019, 10:46

forteller pisze:Nie podpisuję aneksów, ponieważ nie zdążyłem podpisać dokumentów na termin inny niż 30 czerwca.

Również otrzymałem informację o problemach z przyłączem gazu. Drzwi według informacji, które otrzymałem są montowane tuż przed zakończeniem budowy. Co do pozostałych elementów, to wszystko się zgadza. Na III etapie elewacja jest, na czwartym się dopiero robi.

Etap III, 30 czerwca jest zakończenie prac budowlanych / ostatniego etapu budowy.

Rozumiem że miałeś okazje zerknąć od strony ogrodu na elewację bo wygląda na to ze elewacja od frontu (poza poziomem przy gruncie) jest natomiast od strony ogrodu juz tak kolorowo nie jest co więcej co do wylewek też mam pewne obawy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”