[Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Konrad1

Re: [Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków

Postautor: Konrad1 » 25 mar 2019, 18:17

Witam.

Czy ktoś z Państwa posiada aktualne informacje dotyczące:
- postępu prac
- planowanego zakończenia budowy
- ewentualnych odbiorów mieszkań
Jakoś dziwnie ostatnio zapanowała tu cisza. :lol:

pozdr.

MataK

Re: [Etap III] Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera / odbiory mieszkań - os. Banacha Kraków

Postautor: MataK » 25 mar 2019, 20:25

Dzwoniłam w ubiegłym tygodniu do Activu i pytałam o termin odbioru mieszkań. Odpowiedziano mi,że termin zakończenia budowy przewidują na kwiecień, a odbiory maj, czerwiec. Kierownik budowy niby też tak powiedział, ale mało przekonywującym tonem. Pism żadnych o przesunięciu terminu zakończenia budowy chyba nikt nie dostał. Ja przynajmniej nie dostałam, co też nie do końca jest w porządku ze strony Activu.
Natomiast w sobotę byłam zobaczyć co się dzieje na budowie i trochę się podłamałam. Co prawda nie prosiłam o klucze i wpuszczenie mnie do środka to nie mogę powiedzieć jak tam prace postępują, ale z zewnątrz to niewiele się zmieniło od mojego ostatniego pobytu (ok. 3 m-ce temu). Kostka nie skończona. Ogrodzenie tylko z dwóch stron (nie wiem czy tak już zostanie?), miejsca parkingowe też nie wykończone. Mam nadzieję że skończą do kwietnia, bo teraz już chyba nie mogą wymówić się złą pogodą.

Rodżi

Postautor: Rodżi » 26 mar 2019, 15:35

Witam, miałem okazję być na budowie w zeszłym tygodniu i wszedłem do obu klatek schodowych. W pierwszej całkiem całkiem. Montowali już skrzynki na prąd "płytki", "flizy" (jak kto woli) ;) położonne. W drugiej klatce średnio. Ogólnie mam przekonanie, że tempo prac nie jest zawrotne, i jakby z góry zakładali opóźnienie prac wykończeniowych i zbyt dużego ciśnienia nie ma! :shock: Wykonałem telefon do Dewelopera z zapytaniem o termin zakończenia prac z oszacowaniem wydania kluczy! Chyba nie byłem pierwszy, króry dzwonił w tym temacie ostatnio... Pan był bardzo mało zorientowany co do istoty sprac i przerzucił cołość na Kierownika Budowy cytyjąc " że on tu sprzedaje, a nie siedzi na budowie" :evil: do tego na samo hasło termin i klucz Pan zamienił formę grzecznościową na niezbyt przyjemną :( co dość mocno mnie zdziwiło, ponieważ do tej pory wszytsko było ok. Mam nadzieję, że to było jednorazowe. Mój telefon do DEWELOPERA był podyktowany faktem, iż w połowie lutego zadzwoniłem do Kierownika Budowy, który poinformował mnie, że w połowie KWIETNIA zaczną oddawać klucze 8-) Przyjąłem to do wiadomości, ale nie do końca uwierzyłem... Koło 15 marca zadzwoniłem jeszcze raz do Kierownika Budowy no i zdeżyłem się z datą połowa CZERWCA :shock:
Również zapytałem o pismo w temcie przedłuzających sie prac wykończeniowych...Odpowiedź "termin zakończenia pracy jest tylko zarysem..."

To takie moje ostatnie doświadczenia...

Mam pytanie, czy ktos miał z Państwa okazję spotkać się z Kierownikiem Budowy i ustalić jakieś wstępne daty ?

klik

Postautor: klik » 26 mar 2019, 16:21

Jak dla mnie , tam pracuje może trzech robotników. Dość często tamtędy przechodzę i takie tempo jest od grudnia. Szkoda tylko że nic z tym nie możemy zrobić , bo w umowie jest chyba data 31.12.2019 na przeniesienie własności.

Rodżi

Postautor: Rodżi » 26 mar 2019, 16:31

No i są...
Właśnie otrzymałem pismo od Dewelopera...
Dość dawno nie czytałem takich bajek... :lol:
Zastanawiam się co by było, gdybym ja takie pisma pisał do swoich klientów w temacie opóźnienia realizacji zamówionych produktów :?

No cóż... pozostało nam czekać i częściej odwiedzać procowników na budowie ... ;)

MataK

Postautor: MataK » 26 mar 2019, 17:23

W ubiegłym tygodniu dzwoniłam do developera i do kierownika budowy. Dowiedziałam się że zakończenie budowy przewidywane jest na kwiecień, a odbiory na maj, czerwiec. To skąd nagle ten II kwartał? Co się zmieniło od ubiegłego tygodnia? Niestety nie udało mi się już dzisiaj skontaktować z developerem.

klik

Postautor: klik » 26 mar 2019, 18:04

A nie chodzi im o odbiory na koniec drugiego kwartału ? Bo to juz byłby absurd gdyby mieli aż 4 miesiące opóźnienia.

MataK

Postautor: MataK » 26 mar 2019, 20:29

W mailu jest wyraźnie napisane "zakończenie budowy". Dlatego moje zdziwienie i oburzenie. Oby to jednak dotyczyło odbiorów.

klik

Postautor: klik » 27 mar 2019, 15:10

Niestety dotyczy to budowy . Dzwonilam do biura i jest to związane z przyłączem mediów. Odbiory na lipiec :/

Rodżi

Postautor: Rodżi » 27 mar 2019, 21:12

:shock: :shock: :shock:
Ooooo no to widzę, że znów rozbierzność informacji...
Dziś byłm na budowie i rozmawiałem z Kierownikiem Budowy - faktycznie talentu do rozmowy Pan nie ma. Oczywiscie miał pełną wiedzę co do pisma od Dewelopera...
Zapytałem się go "jako fachofca" z praktycznego punktu widzenia kiedy moge umawiać firmę remontową, cytuje " na koniec czerwca będą klucze" Oczywiście dopytałem Go również o przyłącze mediów bo słyszałem różne opowieści dziwnej treści... Kierownik na to, że to zaledwie 4 tygodnie i na koniec czerwca będą klucze...
No i pisz tu wiersze ...
Jak chodzi o prace na budowie - tempa tam nie ma... Myślę, a własciwie jestem przekonany że Pracownicy są zaangażowani w niejedną budowe i skaczą z jednej na drugą
Przykład: pogoda dziś super, a nik nie kładzie kostki, w klatce nr 1 jeden Pan; w klatce nr 2 trzech Panów maluje a dwóch sie opier....
Byłem koło godz. 12:00

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”